God opskrift på snobrød

God opskrift snobrød

God opskrift snobrød

En god opskrift på snobrød? Det får du lige her!

Det varme vejr indbyder til at være udenfor – og til at spise udenfor, og hvad er mere oplagt end snobrød, som altid er et hit hos både børn og voksne.
Det er noget, jeg tydeligt husker fra min egen barndom, og heldigvis er mine børn lige så tossede med snobrød som mig, og derfor er det også heldigt, at jeg har en god opskrift på snobrød, som faktisk stammer fra min egen Tante Hanne, der altid lavede en kæmpe portion til alle vi fætre og kusiner, når vi mødtes til den årlige familiegrillfest (faktisk er det hendes datter, der står bag min geniale opskrift på fødselsdagsboller, så det ligger til familien med det gode hvide brød 😀 ).

Det er både en nem og hurtig opskrift på snobrød – og at den så tilmed giver de mest luftige, lækre snobrød, det gør jo kun det hele endnu bedre.
Der findes utallige nye varianter af snobrød, men den her opskrift på snobrød er simpelthen helt enkelt og gammeldags – og vi spiser den altid bare med ketchup – eller syltetøj, hvis det er desserttid 😉

Jeg lægger normalt altid en pølse sammen med snobrødspinden, før jeg vikler dejen om – så man nærmest får sig en fransk hotdog – mens min mand sværger til at grille pølserne for sig selv – det er tydeligt, at ingen af os ønsker at give afkald på vores barndomstraditioner 😀 (jeg har dog fået præget børnene så meget, at de begge gør det samme som mig 😛 )
Jeg ved, at andre fx smører pesto på dejen, inden de ruller den om pinden – og har du noget dej tilbage, så klapper du det fladt, og smider det på en rist over bålet til sidst, så du har et lækkert fladbrød.

God opskrift på snobrød  (8 stk)

Det skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 1 spsk smagsneutralt olie (fx rapsolie eller solsikkeolie)
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 4 dl mælk
  • Ca 600 – 700 g mel

Sådan gør du

Lun mælken en smule, så den ca er stuetemperatur. Rør gæren ud i mælken og tilsæt olie, salt og sukker.
Tilsæt derefter melet lidt efter lidt, mens du rører grundigt. Dejen skal ikke være alt for klistret, men der skal endelig ikke alt for meget mel i,  så den bliver tung og trist.

Lad den hæve et lunt sted i en lille times tid og del derefter dejen op i 8 dele, som godt lige må hæve et kvarters tid, mens bålet bliver helt klar til snobrød.

Så ruller du ganske enkelt dejen til en lang pølse, vikler den rundt om din snobrødspind og  bager den over bålets gløder. Det er lidt smag og behag, hvornår den er klar – nogle kan godt lide smagen af næsten rå dej indeni, mens andre påstår at dejen skal slippe snobrødspinden helt, før den er færdigbagt.

Rigtig god fornøjelse med den her opskrift på snobrød – jeg garanterer at den er nem og lynhurtig at lave ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *