Gode podcasts til børn

Gode podcasts til børn

Gode podcasts til børn

Tips til gode podcasts til børn og gode lydbøger til børn som du kan lytte til gratis på nettet.

Jeg tror næppe vi kan være den eneste familie med to særdeles utålmodige børn, når vi er ude at køre en lidt længere tur. “Må jeg ikke se Netflix” “må jeg låne telefonen til at spille på” spørges der ofte om efter bare 5 minutters kørsel, og hvor vi tidligere har været lidt for hurtige til at sige ja – bare for at få lidt ro omme fra bagsædet 😉 så tager jeg efterhånden gerne kampene og har i stedet haft en bunke bøger, malebøger og farveblyanter med, som de kan underholde sig med.

Vi har dog også fået øjnene op for en anden form for underholdning, som heldigvis er i virkelig høj kurs – vi hører nemlig podcasts til børn og lydbøger til børn – og det er et kæmpe hit!

Nogle af dem hører vi over bilens højtalersystem, så vi alle kan lytte med – og andre gange sidder de med hørebøffer på og lytter selv, så vi voksne kan få vores fix af Mads & Monopolet, når vi er på lørdagstur 😉

Vi har efterhånden lyttet os gennem en del og har naturligvis også fundet nogle favoritter – som jeg her deler med dig. Der er nemlig rigtig mange gode podcasts til børn, hvis bare man har tålmodighed til at lede lidt – og det slipper du jo så for nu.

Gode podcasts til børn:

Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier

De her er børnenes klare favoritter – og også vi voksnes! De er simpelthen helt fantastisk fantasifulde og sjove, og det er skægt for børnene at de knytter sig til ting og steder som de kender her i København. Jeg synes selv, de er passende fra ca. 5 år og op – ikke fordi de er uhyggelige men de taler altså mest til de lidt ældre børn.
Der er i alt 15 podcasts, som du finder her (Preben Jenka er en klar favorit 😀 ).

De samme historier findes også fra Århus – sindssygt langt ude århusianske godnathistorier, som handler om ting og steder i Århus. Vores børn har dog også hørt dem og nydt dem, selvom de ikke kender de steder, der fortælles om.
Der er i alt 3 podcasts, som du finder her.

Sidst men ikke mindst er der også bare generelle løgnhistorier 😀 som altså også er virkelig sjove.
Der er i alt 3 podcasts, som du finder her.

Da Leif invaderede Jorden

Denne podcastsserie er produceret af DR, og det er jo næsten en garanti for sjove, velproducerede programmer – og det her er bestemt ingen undtagelse. Serien er virkelig sjov og underholdende for både børn og voksne.
Der er i alt 15 afsnit, som du kan finde her.

Radionauterne – for de nysgerrige børn

Denne serie fra Radionauterne er egentlig mere radioudsendelser for børn fremfor børnehistorier – men det bliver de bestemt ikke dårligere af. Begge mine børn er dybt fascineret og opslugte, når vi sætter dem på – og udover selve underholdningen, så lærer de faktisk virkelig meget af udsendelserne.
Der er 7 udsendelser, som du finder her.

Sidst men ikke mindst, så er der også på iTunes samlet en helt bunke podcasts i kategorien “børn og familie” men det er altså lidt af en blandet landhandel på både dansk og engelsk, som fx også er om graviditet osv.
Der kan dog sagtens findes nogle gode podcasts her, hvis du har tålmodighed til at gå listen igennem og prøve dig lidt frem – du finder hele listen her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Jeg har ikke engang børn endnu, men hvor er det en god ide med podcasts og lydbøger til børn 🙂 Jeg er selv begyndt at høre meget mere lydbog end før. Synes det gør det lidt sjovere at tage opvasken 😉 eReolen har jo faktisk også en side kun til børn, eReolen Go, hvor der også er både lydbøger og e-bøger. Jeg har allerede gennemtrawlet den engelske udgave, eReolen Global, og tilføjet en masse lydbøger til huskelisten til flyveturene i sommerferien.

  • Jeg har haft gemt det her indlæg til nu. Af hjertet tak! Vi kører fra KBH til legoland i morgen med hjælp fra dig 🙂

  • Tak – bliver en fed tur til Italien nu 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 Kan tilføje retur at DRs podcast om “den bedste ferie nogensinde” absolut også et lyttetiden værd – fuld af gode grin 😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *