Hvilke navne har vi overvejet til vores kommende baby

Det der med babynavne, hold nu OP hvor er det altså svært. Det er et valg, som ens kommende barn skal leve med resten af sit liv, og selvom det jo af gode grunde er sådan med de fleste beslutninger, man som forælder træffer på sit barns vegne, så er navnet altså bare meget tydeligt og åbenlyst – både for barnet og omgivelserne.

Jeg har jo aldrig delt mine børns navne her på bloggen, og det er bestemt ikke fordi, der er noget hemmeligt over dem, men jeg har altid tænkt, at det ikke skulle være sådan, at de kunne googles frem i forbindelse med bloggen, når de blev ældre – og faktisk kom min søn forleden hjem og sagde, at de i skolen havde prøvet at google sig selv, og der var jeg egentlig godt tilfreds med min beslutning.
Det skal ikke ligge dem til last, at jeg har det job, jeg har – og selvom de nu som større altid godkender hvad jeg lægger op, så er det alligevel rart, at det ikke er knyttet til deres navne.

Jeg kommer derfor heller ikke til at nævne lillebrors navn på bloggen – de to store er gået under Trutten og Fidusen her på bloggen, og de har i fællesskab besluttet, at hans blognavn skal være Spiloppen 😀

Men derfor kan jeg jo godt nævne de navne, som vi har haft overvejet – og som det altså ikke endte med at blive. De giver nok en ret god idé om, hvilken type navne vi godt kan lide – og vi har da også fået lagt os fast på et navn. Tror jeg da 😀
Min mand er dog her på falderebet lige pludselig begyndt at blive usikker på, om det nu også ER det rigtige navn – så måske vi ender med et helt andet 😉
Med Fidusen havde vi meldt hendes navn ud til alle, og 2 måneder efter fødslen skiftede vi pludselig mening – så det er jo ikke for sent endnu 😀

Men altså; nogle af de gode drengenavne, som vi overvejede, men som det altså ikke blev, er følgende:

 • Richard
 • Edward
 • Gregers
 • Thorvald
 • Anker
 • Kresten
 • Kalle
 • Manfred
 • Villy
 • Elmer
 • Ingolf
 • Osvald
 • Oluf

Min søn hedder et navn, som både min bedstefar og bedstemor havde en bror, der hed – og selvom jeg egentlig ikke har haft en relation til nogle af dem (den ene af dem emigrerede til USA før min bedstefar overhovedet blev født) og vi derfor primært bare valgte navnet, fordi vi syntes det lød smukt – så er det alligevel hyggeligt at vide, at det på den måde kommer fra familien ♥
Min datters navn ligger der ikke nogen historie bag – andet end at det var vigtigt, at det passede til vores søns navn.

Ligger der mon nogle søde historier bag de navne, I har valgt til jeres børn?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Min søn hedder Dennis…. Kom til mig en dag hvor han var hel vild i maven … Kom til at tænke på JernHenrik en rigtig ballademager, men min Henrik kunne jeg ikke rigtig lide…og JernHenrik hedder Dennis i de film der er lavet …så han blev en Dennis. Født i 35 uge 1345g 39 cm og det mest rolige barn – nu en voksen mand på 34 år og 189 cm men stadig lige så rolig.
  Kan godt lide flere af de navne i har på listen.
  Glæder mig til at sige velkommen til Spiloppen her på bloggen

  • Sikke en sød historie der er knyttet til hans navn Lisa! Og hvor var han dog en lille én, da han blev født – dejligt, at han alligevel har formået at vokse sig til en stor mand. Det kan man jo godt være helt i tvivl om, når man sidder med sådan et lille liv i armene ♥

 • Vores dreng på 8mdr hedder Evander. Vi var usikre til det sidste, men da han var 4,5kg ved fødslen var det slået fast at han var en stærk lille fyr og han valgte derfor mere eller mindre selv sit navn ud af de mulige.
  Storesøster hedder Castanie.

 • Hej Lisbeth

  Jeg er ret vild med navnet Ralph, Hugo og Eddie. Gamle navne, der også er modere og som kan udtales på engelsk. Var vigtigt for valg af navn til vores tre børn, da jeg hedder noget, som absolut ikke kan udtales i udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *