Opskrift på lækre (og sunde) morgenmadsvafler

Reklame – i samarbejde med OTA Solgryn

Her i huset får vi oftest havregryn eller havregrød til morgenmad. Min søn får det faktisk uden undtagelse hver eneste dag – og fik han lov, så spiste han det også hver aften 😀
Både min mand og jeg er vokset op med det, og jeg kan faktisk tydeligt huske, hvor stolt jeg følte mig, da min søn i sin tid var blevet så stor, at jeg for første gang skulle lave havregrød til ham. Jeg var helt nostalgisk – og var stolt over sådan at føre mine egne barndomstraditioner videre til mine børn. I forbindelse med indlægget her, har jeg modtaget noget baggrundsinfo om OTA Solgryn, og faktisk blev de produceret første gang i 1898 og fik det kendte navn i 1917, så de går jo MEGET længere tilbage end til min egen barndom (SÅ gammel er jeg trods alt heller ikke ) ).

Jeg kan tydeligt huske de ikoniske reklamer fra Ota Solgryn fra min egen barndom – fx fra Anders And bladene – og derfor har det også været det, jeg selv har købt til børnene nu. Når vi en gang i mellem har snydt med et andet mærke, har børnene tydeligt kunne smage forskel – i hvert fald når de spiser dem bare med mælk – fordi OTA Solgryn ikke bliver så snaskede, når der kommer mælk på.

img_1568

Jeg har fået lov til at udlodde et sæt med en af de her fede retro plakater og 5 æsker OTA Solgryn til to læsere – hop ind på min instagram (itsfashionbabydk) eller læg en kommentar her til indlægget om din egne minder om Solgryn og deltag i konkurrencen 🙂

img_1521

img_1574

img_1594

OTA Solgryn har udfordret to særdeles dygtige madbloggere til at kreere nogle opskrifter – havregryn kan nemlig bruges til SÅ meget andet end grød – og jeg er dybt imponeret over, hvad de har fået ud af opgaven.

Du kan se deres lækre opskrifter – inkl. videoguide hos Emma Martiny her – og hos Copenhagen Cakes her.

Søde Plummum disker op med særdeles lækre og lynhurtige havregrynsboller, som vi skal have afprøvet hurtigst muligt – hendes opskrift finder du her.

Jeg fik selv lyst til at eksperimentere lidt med havregryn efter at have set deres opskrifter – og jeg har derfor forvandlet vores havregrød til nogle fantastisk lækre vafler ved blot at tilsætte et par enkelte ingredienser – hvor jeg har sørget for, at der ikke er tilsat sukker eller andre usunde sager – så de stadigt er lige så sunde som en portion traditionel havregrød.

img_1540

img_1547

Havregrynsvafler – ca. 6 stk

  • 2,5 dl OTA Solgryn
  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 moden banan
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk honning

Hæld alle ingredienser i en blender og blend godt – eller i en skål, hvor du bruger en stavblender. Put en smule smør på dit vaffeljern og bag vaflerne, til de er gyldenbrune.
Jeg serverer dem med en klat skyr med vanillepulver og masser af friske bær – og de hitter altså hos både store og små som ekstra lækker morgenmad (det tager ikke længere tid end at koge havregrød) eller som en god eftermiddagssnack.

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Kæmper pt med mega kræsen 4-årig der ikke vil have mælk eller vitamin/kalk-piller. Så alle tricks gælder, for at få lidt mælk i ham. De her sunde vafler er jeg sikker på, han vil smovse i sig – og mens mor har god samvittighed – tak for opskrift!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *