Skolehaver i København- et helt fantastisk projekt for børn

Min søn er sammen med tre andre fra klassen blevet udvalgt til et projekt, hvor de hver skal deltage i Skolehaver i København. Det er åbenbart et projekt, der har kørt i København i mere end 100 år, og som jo bl.a. har til hensigt at give børn, der bor i lejlighed og ikke har adgang til en have, mulighed for at se, hvor maden rent faktisk kommer fra.

Nu har min søn jo så rent faktisk adgang til en have, så umiddelbart er han måske ikke helt i målgruppen, men han er så faglig stærk, at han nogle gange godt kan mangle lidt udfordringer i skolen, og derfor bliver det skønt for ham at lære noget på en helt anden måde end ved at sidde med næsen i bøgerne. 

Hver fredag skal de derfor deltage i projekt Skolehaver i København i stedet for at have almindelig undervisning, og så er der en naturvejleder fra skolen samt en række ansatte i selve  skolehaven, som tager børnene igennem et helt forløb over et halvt år, hvor de lærer om alt, der kan relateres til det med at dyrke afgrøder. Fotosyntese, gødning (fra grisene på skolen 😀 ), bierne, nyttedyr, skadedyr osv.
De kommer til at lave deres egen mad over bål af afgrøderne – ja de skal endda male korn og bage brød – og ved at de får hver lille have, så kommer de også til at tage et naturligt ejerskab over projektet, tror jeg. De skal have jord under neglene, de skal mærke følelsen af at være udmattet efter hårdt fysisk arbejde, glæden ved at høste udbyttet og stoltheden over at lykkes med noget.
I sommerferien skal vi selv forbi et par gange for at passe haven – og min søn glæder sig allerede helt vildt meget til at vise det hele frem for os ♥

Jeg synes simpelthen, det er sådan et fantastisk projekt på alle tænkelige måder – er der mon nogen af jeres børn, der har været involveret i projektet?  I kan læse mere om det lige her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *