Hövding – min nye airbag cykelhjelmKender du Høvding – eller Hövding cykelhjelmen hedder den jo faktisk?
Det er en smart ny cykelhjelm, som du bærer som en krave, og som så puster sig op som en slags airbag rundt om dit hoved, hvis uheldet skulle være ude, og du styrer på cykel.
Det er ganske enkelt genialt, hvis du spørger mig! 😉

Jeg er hende der den tarvelige mor, der naturligvis tvinger mine egne børn til at bruge cykelhjelm, men som altid selv finder på de dårligste undskyldninger for ikke selv at gøre det. 

Sagen er nemlig den, at min forfængelighed simpelthen sejrer der; jeg gider ikke at komme frem til et møde med flat og fesent hår, når jeg tager cykelhjelmen af.
Ja; det er dumt – men det er ikke desto mindre derfor, jeg aldrig bruger cykelhjelm…

For et par år siden fik en af mine veninder en Hövding cykelhjelm (du kan se den lige her* – eller købe den lige her* hvor de også sælger den på tilbud lige nu) – og det er jo svært ikke at elske konceptet om, at man slipper for den der irriterende hjelm -men samtidigt er mindst lige så godt beskyttet -hvis endda ikke mere.

Det har dog krævet noget tilløb fra min side for sådan helt at blive overbevist. Dels fordi jeg indtil jeg fik min fantastiske elcykel rent faktisk ikke har cyklet ret meget 😀 – men også fordi jeg var en anelse skepisk; kan man nu også være helt sikker på, om den rent faktisk virker? Er den virkelig alle pengene værd?

I mellemtiden har min veninde fortsat været glad for sin cykelkrave fra Hövding – hun har dog heldigvis aldrig været ude for at bruge den i praksis, men det har en anden bekendt – og der fungerede den præcist efter hensigten og fik hende helskindet gennem et ellers grimt uheld.

Samtidigt har jeg selv læst op på information om den, jeg har været i dialog med Hövding, og jeg har fået styr på nogle af de ting, jeg ellers var usikker på.

Og nu elsker jeg den! – og alle hører om den, er simpelthen også så fascinerede og imponerede og de kan slet ikke forstå, at de ikke vidste, at det her vidunder faktisk fandtes 😀

Her er nogle af de ting, jeg selv har været i tvivl om ved min Hövding cykelhjelm

 • Hvordan fungerer den?
  • Man tager den rundt om halsen som en krave, lyner den sammen med en lynlås – og når man sætter sig op på cyklen aktiverer man den med en lille knap.
 • Bruger den strøm?
  • Ja – den skal lades op på samme måde som en mobiltelefon – men heldigvis slet ikke lige så ofte 😉 De siger, at den kan holde i 10 timer på en enkelt opladning, men jeg har kun ladet min op en enkelt gang indtil nu, og jeg har altså brugt den en del allerede.
 • Må man bruge hue og halstørklæde, når man har den på?
  • Du må gerne bruge en hue. Hvis du  kan tage et halstørklæde på indenunder din Hövding, så kan du sagtens det – du må dog ikke have et tørklæde udenpå den.
   Til gengæld kan du købe et smart fleece cover til den, som luner dejligt om vinteren.
 • Hvordan virker den?
  • Hvis du er ude for et uheld, så har den en indbygget computer, sensor og gaspatron – og så registrerer den unormale bevægelser, som dermed udløser “airbag’en”.
 • Er den godkendt?
  • Yes! – den er CE godkendt fuldstændig ligesom andre europæiske cykelhjelme 🙂
 • Kan den bruges flere gange?
  • Nej. Hvis den først er udløst, så kan du ikke bruge den igen. Er den udløst ved en fejl, så tager du selvfølgelig kontakt til Hövding – er den udløst i et styrt på cyklen, så er det såmænd nok alle pengene værd 😉 – men faktisk dækker mange almindelige forsikringsselskaber i det tilfælde.
 • Hvad koster den?

Nu hvor jeg har en elcykel og dermed cykler pænt hurtigt, så ville jeg aldrig turde at cykle uden en cykelhjelm. Og da jeg aldrig ville bruge en almindelig hjelm, så er det jo ganske heldigt, at der findes sådan en cykelhjelmskrave til os, der åbenbart vægter forfængeligheden højere end sikkerheden 😉

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *