Verdens bedste lille julegave

Gæt hvad vi skal have i julegave? ♥

Vi har taget en smule forskud på julegaverne herhjemme i år – og det er en af de rigtig gode af slagsen vi har at se frem til, selvom den egentlig slet ikke er så stor… endnu i hvert fald 😉

Vi udvider nemlig familien med en vaskeægte julebaby, og vi glæder os simpelthen alle 4 SÅ meget ♥

Vi har længe talt om, om vi skulle have en 3’er i familien – en lille efternøler, vi alle kan overøse med kærlighed, og vi har længe haft lyst – vi har i virkeligheden bare manglet modet… og det gør vi nok egentlig stadigt lidt 😀

Da vi i sin tid skulle købe hus var det vigtigt for os at få et hus med plads og mulighed for 3 børneværelser – så det i hvert fald ikke var dét, der ville sætte en stopper for planerne. Der var faktisk mange fine huse, der røg på den bekostning, for her i København er det tilsyneladende stort set umuligt at opdrive. Heldigvis havnede vi i det bedste hus af alle – og med knapt 300 kvm, har vi rigeligt plads til både 3, 4 og 5 børn – vi stopper dog ved de 3, kan jeg godt garantere 😉

Vi var kun 26 og 27, da vi ventede Trutten, og 2 år efter kom Fidusen – og det er faktisk først her de sidste par år, at vores venner er begyndt at få børn, så vi har måske i virkeligheden også følt, at vi blev lidt snydt, fordi vi så hurtigt fik overstået det med små børn – selvom det selvfølgelig også kan have sine fordele.

Så da vi planlagde vores rejse til Thailand og Dubai blev vi samtidigt enige om, at projekt baby først skulle søsættes, når vi kom hjem igen – og det blev det så med lynhurtig gevinst – forøvrigt præcist som med de to andre børn, hvilket min mand er særdeles stolt af, haha – det er vist en mandeting 😀

Men altså, det er jo altid sådan lidt… anderledes med beslutningen om en 3’er.
Det første barn er selvfølgelig en stor beslutning, men var ret naturligt for os på daværende tidspunkt. Vi har også altid vidst, at vi ikke kun ville have 1 barn – så 2’eren var egentlig heller ikke et svært valg. Men 3’eren – det er jo på en måde lidt et… luksusvalg? I hvert fald i vores samfund. 2 børn er ligesom standarden – og hvorfor dog overhovedet kaste sig ud i flere end det, når man jo lige har det så godt?

Vi kunne begge lave laaaange lister over ting, der talte mod at skulle have et barn mere; Nu er vi færdige med mistet nattesøvn, bleskift, gråd og barnevognsshowet. Jeg er selvstændig uden mulighed for barsel, min mand arbejder et sted uden mulighed for barsel – og nu har vi endelig fået friheden, overskuddet og ikke mindst har vi allerede to søde børn…
Alligevel har vi begge kunnet mærke lysten, og tanken har ligesom ikke rigtigt forladt os i længere tid af gangen de seneste 3-4 år – og man siger vist, at man aldrig fortryder de børn man får, så til sidst krøllede vi de lange lister sammen, kiggede hinanden i øjnene og blev enige om, at det her var noget vi begge havde lyst til, mod på og overskud til ♥

Vi glæder os til at få en lille “luksus-baby”, nu hvor vi er et helt andet sted i vores liv både økonomisk, pladsmæssigt, overskudsmæssigt og ikke mindst i forhold til vores erfaring med at have små børn – som vi nu forøvrigt aldrig har syntes, der var nævneværdigt hårdt. Og så glæder vi os vanvittigt meget til at opleve vores to ældste børn i rollen som storesøskende. At se dem vokse i rollen og med ansvaret – og så satser vi da bestemt på at de giver en hjælpende hånd med, og at vi har barnepiger klar, når de når teenagealderen, haha 😛

Men altså; begge børn er SÅ spændte og begejstrede og kan nærmest slet ikke vente. Det er faktisk virkelig rørende at opleve, hvor meget de går op i det, og hvor stolte og omsorgsfulde, de allerede er.
Min søn elsker små børn. Han drages af dem, og så snart han er i nærheden af et lille barn kan man omgående se ham stå og nusse, ae og lege tittebøh. Min datter derimod er sådan lidt… ligeglad med andres babyer, og derfor har jeg også været lidt spændt på hendes reaktion. Det har dog vist sig at være hende, der faktisk går allermest op i det. Hun passer ekstra på mig, nusser maven og vil konstant gerne følge med på min app, hvor man kan se hvor stor fostret nu er (sammenlignet med hhv. slik, frugt og et dyr 😀 ) – og så er det allervigtigste for hende vist, at hun nu bliver storesøster. Efter 7,5 år som lillesøster er det en meget stor titel pludselig at få 😉

Den sidste måned har det været meget svært for dem at holde på sådan en stor hemmelighed – men de har klaret det til UG, og nu har de endelig fået lov at fortælle det til deres venner og klassekammerater ♥

Vi har også holdt på hemmeligheden lidt længere end hvad vi nok normalt ville gøre – og vi ville egentlig også gerne have holdt den for os selv lidt endnu, for alt er desværre ikke helt gået efter planen – og det skal jeg nok fortælle mere om i et andet indlæg – men det er efterhånden helt umuligt for mig at skjule, at det ikke bare er pga et massivt indtag af skumbananer at maven buler lidt ekstra ud 😉 – så derfor ville vi hellere selv fortælle det, før alt for mange havde gættet sig frem til vores søde lille hemmelighed.

Så vi glæder os altså ekstra meget til julen herhjemme i år, kan I måske nok fornemme ♥

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Nej hvor er det dejligt for jer!!! Kæmpe stort tillykke med den lille ny, glæder mig til at følge med herinde! 😍

 • Sikke dog en dejlig nyhed 😌 Kæmpe tillykke… Har selv stået der et par gange – med ønsket om et barn mere – selvom vi allerede var beriget med vidunderlige børn… Og det har resulteret i at vi nu har 4 børn– en helt sindsyg tanke for nogen – men det helt rigtige for os ( vi har så heller ikke haft babyer med kolik, ondt i ørerne eller lign…) du ha så evig ret – man fortryder ikke de børn man fik…. Så dejligt for jer alle og jeg ønsker dig en dejlig ukompliceret graviditet og fødsel … Kh en trofast læser gennem MANGE år…

  • Hvor lyder det skønt med sådan en børneflok Fie! Jeg har selv 3 søskende, så jeg synes bestemt ikke det lyder sindsygt, omend jeg ganske sikkert selv stopper ved de 3 😀
   Og hvor er det dejligt at høre, at du har fulgt med herinde gennem mange år – det er simpelthen så hyggeligt at vide ♥

 • Stort tillykke og virkelig spændende at læse om jeres tanker om barn nr 3. Herhjemme er nr. 2 13 mdr og det var en hård start.. så det har sat lidt en stopper for vores ønske om barn nr. 3. Jeg har dog lyst, men min mand er der ikke helt. Og det er helt fair. Vi kan sagtens vente et par år of så se om den er der.. altså lysten.. for så længe begge parter har lyst tror jeg ikke det kan gå helt galt, tror dog det er vigtigt at begge vil det.. som du skriver i vil. Så skønt for jer! Kæmpe stort tillykke igen.

  • Tak skal du have Line ♥
   Puha jeg var bestemt heller ikke klar til flere børn, da min datter var 13 måneder 😀 – så jeg tænker at det jo sagtens kan vende for din mand, når der kommer lidt mere ro på og når begge børn er lidt mere selvhjulpne?
   Og ja, jeg tror det er supervigtigt at begge parter har mod på det og lyst til det, hvis man skal kaste sig ud i det – ellers kan det næsten kun gå galt…
   Jeg håber, at I ender på samme side senere 😉

 • Stort tillykke! Må man spørger hvor gammel du er? Overvejer selv, men syntes jeg har alderen lidt imod mig🤨

 • Tillykke 🙂 Hvor er det dejligt for jer. Jeg har selv leget med tanken om én til, men jeg har en på 16 og en på 11 år, så den sidste ender med at blive ene barn…
  Igen stort tillykke til jer alle 4 ❤️

  • TAK ♥
   Her er vores børn også næsten 8 og 10, når den sidste melder sin ankomst, så det er stort set også enebarn – men sådan er jeg også selv vokset op med 3 meget ældre søskende – og det har altså også sine fordele 🙂

 • Ih – tillykke, hvor skønt. Jeg ventede mig selv en lille jule/nytårs-baby sidste år – det var virkelig hyggeligt at gå og glæde sig i juletiden 🙂

 • Stort tillykke
  Vi har næsten børn i samme alder – de to store, vi var i samme alder da vi fik de første og vi fik for 8 mdr siden nr tre. Har fulgt dig fra starten af.
  Det er simpelthen det bedste vi har gjort. Vi har været igennem alle de tanker du beskriver og har været så meget i tvivl, men hold da op hvor er det bare fantastisk at få lov at opleve det hele igen og nr tre er lige så fantastisk og dejlig som de to først.
  Lige præcis som du nævner alt det med at man denne gang ikke bor i en lille lejlighed i Kbh men i hus men have, økonomisk er man ikke studerende osv. Men tvivlen og tænk nu hvis der sker noget man har jo to kan man ønske at få mere osv. Vi har præcist været samme sted. Men glæd jer det er bare så skønt og helt fantastisk at se de to store lukke endnu et familiemedlemmind i flokken og bare sådan uden vider. Vi sagde også kun en mere men når man så har nr tre ja såååååå synes vi kender så mage der ligenu får nr tre og fire 🎁

  • Tak skal du have Karina – og hvor blev jeg glad for at læse din kommentar! Den faldt virkelig på et tørt sted, når man stadigt går og er sådan lidt usikker omkring hele projektet. Det er helt vildt rart at høre, hvordan det er forløbet hos jer, for det er lige præcist også det, vi håber på selv ♥

 • Tillykke til hele familien – glæder mig til at følge den lille ny her på bloggen, som jeg er trofast læser af trods det jeg er i bedstemor alderen, men har fået børn så sent, at jeg forsat føler mig ung – ha ha (60 næste gang)

  • Tusinde tak skal du have Linda – og hvor er det hyggeligt at høre, at du stadigt kan finde inspiration her på bloggen, selvom du ikke selv er i målgruppen til at have små børn.
   Og det lyder da som om, at der er basis for en stor fest snart så? 😉

 • Hvor dejligt for jer 😀 Glæder mig til at følge med i baby delen her på domænet igen ;D Du har også været så skidesmuk gravid de andre to gange, så alle gode gange tre <3

 • Stort tillykke med en julebaby;:-)
  Og jo, tror det er en mandeting, det med hvor hurtigt det lykkedes!
  Nyd ventetiden alle 4 og en dejlig sommer til jer:-)

  • Hej Tina,
   Det tror jeg, du har helt ret i 😀 – jeg forsøgte også at sige, at lige netop den del er jo i lige så høj grad min fortjeneste, men det prellede ligesom bare af 😀
   Og tak skal du have – også en rigtig god sommer til dig 🙂

 • Er så glad på jeres vegne! Det bliver fedt! Min yngste føles også som en efternøler, fordi de tre store var kommet i en klump samtidigt – så pludselig kun at have en enkelt baby var luksus. Har virkeligt nydt hende – gør det stadig. Det er så meget nemmere når man har større børn der selv kan, og man selv er rutineret. Det bliver vidunderligt for jer!

  • Tak sødeste du! ♥
   Og ja, det er jo også lidt det scenarie, jeg håber på herhjemme – jeg tænker, at det er noget helt andet, når man ikke har to små børn på én gang – og når man endda har to store børn, der kan give en hånd med 🙂

 • Stort stort tillykke søde du ❤️ Jeg håber at du har det godt og at alt kommer til at gå strålende.
  Rigtig meget held og lykke ❤️

 • TILLYKKE fra en nytilkommen læser 🙂 Hvor er det skønt for jer. Vi fik selv en lille decemberdatter i ‘16, da drengene var 5 og 7. I virkeligheden havde vi ikke planlagt så stort et spring i alder, men nogle gange vælger man ikke selv. Og nu giver det så megen mening for os, at der er disse år i mellem. Det var lige præcis en lille luksusbaby, når man i forvejen har større børn 🙂 Vi elsker at have tre – og nu bliver jeg næsten skruk efter en 4’er (jeg har også selv tre søskende). Men som jer stopper vi ved tre. Tror jeg 🙂 Alle gode tanker til jer fra Maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *