Noget om at presse tre børn ind på bagsædet…

Reklame

Da vi i sin tid købte vores hus, var det meget afgørende for os, at der var plads til 3 børneværelser. Vi har altid talt om, at vi nok på et tidspunkt gerne ville have et 3. barn, og det skulle i hvert fald ikke være det praktiske element i at mangle et børneværelse, der skulle sætte en stopper for de planer, hvis lysten stadigt var der.

Derfor sagde vi nej til utrolig mange ellers helt perfekte huse – der findes nemlig ikke ret mange huse med 4 soveværelser her i Københavnsområdet. At vi så endte med det bedste af alle husene, det er en anden sag – men hold nu op, hvor var det en lang og sej proces.

Nu er vi jo selvklart glade for det – min mand er i skrivende stund ved at gøre det kommende babyværelse klart, mens de to andre børn sover trygt og godt på hver deres værelse. Her i huset er der masser af plads til en baby!

For et års tid siden skulle vi så have ny bil…

Vi kiggede på en del forskellige, og selvom den slags primært er min mands beslutning, da han klart er noget mere entusiastisk omkring det end mig, så var det faktisk også mit førstevalg vi endte med – en flot sort bil! Haha – han hader, når jeg svarer på den måde, hvis folk spørger hvilken bil vi har 😀
Det er en Nissan Qashqai, som umiddelbart er en ret stor og høj bil, der virker til at have masser af plads. Derfor havde vi egentlig overhovedet heller ikke skænket det en tanke, hvorvidt der kunne klemmes tre børn ind på bagsædet. Da vi overtog bilen, var der dog heller ikke nogen baby i min mave – men alligevel, det var der jo så heller ikke, da vi købte hus.

Tagboksen på vores fine bil kan lige skimtes baggrunden 😀

Da vi i sommers trillede af sted mod Italien på to ugers kør-selv-ferie, kunne vi dog godt se, at pladsen i bagagerummet godt nok var noget begrænset. Faktisk var vi til min mands store irritation nødt til at købe en tagboks for at kunne have vores bagage med.
Men det kan man jo komme om ved – de barnevogne, vi har kig på, er ikke ret store – og om ikke andet så har vi jo i hvert fald nu en tagboks 😀

Da vi så forleden skulle ud at kigge på autostol til den kommende baby, gik det dog lige pludselig op for os, at vi har et kæmpe problem. Der kan ganske enkelt ikke være tre autostole på bagsædet…
Nuvel vores ældste søn fylder snart 10 år, og han behøver slet ikke at sidde i en autostol længere – det har vi bare fortsat med, fordi det trods alt er mest sikkert, og fordi han sidder godt i den. Men selvom vi pillede den ud, så kunne han stadigt ikke være på bagsædet, hvis der både skulle være plads til min datters autostol og en autostol til en baby…
Godt så!

Her kan man vist ret tydeligt se, hvor lidt plads der er mellem de to autostole…

Problemet er, at vi har en firmabil gennem min mands arbejde, og den har man i tre år, før den kan skiftes ud med en anden model – så vi kan desværre ikke bare lige skifte bilen ud med en, der har mere plads på bagsædet…

Vi overvejer derfor, om vi simpelthen er nødt til at lease en ekstra bil, indtil min mand kan vælge en ny. Der vil reelt set være tale om ca. 1,5 år fra min terminsdato, og derfor har vi kig på forskellige leasingmodeller for at finde frem til det, der bedst kan betale sig.
Min mand er vist kommet frem til, at det der umiddelbart kunne være et godt bud med flexleasing. Han har brugt en smart flexleasing beregner til at kigge på det, mens jeg har siddet lettere blond på sidelinjen og ikke andet, hvad det handlede om 😀 Jeg har så nogenlunde styr på fordele og ulemper ved almindelig leasing, men jeg havde slet ikke styr på spørgsmålet omkring hvad er flexleasing?
I bund og grund er det noget med, at man kan tilpasse bilen til sine ønsker og behov (fx mere plads til børn på bagsædet 😀 ) uden at bilen mister værdi og uden at man er nødt til at binde en masse penge i bilen – og det lyder jo ganske rigtigt, nu hvor vi ikke skal beholde bilen i længere tid, og jeg kan udmærket godt se, at vi måske i sidste ende er nødt til at skulle lease en ekstra bil – men øv det er bitre penge, når vi reelt set sagtens kunne klare os med en enkelt bil, hvis bare den havde mere plads…

Hvad har I andre med mere end to børn mon gjort? Hvordan er det lykkedes jer at klemme to børn og en baby ind på bagsædet – og hvilken bil har I mon?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Er det ikke muligt at sætte jeres datter på forsædet i autostolen og så mor eller far på bagsædet sammen med baby og storebror (uden autostol)?
  Når nu det er en kortere periode og sure penge at skulle op med, ville vi have løst det på den måde.

 • Da vi købte bil, var det helt afgørende, at der var ordentligt plads på bagsædet – det var noget af det, der vejede allerhøjst! Vi havde førhen en Berlingo (familiecontainer), hvor der var masser af plads, men til gengæld ikke meget komfort.
  Nu har vi en Renault Grand Scenic, hvor man godt kan sidde tre børn eller for den sags skyld tre voksne på bagsædet. Den har nemlig tre rigtige sæder. Mange andre biler har nærmest bare en bule som midtersæde, hvilket gør at man ikke sidder særlig godt på midtersædet og hvis man skal være tre personer sidder de to yderste faktisk også lidt skævt i forhold til, hvordan sæderne er formet.
  Det er selvfølgelig altid svært at få plads til tre autostole – især når man også skal have hånden ned for at klikke selen fast – men jeg synes, vores bil er et godt bud.
  Derudover har vores model to ekstra sæder i bagagerummet, som meget nemt kan klappes op, hvis man skal have et par legekammerater med 🙂

 • Jeg kan anbefale Dribe. Jeg er lige selv blevet Driber. Der lejer man bilen og er kun bundet i 30 dage af gangen på selve bilen og ellers 6 mdr. på abonnementet.

  Det koster et par hunderede kroner mere end korttidsleasing MEN, man får flexibiliteten. Man kan skifte bilen til en anden i garagen (app’en) efter 30 dage, hvis ens behov ændre sig og så er alt inkluderet på nær brændstof.

  Vinterdæk, autohjælp, forsikring og grønejerafgift er inkl. i den samlet lejepris.

  Der er også special cars hvis man går crazy og vil køre i cabriolet eller lign.

  Jeg kan kun anbefale det😉

 • Vi har en VW caddy, der er plads til 3 autostole på bagsædet, men kun lige knap. Når vi er færdig med at bruge barnevogn vil vi have en bil med 7 sæder. Det er nemlig lidt træls ikke at kunne have andre med i bilen når vi er hele familien på tur, eksempelvis en lege kammerat. Så næste bil tror jeg bliver en VW turan, den er smart for der kan man slå de 2 ekstra sædder ned når man ikke bruger dem og så er der god bagagerums plads til når man skal på ferie 🙂

  • Hej Julie. Hvilke autostole har I/havde I som der kunne være tre af bag i en Caddy? Vi står med udfordringen lige nu og så faldt jeg over denne tråd. Vh Lonnie

 • Vi har en Pegeout 5008 med 3 x isofix på bagsæderne, kæmpe bagagerum og to ekstra sæder i bagagerummet, hvis vi skal have venner med hjem. Der er godt med plads til 3 børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *