Gode tips til bøger søges

Reklame – i samarbejde med Mofibo

IMG_1635

IMG_1666

Jeg har her i januar afprøvet Mofibo, som du måske allerede kender?

Det er en app, som jo egentlig kort fortalt er bøgernes svar på Spotify og Netflix – altså hvor du betaler et fast beløb pr måned, hvorefter du har ubegrænset adgang til en kæmpe samling bøger – både ebøger og lydbøger.

Det er et sandt Mekka for enhver læsehest, fordi man netop kan browse frit rundt blandt alverdens genre indenfor både skønlitteratur men fx også kogebøger, selvhjælpsbøger osv – og jeg har fået lov at dele en rabatkode specielt med mine læsere, som giver dig en hel måneds gratis abonnement. Du skal bare oprette en profil her hos Mofibo.dk og bruge koden FASHION.

Jeg har faktisk haft abonnement hos Mofibo af flere gange tidligere. Jeg har oftest tegnet abonnement i forbindelse med en ferie, hvor det er betydeligt lettere at have bøgerne med på min iPad (de kan downloades, så du ikke behøver wifi for at læse dem) fremfor en ordentlig stak i kufferten (på en solferie, kan jeg sagtens sluge en hel bog pr dag), og så har jeg oftest afmeldt abonnementet igen, når ferien er slut, hverdagen  melder sig, og jeg har alt for travlt til at læse bøger.

Mofibo har som sagt både ebøger og lydbøger – og tidligere har jeg udelukkende benyttet mig af udvalget af ebøger. Nu ville skæbnen dog, at en af de bøger, jeg faktisk længe gerne har villet læse, kun er tilgængelig som lydbog – nemlig Hambros Allé 7-9-13, så det var en passende anledning til at kaste mig ud i det.
Jeg læser hurtigt – meget hurtigt – og derfor har jeg været lidt bange for, om jeg simpelthen ville kede mig, når oplæseren læser i et mere langsomt tempo. Der er ganske vist mulighed for at skrue op for tempoet, men det lyder helt skørt, synes jeg, så jeg holder mig til det naturlige niveau.
Jeg har virkelig nydt det, når jeg fx har kørt i bus og bil, hvor jeg ellers bliver køresyg af at læse, eller når jeg skulle sove – fordi der er en smart timer-funktion, så den automatisk slukker efter et bestemt interval.
Men sidder jeg hjemme i sofaen om aftenen, så foretrækker jeg altså klart at læse selv i stedet.

Til gengæld er jeg vild med, at der er en masse børnebøger som lydbøger. Vi har en del eftermiddage brugt det herhjemme, hvor jeg har siddet og tegnet med børnene, mens vi har hørt en lydbog sammen. Der er både de klassiske (og fantastiske) historier fra Astrid Lindgren – som der ellers altid er vanvittig lang ventetid til på biblioteket – men også helt nye børnebøger, hvor  fx “Vigga og Luna” er et stort hit herhjemme.

Jeg har en pænt lang liste over de bøger, jeg gerne vil læse, og dem kan man lige markere derinde, så man ikke glemmer dem senere. Derudover er jeg virkelig glad for de anmeldelser, andre læsere giver bøgerne – det er en ret god pejlepæl for mig, når jeg browser rundt i deres kæmpe udvalg.

mofibo

MEN; jeg vil altså helt vildt gerne have nogle anbefalinger til gode bøger, jeg bare SKAL læse. Hvad har du lige læst, hvad kan du anbefale?
På min liste har jeg lige nu; At tænke som en morder, How to be Parisian, Kvinden i toget, Min mormor hilser og siger undskyld.
Hvad skal mere på listen?

Som sagt har fået lov at dele en kode med mine læsere, som giver jer en hel måneds gratis abonnement på Mofibo. For at benytte dig af det, skal du blot bruge koden: FASHION. Du skal oprette dig på Mofibo.dk og indtaste koden der – og så skal du huske at afmelde abonnementet inden de 30 dage, hvis du ikke ønsker at fortsætte som betalende abonnent 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Et lille liv. Fantastisk bog. Den er lang, men jo en fordel når man læser hurtigt, så være den gode læseoplevelse lige lidt længere.

 • Barn nr.44 af Tom Rob Smith! Han er ung, men skriver FANTASTISK, han skriver også filmmanuskribter og måske netop derfor er hans bøger så fantastiske…

 • Ninni Schulmann’s bøger giver mig hver gang den der ‘ØV! Er den allerede slut’-følelse.
  Jeg sluger dem på to dage.

 • Jeg har selv mofibo og er vildt glad for det! Jeg har langt på arbejde, så det bliver til ca. 1 1/2 times lydbog om dagen.
  Jeg har hørt rigtig mange, rigtig gode lydbøger.
  Mine favoritter er:
  Puk Damsgård – Hvor solen græder
  Daniel Rye & Puk Damsgård – Ser du månen Daniel
  Jeannette Walls – Glasslottet
  Anthony Doerr – Alt det lys vi ikke ser
  Affinity Konar – Mischling
  Sheryl Strayed – Wild
  Natascha Kampusch – 3096 dage

  Det er lidt sjovt at se sin egen liste på den måde, for der er åbenbart et mønster i det.. Alle historierne handler på en eller anden måde om mennesker i krise og hvad mennesket er i stand til at overkommer. Det kan jeg åbenbart godt lide at høre om, selvom der er nogle grumme historier imellem 🙂

 • Jeg er i gang med Øbro og Thornbjergs serie om profileringseksperten Kathrine Wraa. Den er virkelig god – især nummer et og tre i serien var jeg meget begejstret for. Er i gang med nummer fire nu og mangler så den nyeste, som er nummer fem. Derudover bør du bestemt kaste dig over Lone Theils bøger om Nora Sand – der er to stk og en ny på vej. Min bedste læseoplevelse i 2016 var ‘Ravnenes hvisken’ en ungdoms-/fantasyroman, som jeg virkelig blev fanget af. Den er første del i en trilogi 👍😊 God læselyst 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *