Nemt tip til madpakken – med god samvittighed

Reklame – i samarbejde med Tulip

tulip frilands frikadeller

img_9928

Det med at være mor handler jo ikke kun om flotte vinterstøvler, nyt legetøj eller et lækkert børneværelse (og heldigvis da for det!) – der er mange andre aspekter i det – både sjove og de knapt så sjove.
Madpakkerne er desværre ikke til at komme udenom, og i min verden hører de under de knapt så sjove ting – så i dag deler jeg et tip til, hvordan jeg en gang i mellem springer over, hvor gærdet er lavest – men uden at gå på kompromis  med de ting, der er vigtige.

Jeg kan vel umuligt være den eneste mor, der er kørt lidt halvdød i madpakkerutinen og både mangler tid og inspiration på den front?
I børnehaven får de serveret varm mad hver eneste dag, så jeg har heldigvis været fritaget for den tjans indtil min søn sidste år startede i skole.
Jeg startede ud med kæmpe ambitioner om sunde varierende ting i madpakken men måtte hurtigt sande, at jeg ofte ikke havde overskuddet til det – og så er min søn altså et af de der klassiske børn, der bare gerne vil have de samme ting med hver eneste dag.
Han har et repertoire bestående af: frikadeller, fiskefrikadeller, rugbrød med leverpostej, grøntsagsstænger, og pastasalat.
Uanset hvor mange lækkerier, jeg forsøger at fremtrylle, så holder han stædigt fast i det – og heldigvis er det jo ikke usunde sager, så det er nok i virkeligheden bare mig, der synes, det er lidt halvkedeligt.

De fleste dage er vi gode til at få planlagt madpakken, så den er nem at lave om morgenen – men vi ender altså også nogle gange med at stå med et gabende tomt køleskab, hvor alternativet desværre nogle gange har været at svinge forbi bageren efter en pizzasnegl…

Jeg har nu været så heldig at have masser af de her færdigstegte frilands frikadeller fra Tulip i fryseren de sidste par måneder – og de har altså reddet os mere end en enkelt gang!
Jeg er egentlig ikke så vild med færdiglavet mad, fordi jeg ofte synes, det er helt uigennemskueligt, hvad de i virkeligheden indeholder – og når man ellers forsøger at handle ud fra kvalitet, økologi og dyrevelfærd og styre udenom fx buræg, så giver det ikke rigtig mening at købe færdiglavede produkter, der ikke lever op til de krav, jeg ellers har til vores mad.

Frilands frikadellerne her fra Tulip er til gengæld anbefalet af Dyrenes Beskyttelse (det må jo næsten være den ultimative blåstempling) – hvilket vil sige, at du kan være helt sikker på, at både høns, køer (der leverer mælken) og grise har levet et dejligt sundt og økologisk liv, inden de havner på dit frokostbord. Det er for mig et virkelig vigtigt valg at tage – især hvis man også netop køber økologisk kød og æg fra fritgående høns, når man selv laver maden.

Frikadellerne er færdigstegte – så jeg hiver dem faktisk bare op af fryseren om morgenen, så kan de sagtens nå at tø op, inden min søn spiser frokost. Så får han dem med i madpakken sammen med rugbrød med smør og grøntsagsstænger (altid rød peberfrugt, gulerod og agurk – ingen variation der, hvis det står til ham 😀 ).
Min datter er også svært begejstret – hun er nemlig ikke fan af traditionel morgenmad som fx brød og grød – hun spiser helst rester fra aftensmaden og ting som lasagne og linsesuppe er altid et stort hit hos hende, når hun lige er vågnet (er jeg mon den eneste, der har et barn med de præferencer? 😀 ).
Hvis vi ikke lige har nogle madrester i køleskabet til hendes morgenmad, kan frikadellerne tages direkte fra frost og varmes et kvarter i ovnen – og så er de klar til at spise.

Selvom dyrevelfærd og praktik er vigtigt for mig, så hjælper det jo i sidste ende ikke spor, hvis frikadellerne ikke smager godt – og de hårde smagsdommere – aka børnene – ikke vil spise dem.
Som før nævnt er især min søn et værre vanedyr med maden – og han er altså en dreng, der holder sig til de brands han kender – han kan fx altid smage, hvis det er en remulade, der ikke er hans foretrukne 😀
Men frikadellerne her er godkendt af både ham og min datter, og heldigvis for det! Det er faktisk virkelig en rar fornemmelse at vide, at man altid har dem i fryseren som back-up til  både morgenmad og madpakker, så de også kan få sund mad med god samvittighed overfor dyrene de dage, hvor det hele ellers sejler.

Du kan finde Tulips frilands frikadeller hos Shobr og Nemlig.com – og du kan læse mere om dem lige her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *