Anmeldelse af Vildheks

Boganmeldelse af vildheks


Der har netop været præmiere på den helt nye Vildheks Film, og jeg kan roligt afsløre, at der især er én herhjemme, der har glædet sig til at gense hele Vildheks universet fra bøgerne på det store lærred.

Min søn læste sidste år hele serien af Vildheks bøger, og det var nogle af de bøger, han slet ikke kunne slippe, da han først havde stukket næsen i dem.

Boganmeldelse af vildheks

Boganmeldelse af Vildheks bøgerne

Fortnite, Minecraft og serier i fjernsynet blev sat helt på standby, mens han læste sig igennem de fantastiske historier i Vildheks bøgerne – og det er altså noget, der varmer hjertet hos en læsehest som mig.
Inden min søn kastede sig over bøgerne, var jeg blevet “advaret” om at det altså primært var en serie bøger for piger – og det kan både min søn og jeg hermed på det kraftigste mane til jorden! Vildheks er en serie om at turde at tro på sig selv, at lytte til sig selv – og om hvor vigtigt det er at passe godt på dyrene og naturen.
Den foregår i fantasy universet, og det er nok derfor, min søn er blevet så grebet af den – han elsker fantasygenren, og ikke én gang har han følt at den henvendte sig mere til piger end drenge, selvom jeg godt kan se, at den

Han har selv læst hele Vildheksserien, som består af 6 bind, og det er altså også kun på baggrund af hans udtalelse, at jeg her kan lave en anmeldelse af Vildhekst bøgerne. Jeg har nemlig ikke selv læst dem endnu, men jeg har planer om at læse dem højt for min datter her i efteråret.

Vildheksbøgerne kan for nogle børn godt være lidt voldsomme – især de sidste bind i serien, men det har tilsyneladende slet ikke været for meget for min søn, som var 8 år, da han læste dem. Han siger, at der er så meget humor i bøgerne, at det bløder det uhyggelige op – og der er så mange dyr med i historien, at den er mere nuttet end uhyggelig 😀
Men du kan jo evt. lade dit barn læse de første par bøger i serien selv, og så kan I læse sidste sammen i fællesskab, så du både har styr på, hvordan dit barn opfatter dem, men også så I sammen kan tale dem igennem 🙂

Jeg er vild med, at Lene Kaaberbøl har formået at skabe et univers, der i den grad har fanget børn i alderen 8 – 15 år – og at hun med Vildheks bøgerne har gjort fantasy genren lidt mere tilgængelig for de børn, der måske ellers ikke helt er til den slags.

Min søn giver hele serien 6 ud af 6 stjerner – så han er selvsagt meget begejstret for den 😀

Bøgerne kan du købe med en rigtig god rabat lige her.

Anmeldelse af Vildheks Filmen

Vildheks Filmen er bygget på 1. bind i serien, og vi var alle 4 inde for at se den til en Superfan-premiere, hvor vi bagefter kunne stille spørgsmål til instruktøren og møde nogle af skuespillerne.
Filmen var til tider lige ved at være for uhyggelig for min datter på 7 år, men hun klarede sig igennem ved at holde storebror i hånden en gang i mellem undervejs ♥

Den var altså helt fantastisk god – og både voksne og børn var i den grad underholdt hele tiden. Min søn var jo lidt spændt på, om den afveg for meget fra bogen undervejs – og det var også noget af det, vi talte med instruktøren om bagefter. Der var nemlig nogle forskellige – og det kommer der jo uundgåeligt, når man skal filmatisere en bog.

Men selvom der var detaljer, som ikke var præcist som i bogen, så synes han alligevel, at hele stemningen og universet fra bøgerne var blevet fanget eminent i filmen, og han blev bestemt ikke skuffet.

For vi andre, som ikke havde læst bøgerne, var det en virkelig spændende film, hvor man var fanget fra start til slut. Det er endnu ikke planlagt, om de næste bøger i serien også skal filmatiseres, men det krydser vi i den grad fingre for, at de beslutter sig for at gøre.

Så skal I ind for at se en film for hele familien her i efterårsferie, så kan vi varmt anbefale Vildheks ♥

Konkurrence

(reklame – da præmierne er udloddet af forlaget Alvilda)
Inde på min instagram udlodder jeg hele serien af Vildheks bøgerne samt 4 biografbilletter til Vildheks filmen – hop ind på min profil for at deltage – min profil kan du finde lige her, og ellers er mit brugernavn itsfashionbabydk

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *