Lynhurtige og meget lækre chokoladescones – den nemmeste opskrift

Opskrift på lækre chokoladescones a la Rein Von Hauen

opskrift på chokoladescones en god nem og hurtig opskrift på lækre scones med chokolade

En opskrift på chokoladescones eller bare almindelige scones – der smager fantastisk – det er en let, hurtig og god opskrift på chokoladescones jeg deler her i dag 🙂

En gang i mellem, så er der altså brug for at forvandle en trist torsdag eftermiddag til en hyggelig stund med lidt ekstra godt på bordet, og er du ikke just typen, der har fryseren fuld af bagværk – eller har en bager rundt om hjørnet, så er det her din redning.

Det er en opskrift på chokoladescones, som er så let og hurtig at lave, at der kun går 20 minutter, fra du begynder på opskriften, til den er færdigbagt og klar til at blive konsumeret med en god kop kaffe eller et glas iskoldt mælk – begge dele er så absolut anbefalelsesværdige.

Der findes et utal af forskellige opskrifter på scones, men jeg synes altså selv, at denne er den absolut bedste opskrift på chokoladescones. Jeg har haft den liggende i årevis i min opskriftsbog, og jeg har noteret, at det er Reinh Van Hauen scones – jeg ved dog ikke helt, hvor jeg har den information fra, men de smager altså mindst lige så godt 😀

Vi bager dem faktisk altid med chokolade – men det kan du sagtens udlade, hvis du ikke bryder dig om chokolade (mon dog? 😀 ), og så halverer jeg ofte opskriften, hvis børnene og jeg fx er alene hjemme og egentlig bare gerne vil forkæle os selv lidt til eftermiddagskaffen – men altså; de forsvinder forbavsende hurtigt, så ofte er det bestemt ikke for meget med 12 stk 😉

Der er tre enkle regler, du skal overholde for at få den helt perfekte klassiske scone, med en god skorpe og den bløde krumme indeni.

  1. Smørret skal ikke æltes helt ind i dejen – din scone bliver faktisk allerbedst, hvis der stadigt er små klumper smør i dejen, når du former dem og sætter dem i ovnen – derfor er det også en fordel at bruge helt iskoldt smør.
  2. Du må endelig ALDRIG ælte din dej. Når du har smuldret smørret i dejen, skal den bare hurtigt samles med kærnemælken, rulles forsigtigt ud på et bord og stikkes ud – uden at du rører alt for meget ved den.
  3. Scones skal spises, når de er nybagte. Det er ikke nogen, man laver og spiser senere – til gengæld er de jo så også så hurtige at lave, at man lynhurtigt kan smide dem i ovnen, når lysten melder sig.

Nem og hurtig opskrift på chokoladescones – ca. 12 stk

Det skal du bruge

  • Ca. 280 g hvedemel
  • 50 g flormelis (eller evt. sukker)
  • Et lille drys salt
  • 3 tsk bagepulver
  • 100 g koldt smør
  • 1,5 dl kærnemælk
  • En lille dl hakket mørk chokolade

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser inkl. chokoladen.
Hak smørret i små tern og nulr smørret sammen med de tørre ingredienser, så det bliver en jævn masse men stadigt med små klumper smør.
Tilsæt kærnemælken og saml hurtigt dejen uden at ælte den.
Drys en smule mel ud på bordet, hæld dejen ud og tril den ud til ca. 2 cm tykkelse. Stik dejen ud med et glas, så der i alt bliver 12 stk, og læg dem på en bageplade.
Sæt dem i ovnen ved 200 g varmluft og bag dem ca. 10 minutter, hvorefter de sættes over på en rist til afkøling (hvis ikke du når at spise dem først 😉 ).

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *