Finurlige facts om mit første år som husejer

finurligefacts

Vi har nu rundet det første år som husejere, og jeg bliver mere og mere vild med det – måske også i takt med, at vi får afsluttet flere og flere af de projekter, der er med istandsættelsen 😉
Jeg har ikke helt fået nydt min have så meget, som jeg havde håbet på her den første sommer – dels pga det manglende sommervejr (som til gengæld kom her i efteråret i stedet) men også fordi vi har haft så mange ting, der skulle laves indenfor.
Så vi tager revanche næste sommer!

Til gængæld stornyder vi fællesskabet og naboskabet i vores villakvarter – vi har en årlig havedag hvor alle hjælper hinanden med havearbejdet, vi har sommerfest, loppemarked, og fælles teltlejr for børnene på et fællesareal.
Udover det er vi på daglig basis sammen med vores skønne naboer – og nu hvor vi fx har været i Jylland hele efterårsferien føles det helt mærkeligt, at vi ikke har set hinanden så længe 😀

Jeg tænkte, det var meget passende at følge op på mit første år som husejer med en række finurlige facts – flere af dem havde jeg nok næppe forudset, da jeg boede i vores lille nybyggede lejlighed ved Langelinje 😉

 • Jeg har selv lært at skifte sikringer – på den helt hårde måde en lørdag aften, hvor jeg var alene hjemme.
 • Jeg har totalt undervurderet, hvor lang tid det tager at gøre rent på 189 kvm
 • Der er gået husmoder i mig – og således har jeg netop erhvervet mig en “eddikemor” – så jeg kan sætte gang i min egen produktion af fx rødvins- hyldeblomst- og æbleeddike.
 • Jeg hader at male paneler!
 • Når man er husejer, hilser man (med et lille nik med hovedet naturligvis) på alle, man passerer på fortovet i kvarteret – også selvom man på ingen måde aner, hvem de er.
 • Jeg er valgt ind i bestyrelsen i vores vejlaug – hvor opgaverne spænder fra indkøb af ny snetraktor til implementering af et stort klimaprojekt i kvarteret i samarbejde med Københavns Kommune. Jeg har ladet mig fortælle, at man på generalforsamlingen før har brugt en hel time på at diskutere, om det skulle staves vejlaug eller vejlav – så det skal nok blive spændende 😛
 • Københavns Kommune er netop begyndt at sortere affald – hvilket jeg blev særdeles glad for – min begejstring dalede dog en smule, da vi pludselig fik leveret hele SYV store skaldespande til hhv. pap, papir, hård plast, bio, alm. affald, farligt affald, haveaffald og metal. – det er heldigt, vi har en stor grund!
 • Vi (eller, dvs. jeg – min mand er ikke helt med mig her 😀 ) har besluttet at udvide husstanden til foråret med hele 6 nye medlemmer – vi skal nemlig have høns i haven. Lurer lidt på dette fine hønsehus, og har allerede helt styr på, hvilke forskellige hønseracer, vi skal have (fx kan man få nogen, der lægger de fineste tyrkise æg).
 • Der følger en del flere opgaver med at bo i hus fremfor lejlighed – som fx at rense tagrender, male garage, fjerne skvalderkål (ÆV!) og feje fortov. Heldigvis er der fælles snerydning i hele kvarteret, så den del skal vi i det mindste ikke bekymre os om.
 • Hen over sommeren har vi flere gange undret os over, hvorfor der pludselig lå store æbler på græsplænen – vi spurgte sågar vores naboer, om det mon var deres børn, der havde kastet dem over hækken. I efteråret skulle min mand beskære et par store grene og klatrede derfor op i et (troede vi) dødt træ, der huser en træhytte – og opdagede, at der simpelthen var podet det fineste æbletræ i toppen. Så næste år skal vi nok en tur op i klatretræet for at høste æbler 😉
 • Man bliver aldrig sådan helt færdigt med projekterne, når man bor i hus. Nu hvor vi endelig er nået så langt, at vi stort set kun mangler at få tapetseret soveværelset, har jeg taget mig selv i at begynde at kigge på køkkener… har ikke helt turde at indvie min mand i den del endnu 😛
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Haha – lyder meget genkendeligt. Jeg har også haft tanker på at anskaffe høns i haven. Min mand har prøvet at dæmpe min idé ved at true med, at med høns følger rotter, men tanken er der altså stadigvæk. Glæder mig til at høre lidt mere om jeres projekt, så kan det være jeg får endnu flere gode argumenter for :-). KH Dorte

  • Ej men hvor er det fantastisk at høre, at jeg ikke står alene her! 😀
   Du kan hilse din mand og sige, at rotter ikke er noget problem, så længe du ikke overfodrer dem, og at høns ikke tiltrækker flere rotter end fx kaniner 😉
   Jeg skal nok lave nogle indlæg undervejs i projektet – jeg har nemlig selv brugt lang tid på at læse på diverse fora og har sågar været til et foredrag med Signe Wenneberg omkring høns i haven, så jeg har efterhånden fået samlet en del viden omkring det 😀

 • Vi ønsker os også SÅ meget et hønsehus men har aldrig gjort noget ved drømmen fordi vi ikke selv har evnerne til at bygge et. Så nu skal jeg klart have vist kæresten det link for det er godt nok fint!

 • Hahahaha elsker kommentaren om vejlaug vs vejlav. Du må love at komme med en update på det 😉
  virkelig fint hønsehus du viser. jeg er også meget lun på idéen om høns i baghaven og får endnu mere lyst til at kaste mig ud i det nu…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *