Husk at drage omsorg med rettidig omhu! Kh Juristen

Reklame – i samarbejde med Arbejdernes Landsbank

Meget glad og storsmilende til dimissionsfest på Det Jurudiske Fakultet

På det øverste billede havde jeg netop færdiggjort mit jurastudie ved at aflevere mit speciale om brugergenereret indhold på sociale medier, og en måneds tid derefter kunne jeg kalde mig for jurist.
Selvom juraen ikke skinner så meget igennem her på bloggen, så fylder det heldigvis en del i mit arbejdsliv, hvor jeg bl.a. rådgiver virksomheder omkring de juridiske gråzoner ved at bruge influenter og sociale medier i sin markedsføring, hvor jeg holder oplæg for at lære fra mig om et område, der er i konstant udvikling – og selvfølgelig også i min rolle som formand for Danske Bloggere i Dansk Journalistforbund.

Men blot fordi man er jurist, så betyder det ikke, at man er ekspert i alle områder udi juraens verden, og jeg havde bestemt nogle fag på studiet, som aldrig helt fangede mig – deriblandt familie- og arveret 😉  Ydermere er lovgivningen på området lavet om siden min studietid, så det er desværre ikke et emne jeg er helt opdateret på længere.
Til gengæld er jeg dog bevidst om, hvor vigtigt det er at søge rådgivning netop her, fordi jeg ikke selv har tilstrækkelig viden på området.

Derfor har jeg også tidligere betalt mig fra juridisk assistance hos en advokat, og jeg har altid rådet familie og venner til at gøre det samme. Begge mine forældre har også oprettet testamente, og har informeret os om indholdet, så der ikke opstår nogle ubehagelige overraskelser, når de en dag ikke er her længere.
Men faktisk, så sidder jeg med en smule røde ører, mens jeg skriver dette indlæg. Hverken min mand eller jeg har nemlig oprettet et testamente, og selvom man måske kunne tænke, at vi ikke har brug for det, når vi er gift, så er det desværre ikke helt rigtigt.
For vidste du, at hvis din ægtefælle går bort og I har børn sammen, så arver du faktisk kun 50% – mens børnene deler resten af arven? Og ejer I et hus sammen, så kan du måske lige pludselig ende med ikke at have mulighed for at blive siddende i huset, hvis du på et tidspunkt fx møder en ny ægtefælle.
Er man ikke gift, ja så arver man altså ikke efter hinanden uden et testamente – heller ikke selvom man har boet sammen i flere år og ejer huset sammen.

Hos Testaviva, som er en service der udbydes i samarbejde med Arbejdernes Landsbank (som i en sidenote er verdens bedste bank, hvis du spørger mig – dem skiftede vi til, da vi købte hus for to år siden), kan du faktisk gratis oprette forskellige juridiske dokumenter – heriblandt et testamente og fx også en ægtepagt eller en begunstigelseserklæring (hvem der skal have pengene fra din forsikring, pension osv. når du dør). Og det kan du altså vel og mærke gøre gratis uanset om du er kunde hos Arbejdernes Landsbank eller ej.
Vha en nem og enkelt trin for trin guide på Testaviva, får du udfyldt testamentet på den helt rigtige måde, og afslutningsvist kan du få to vidner til at underskrive det med deres nemID og så er det faktisk juridisk gyldigt!

Har du en mere kompliceret situation med fx særbørn, fællesbørn osv. kan der altså være grund til at søge yderligere rådgivning. Er du, som mig, kunde hos Arbejdernes Landsbank kan du få hele 5 timers gratis juridisk rådgivning i forbindelse med oprettelsen af dokumenterne – og det kommer man heldigvis ret langt med.

Så nu er både min mand og jeg gået i gang med at oprette vores testamenter inde på Testaviva, og det føles faktisk rigtig rart at drage omsorg for hinanden på den måde – med rettidig omhu!

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *