Et prikket outfit – og lidt om de manglende skoldkopperprikker

Fidusen har stort set rippet H&M for alt i de sort/hvide nuancer, og hun er simpelthen så stolt af sit outfit her – ørevarmerne nægter hun konsekvent at tage af, selv når hun er indenfor, så derfor sidder de så fint rundt om halsen.
Hun synes selv, hun ligner en “ægte teenagers” – som hun så sødt siger 😀

Og  nu vi er ved de prikker, så har flere af mine blogkolleger lige nu prikkede børn, der er ramt af skoldkopper – og jeg har taget mig selv i at sidde og være helt misundelig – og har sågar spurgt Michala om ikke Molly ikke har brug for en masse kys og kram fra min Fidus 😀

Sagen er nemlig den, at Fidusen endnu ikke har været ramt af skoldkopper – og nu hvor hun er startet i skole, og hun ikke har mindre søskende, så er feltet indsnævret gevaldigt, ift hvor hun kan samle dem op henne – de fleste andre på hendes klasse har nemlig allerede haft dem…

Min mand er næsten helt forarget over, at jeg kan finde på aktivt at opsøge smitte til mit barn – mens jeg til gengæld bliver mere og mere stresset over, at hun ikke har været smittet nu, og at stort set alle andre børn på hendes egen alder allerede har haft sygdommen og derfor ikke kan smitte hende…

Jeg kan jo godt se, at der er noget naturstridigt over, at man forsøger at smitte sit barn velvidende at det medfører min 10 dages sygdom med kløe, feber og generel ubehag til følge – men altså… ja, jeg synes jo bare det er bedre, hun får det nu, end måske først en gang som voksen, hvor det især også kan være farligt under en graviditet…

Hvad er jeres holdning til det? – har nogle af jer aktivt opsøgt skoldkoppesmitte til jeres børn?
Og vigtigst af alt; har nogle af jeres børn fået skoldkopper helt naturligt efter de var startet i skole?

Bluse: H&M -.- Nederdel: H&M -.- Ørevarmere: H&M (desværre udsolgt)

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Hej.
  Kan egentligt godt forstå dig. Jeg ville formentlig gøre og tænke som dig. Vi kom til at smitte en pige fra min datters klasse, da lillebror havde skoldkopper. Fik ikke sagt det moren, inden en legeaftale. Tænkte ikke at det var et issue i pigernes alder. Gik ud fra hun havde haft det. Lillebror var nærmest ikke i nærheden af hende og alligevel fik hun dem. Hun havde en par dage der var slemme og var tilbage i skolen efter en lille uge. Moren var HELT ok med at det nu var klaret😊

  • Ja jeg ville da ønske, at det samme var sket for os 😀
   Selvfølgelig kan det være problematisk, hvis man fx skal ud at rejse snart – men alt andet lige så må man jo formode, at man forventer at ens barn bliver smittet på et eller andet tidspunkt, hvis man ikke aktivt får dem vaccineret…

 • Nej. Uanset at jeg godt kan se at det er mest praktisk at få det overstået, så kunne jeg aldrig finde på at gøre mit barn syg med vilje. Og selvom det er sjældent, så KAN skoldkopper give eksempelvis hjernebetændelse. Det ville jeg ikke kunne bære at have på samvittigheden.

 • Som læge kan jeg sagtens forstå dig. Skoldkopper er ofte værre ved unge/voksne, så det ville være rarest for hende nu. Og som du siger, så kan der være problemer for fostret, hvis mor for skoldkopper under graviditeten. I lægekredse, så er det meget almindeligt at opsøge skoldkopper, så det kan overstået på den naturlige måde.

 • Jeg stod i præcis samme dilemma som dig, da min datter gik i 0. og endnu ikke havde fået skoldkopper.

  Jeg endte med at tage min datter med på smittedate. Sådan cirka 14 dage efter daten viste de første prikker sig, og så brød helvede ellers løs, og jeg har næsten stadig dårlig samvittighed her to år efter. Min datter blev simpelthen så dårlig af skoldkopperne, 18 sygedage derhjemme plus weekender. Hun havde skoldkopper OVERALT, inde i øret, i skeden, på øjenlågene. OVERALT, og de var jo mega generende. De to første uger kom hun ikke under 39 i temperatur.

  Nu gjorde jeg det, men jeg tror ikke jeg havde overvejet, at hun kunne blive så syg. Omvendt kan man sige, hvad er alternativet? Det kan jo som du selv skriver, være farligt i forbindelse med en graviditet, så på den måde er det dejligt, at have overstået de skide skoldkopper

  • Puha Stine det lyder godt nok også som en meget voldsom omgang hun var igennem… hvor er det synd for hende!
   Men ja, der er jo ikke noget alternativ, med mindre man får sit barn vaccineret, og jeg synes bare at have hørt, at man faktisk fraråder det, fordi der endnu ikke foreligger viden om, hvorvidt den dækker resten af livet…

 • Hellere nu end som teenager eller voksen, hvor det som du skriver kan blive ” farligt” i forhold til en graviditet 😊

 • Jeg kan sagtens følge dig… jeg tror, at vi er nået frem til, at hvis ikke de får det “naturligt” inden de er 10 år, så bliver de vaccineret… tror jeg… (indsæt abe der holder sig for øjnene…)

 • Opsøg smitten nu eller køb vaccinen. Som voksen er den virkelig virkelig fæl og komplikationerne stiger med alderen.
  VH en lægeuddannet læser

 • Jeg har fået mine børn vaccineret mod skoldkopper, og er glad for den beslutning. Ville bestemt heller ikke opsøge smitte, når det kan klares med en vaccine der benyttes i både Tyskland og USA som en del af børnevaccinationsprogrammet. Herhjemme er den testet til brug i vaccinationsprogrammet, men fravalgt af økonomiske årsager, desværre.

  • Hej Charlotte,
   Må jeg spørge om du har haft læst eller er blevet oplyst noget om, at man ikke kender nok til den periode, man er dækket af vaccinen?
   Jeg har i sin tid læst, at man dels ikke ved, hvor længe den dækker – og så synes jeg også, jeg har læst noget om, at man har større risiko for helvedesild som voksen, hvis man er vaccineret… Er du stødt på info om det?
   Dbh Lisbeth

 • Hej Lisbeth. Jeg ved ikke om mit svar lander rigtigt.. Men vores fik vaccinen sammen med MFR i et forsøg på Hvidovre i 2008 og fik både vaccinen og booster, det jeg har hørt og læst har handlet om at der kun er givet vaccinen.
  Ift helvedesild så kender jeg også typisk til historier om børn med nedsat immunforsvar.
  Min bror fik helvedesild som teenager, uden vaccinen eller nedsat immunforsvar så uden at have læst op på det, er min fornemmelse at vores generelle sundhedsbillede er årsag til en øget forekomst af helvedesild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *