Drømmedestinationen Mauritius som en skøn familieferie

https://itsfashionbaby.dk/wp-content/uploads/2016/12/Opdateret-for-nylig51.jpg

Reklame – i samarbejde med Mauritius Turistråd

https://itsfashionbaby.dk/wp-content/uploads/2016/12/Opdateret-for-nylig51.jpg

Ikke så snart havde jeg luftet mine tanker om rejsefeber, før der dumpede en mail ind i min indbakke, der lokkende fortalte mig om Mauritius på så overbevisende en måde, at det næsten er umulig ikke at drømme sig derhen på sådan en halvkold trist decemberdag…

Mauritius har for mig altid stået som en af de ultimative drømmedestinationer – et oplagt sted at tage på bryllupsrejse, hvor man kan nyde de luksuriøse omgivelser,  tosomheden og den tropiske natur.
Men det er rent faktisk også en oplagt børnevenlig destination, som kan meget mere end bare at være eksotisk og smuk (altså, personligt behøver jeg egentlig ikke så meget mere end det og en kølig drink – men mine børn vil nok sætte pris på, at der er lidt højere underholdningsværdi end det 😉 ).

Mauritius ligger i det Indiske Ocean udfor Sydafrikas Østkyst, og byder på palmesus, tyrkisblåt vand og helt hvidt sand, som bare venter på, at man begraver tæerne i det. Dét i sig selv ville jeg elske at vise til mine børn – vi har endnu ikke rejst udenfor Europa med dem, og jeg tænker, at især Mauritius er i en klasse helt for sig sammenlignet med de steder, vi indtil nu har været.

ferie

ferie2

Der er dog også mange rigtig spændende aktiviteter for børn, hvis du rejser til Mauritius

Dyrelivet på Mauritius er helt fantastisk og særdeles eksotisk, og hvis man gerne vil helt tæt på, er det oplagt at tage til nogle af dyreparkerne på øen. Her kan du fx møde 100 år gamle kæmpeskildpadder og give dem mad (en af verdens 10 største skildpadder bor på øen – den vejer 265 kr), få lov at holde en babykrokodille eller fodre girafferne. Der er leguaner, aber, vildsvin, flagermus og alverdens andre vilde dyr. Helt unikke oplevelser, som garanteret er noget, der vil vække begejstring hos børnene (og de voksne 😉 ). Du kan læse mere om det lige her.

Du kan også få en tur med en ægte undervandsbåd, der tager jer ned på 30 meters dybde, så I alle kan opleve det fantastiske dyreliv under vandet – jeg er slet ikke i tvivl om, at ældstebarnet herhjemme vil ELSKE det – han er dybt fascineret af havet.

En anden af de ting, som jeg vildt gerne vil opleve er en berømt zipline – en svævebanetur på hele 500 m, men som samtidigt skulle være så tilpas rolig, at selv børn ned til 3 års alderen kan tage turen alene (de kan dog også hæftes fast på forældrenes sele, så man kører sammen).

Men altså… der er jo slet ingen tvivl om, at en rejse til Mauritius vil være en drømmedestination for hele familien, og jeg synes faktisk, det er fedt at vide, at Mauritius ikke kun byder på spa, cocktails og solbadning ved kridhvide strande – men at der er masser at opleve for både store og små.

Det tager ca. 15 timer at flyve til Mauritius, men turen går over en af Europas storbyer, så du kan med fordel forsøge at planlægge rejsen, så I tager det lange stræk om natten, hvor dine børn forhåbentlig kan få sovet lidt, så turen ikke virker helt så lang for jer.

Nogle gode tips til en lang flyvetur med børn

Medbring en iPad, hvor du på forhånd har downloadet nogle film og afsnit af børnenes yndlingsserier – husk endelig høretelefoner, og skal begge børn fælles, så kan du få høretelefoner, hvor du kan koble et ekstra sæt på.
Lav en lille legetøjskuffert med små overraskelser, du kan hive frem løbende undervejs, når det er ved at gå helt i hårdknuder. Der kan fx være farveblyanter, en malebog, modellervoks, pokemonkort, nye børnebøger de ikke har læst før, små slikposer (bestikkelse er ALTID en god idé i den situation!) osv.

Generelle tips til at rejse med børn:

Husk en klapvogn, hvis dit barn bruger det. Det er altid nemmest at medbringe hjemmefra, og du kan leje en airshell til at beskytte den under flyveturen.

Overvej at medbringe dine egne autostole hjemmefra, hvis du skal leje bil – min erfaring er, at man ofte slet ikke finder samme standard i udlandet.

Tjek op på barnets vaccinationsprogram, inden I skal af sted – og tjek selvfølgelig også, hvilke vaccinationer den enkelte destination kræver.

Medbring evt modermælklserstatning hjemmefra – jeg har også selv haft taget bleer med i starten, hvor vi rejste med børn – men det droppede jeg altså hurtigt og brugte de bleer, vi kunne købe, når vi kom frem.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

  • Jeg har været på sommerferie på Mauritius en enkelt gang da jeg var yngre med mine forældre og min bror. Min far skulle arbejde dernede i en uge, så vi andre tog med som vedhæg 😉 Og det var en super god tur! Der er rigtig mange muligheder for at komme ud og sejle på en dagstur og der er masser af gemte gode strande man kan opleve 🙂

    Det vigtigste man bare skal være opmærksom på er at i sommermånederne har de faktisk deres vinter-klima. Dvs. der kan være lidt “koldt” om sommeren og ret koldt vind om aftenen 🙂 Så hvis jeg skulle derned igen ville jeg klart gøre det i efteråret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *