Opskrift på syrensaft – hjemmelavet og god

lav din egen syrensaft

god opskrift på syrensaft

hjemmelavet syrensaft

Her kommer en opskrift på syrensaft.

Vidste du at man kan lave saft af sine smukke syrener? Hjemmelavet syrensaft smager lidt ligesom hyldeblomstsaft, men denne opskrift på syrensaft, hvor du simpelthen bare laver saft af syrener, har den smukkeste dybe lyserøde farve, som er et hit hos både børn og voksne.

Jeg vidste egentlig godt, at man kunne lave sin egen hjemmelavede syrensaft, men jeg havde forestillet mig, at den smagte meget “blomsteragtig” fordi de dufter så stærkt og aromatisk, så jeg har aldrig helt turde at kaste mig ud i det.
Men i år har jeg gjort det; jeg har lavet min egen opskrift på hjemmelavet syrensaft, og nu har jeg netop prøvesmagt det, og det smager ganske enkelt vidunderligt.
Det smager næsten som hyldeblomstsaft, men lidt mere frugtagtig, hvis det giver mening?
Det gode ved hjemmelavet syrensaft er også, at du kan kaste dig ud i det en helt måned tidligere end med hyldeblomstsaft, så det forlænger unægtelig sæsonen for lækker hjemmelavet saft en del.

Jeg har lavet det ud fra den her gode og nemme opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft, og det smager vidunderligt!
Det allerallervigtigste er, at du skærer skallen og det hvide fra dine citroner, før du putter dem i saften, for ellers bliver den altså bitter, og det vil være en skam.
Derudover skal du også klippe blomsterne af stilkene, så du ikke får dem i saften – det bidrager nemlig også til, at den kan ende med at være bitter. Jeg tager simpelthen bare havesaksen og klipper alle blomsterne af langs stilken – det gør ikke noget, at de ikke sidder i store klasser, for du ender alligevel med at si saften til sidst.

opskrift på hjemmelavet syrensaft

hvordan laver man syrensaft

Opskrift på syrensaft

opskrift på hjemmelavet syrensaft

Hjemmelavet Syrensaft

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Drikkevarer, Saft
Køkken: Dansk
Keyword: Syrensaft, Saftevand
Forb. tid: 3 days
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

 • 40-50 stk Blomsterklaser fra syrentræer De skal være sprunget helt ud, før du kan bruge dem, og saften bliver klart smukkest af de lilla varianter.
 • 1,5 kg Sukker
 • 3 stk Økologiske citroner
 • 3 spsk Citronsyre Ca. 40 g
 • 2 liter Kogende vand

Sådan gør du

 • Klip alle blomsterne af stænglerne og læg dem ned i en stor gryde eller en skål der tåler kogende vand. Du skal endelig ikke skylle blomsterne først – så fjerner du al den dejlige smag.
 • Skær skallen og al det hvide væk fra citronerne, skær dem i skiver og læg dem ovenpå blomsterne.
 • Hæld sukker og citronsyre i gryden.
 • Hæld de to liter kogende vand over hele blandingen og rør godt rundt, indtil sukkeret er smeltet. Du kan også med fordel trykke godt på citronskiverne, så saften frigøres.
 • Læg låg på gryden eller film over, og sæt det i køleskabet.
 • Nu  skal du væbne dig med tålmodighed – det skal nemlig trække i 3 døgn i køleskabet. Du skal lige røre et par gange om dagen i blandingen undervejs, og så kan du nyde den dejlige duft, der strømmer dig i møde.
 • Efter tre dage sier du saften, så du fjerner alle blomster, citroner og andet snask. Du kan også si saften gennem et helt rent klæde (fx et viskestykke eller en stofble), hvis du vil være sikker på, at den bliver helt ren.
 • Nu kan du hælde den på flasker. Det er vigtigt, at de er helt rene, så saften ikke bliver dårlig – der er nemlig ikke tilsat noget konserveringsmiddel. Hvis den skal drikkes hurtigt, kan du hælde den på glasflasker, du først har skoldet og evt. skyldet med atamon  (så kan den ca. holde sig en uge) – skal den gemmes, så kan du hælde den på plastikflasker, hvor du ikke fylder dem helt op til kanten. Så putter du dem i fryseren, hvor de kan holde sig meget længe.
 • Saften skal blandes med vand, før den kan drikkes – i forholdet 1 del saft og ca 4-5 dele vand.

Noter

Det var det! Min opskrift på syrensaft er et stort hit hos børnene pga den meget lækre farve – og du kan også med fordel blande saften med danskvand, så du får en lækker boblende variant af hjemmelavet syrensaft ♥

lav saft af dine syrener i haven

Citroner og syrener til saftevand

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *