Status på graviditeten lige nu

Jeg føler simpelthen, at min mave nærmest fra den ene dag til den anden er eksploderet i både omfang og størrelse – og heldigvis har jeg haft tilstrækkelig med mådehold i forhold til de usunde sager her i ferien, til at jeg godt er klar over, at det nok primært er den lille Spilop i min mave, der er skyld i det ♥

 

Jeg er nu i graviditetsuge 23. 55,4% af tiden er faktisk helt præcist gået, og heldigvis føler jeg at dagene flyver af sted, så det kan lynhurtigt bliver december, hvis det fortsætter på denne måde.

Jeg har simpelthen fået så helt utrolig mange søde beskeder fra jer, fordi I gerne vil høre, hvordan det går i graviditeten. Hvad har vi fået af svar, er alt helt ok nu, og kender vi mon kønnet?

Sandheden er faktisk, at vi endnu ikke har fået svar på alle test og prøver lige, så vi afventer stadigt. I den kommende uge skal vi til en udvidet hjerte- og hjernescanning hos en overlæge på Riget, og forhåbentlig, kan det give os de sidste (positive) svar, så vi kan ånde lettede op og nyde resten af graviditeten. For det synes jeg faktisk ærlig talt, at vi snart har fortjent!
Vi har i den grad skubbet tankerne og samtalerne væk den sidste måneds tid, for det kom simpelthen til at fylde alt alt for meget – og selvom jeg godt ved, at folk spørger i en sød og kærlig mening, så var det bare ikke sundt, især for mig, at tale om det hele tiden.
Det er jo det, der er sådan lidt skørt ved at dele noget SÅ personligt her på bloggen, for naturligvis føler folk, at jeg så åbner op for at tale om det, og det har jeg jo på sin vis også gjort, og måske har folk jeg kender privat endda følt, at de var nødt til at italesætte det, når de mødte mig – fordi det ellers var en larmende lyserød elefant, der trampede klodset rundt i rummet. Men jeg har ret ærligt måtte afbryde dem og sige, at det simpelthen ikke var noget, jeg havde lyst til at tale om, fordi vi var nødt til at forsøge at flytte fokus over på noget andet og mere positivt, og fordi det faktisk heldigvis var noget, vi var i stand til at gøre det meste af tiden.
Jeg skal nok give en udmelding her på bloggen, når vi kender de sidste svar, og når jeg er klar til at dele dem – og jeres kommentarer her er altså altid værdsat! Hvis det ikke er noget, jeg kan håndtere at svare på nu og her, så gemmer jeg kommentarerne til en dag hvor overskuddet er lidt bedre ♥

Vi har købt den første lillebitte ting – en lille bamse, og når vi er ovre den kommende scanning, så glæder jeg mig til at kunne begynde lidt mere på redebyggeriet. Det har jeg nemlig ikke helt turde at gå i gang med endnu.

For ja, vi kender kønnet og har gjort det lige siden, vi fik svar på den første moderkagebiopsi – og jeg skal nok dele det med jer i løbet af den kommende uge ♥

Rent fysisk er jeg i strålende form, synes jeg. For en måneds tid siden kunne jeg pludselig mærke det knirke i mit bækken og jeg var panisk angst for at ende med en bækkenløsning så tidlig i graviditeten. Det er dog heldigvis væk nu, og så længe jeg sørger for ikke at overanstrenge mig og lader min søde mand om støvsugningen, så mærker jeg intet til det længere.
Min træthed er også væk – jeg mistænker faktisk at det skyldes alle de tanker og bekymringer, jeg gik og tumlede med. Jeg er stadigt ikke den vilde natteravn, men til gengæld vågner jeg frisk og tidligt hver morgen – og det er altså en skøn fornemmelse, når man normalt er det vildeste B-menneske 😀
Det eneste, jeg egentlig døjer lidt med er plukkeveer, som en del gange dagligt lige minder mig om at sætte farten ned, for ellers er der altså kontant afregning ved kasse 1. Det er som sådan ikke noget, jeg er bekymret for, men jeg er også godt klar over, at det er min krops naturlige måde at bede mig om at tage den lidt med ro, så det gør jeg jeg vidt muligt.

Jeg er indenfor den seneste uge begyndt at mærke små spark i maven. Jeg har simpelthen været SÅ utålmodig, men min moderkage ligger ud mod maveskindet, så det har krævet nogle massive spark, før det kunne mærkes – til gengæld mærkede min mand også det første spark i går, så den oplevelse fik vi altså næsten samtidigt ♥

Ifølge min meget amerikanske app er baby lige nu på størrelse med en aubergine, en frugttærte eller en malteserhvalp og måler dermed ca. 30 cm – helt skørt at tænke på, at min krop på den måde er i gang med at vokse et menneske, som kommer ud og hilser på om 3-4 måneder. Selvom jeg har prøvet det to gange før, så føles det stadigt helt uvirkeligt, at min egen krop er i stand til at frembringe den slags mirakler!

Jeg er faktisk lidt spændt på at høre, hvor mange af jer der mon også er gravide lige nu? Jeg har jo altid haft en fornemmelse af, at jer der læser med har børn på samme alder som mine egne – men samtidigt har jeg i jeres søde kommentarer den sidste måneds tid kunne læse, at der altså er nogle gravide ude bag skærmene. Så giv jer meget gerne til kende – hvornår har I mon hver især termin, og hvor mange børn har I evt. i forvejen?

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Jeg er også gravid 💙 Da du fortalte på IG om hvad I gik igennem, skrev jeg en kommentar om at jeg helt fik tårer i øjnene af, at læse om det.. lykkeligt uvidende om, at jeg selv en uge senere til NF ville få beskeden om, at vi blev anbefalet en biopsi på grund af en stor cyste på navlesnoren ☹️
  Heldigvis er alt indtil videre godt, her i 18. Uge, og jeg bliver scannet hver uge.

  Det hjalp mig rigtig meget at læse din historie, da vi kom hjem fra hospitalet.. både efter NF og biopsien, og de tidlige MD scanninger vi har været til. Så har jeg ikke følt mig helt alene.

  Tak fordi du deler.

 • Jeg er den heldige vinder af at være mor til 3 drenge . De er 10, 7 og så en lille på 8 mdr. Glæd dig til nr 3. Vores lille benjamin er så elsket af sine brødre. Og man har et helt andet overskud. Pøj pøj med de sidste over.

 • Jeg er også gravid 27+0 med en lillebror. Har i forvejen en pige på 5,5 år og en dreng på 2,5 år. Lillebror var ikke helt planlagt men nu meget ønsket.

 • Jeg er lige begyndt at følge dig lidt, da jeg fandt ud af at vi praktisk talt er lige langt henne. Jeg er 23+4 i dag og venter mit første barn d. 6. december. (Og er også helt forelsket i min brush-dress, haha!) Og nåh ja, min moderkage ligger også ud mod maven, men jeg begyndte at mærke de første små puf i uge 20 og nu synes jeg han møffer rundt derinde hele tiden. Så vild en følelse jo!
  Er spændt på at følge med hos dig også, og er sikker på at alt går helt som det skal med jeres baby 😊

  Vh
  Charlotte

 • Jeg er også gravid 🙂 Har lige nu 20 dage til termin, så jeg venter spændt på hvornår vores lille pige vil melde sin ankomst 🙂

 • Jeg er gravid med 1. barn – 19+0 i dag. Jeg venter utålmodigt på spark og håber, at de er lige på trapperne 🙂

 • Har 3 på 11, 8 og 1.5 år og venter nr. 4 til september. Har de sidste to gange været møllen igennem med dårlig nakkefoldsresultat grundet min alder og blodprøven ( skanninger var fine) og henholdsvis moderkagebiopsi og NIPT, så kender godt den følelsesmæssige rutchebanetur og googlingen.
  Jeg håber i snart kan få de sidste gode svar så i kan nyde resten af graviditeten. Og store søskende er det fedeste. Seriøst, det er den vildeste gave og lykke.

 • jeg er gravid i uge 28 og venter en lillebror til 😊 vi har benjamin på 5 og frederik på 2 år og de glæder sig allerede meget til at møde ham ❤️

 • Jeg er også gravid. Har også været gennem helvede og venter på md scanningen, så jeg måske kan slappe af og begynde at bygge rede.
  Nf scanningen var ikke sjov, nf var 7,6 mm og alt over 6 mm anbefaler de en abort. Jeg valgte moderkagebiopsi og det var ikke en rar oplevelse. Lægen var ikke medmenneskelig og sagde bla, at selvom kromosomerne var ok, ville der stastisk set være noget i vejen med fosteret.
  Jeg havde smerter i tre uger efter og lider desværre af plukveer pt.
  De glemte at ringe til mig med resultatet, så 11 dage efter ringede jeg selv. Hende jeg talte med, var meget overrasker over, at lægen ikke havde haft ringet.
  Meeeen heldigvis var alt fint og jeg venter en dreng. Er i dag 18+3

  Har været til ekstra hjertescanning, hvor lægen der sagde, at han var helt normal.
  Begyndte at følge dig, da jeg blev gjort opmærksom på, at du/I var igennem noget af det sammen.
  Venter på md scanningen og den sidste hjertescanning. 🤞🏻
  Har en datter på fem

  Ønsker jer pøj pøj med det hele

 • Jeg er også gravid, dog kun i uge 15 👶🏼 Det er også mit første barn.
  Har tidligere haft SA, så nervøsiteten ligger hele tiden at ulmer lidt.
  Men indtil nu ser alt fint ud 😌

 • Jeg er 31+0 i dag og venter mit andet barn, en lillesøster til storebror på 5 😊

  Dejligt at høre, at du har det godt, Lisbeth 😘

 • Hej.
  Så fin blog! Jeg er gravid i uge 39, og har 2 drenge på hhv 2 og 3,5 år.
  Dejligt at I har kunne feje nogle af bekymringerne til side og nyde jeres familie. Og selvfølgelig er den næste scanning da bare helt perfekt.

 • Jeg venter lillebror 24/12-18 💙 følger dig da jeg også venter mit 3. barn 🍀 jeg har i forvejen 2 drenge på 8 & 6 år, og vi er alle glade og spændte på hans ankomst.
  Jeg var nok lidt egoistisk da jeg ønskede mig en pige 💜 men nakkefoldsresultat grundet min alder og blodprøven var meget høj. Så er bare glad for at han er sund og rask 🍀
  Så nu vil jeg bare nyde min sidste graviditet og glæde mig over at vi får en lille baby på ny 🙏🏽
  Håber det bedste for jer så du rigtig kan nyde det! Skønt at følge dig og du rammer plet på næsten alt – God weekend ☀️☀️☀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *