Dagbog dag 2 i Disneyland – Happy Halloween

Reklame – vi var inviteret på pressetur af Disneyland

img_0488

Anden dag i Disneyland Paris var tætpakket med magiske Halloweenoplevelser, som var helt specielt sammensat til os på presseturen. Det var meget overvældende at mærke hvor meget de havde gjort ud af det hele, når vi kun var 3 voksne og 3 børn af sted, men det var jo en KÆMPE oplevelse og det gav os mulighed for at få en helt speciel oplevelse af stedet, som vi ellers aldrig havde fået på egen hånd.

Efter en overdådig morgenmadsbuffet på hotellet, skulle vi mødes med Emmanuel som er art director og som ville fortælle os nærmere om tankerne bag hele Halloweenparaden og halloweenoppyntningen i parken. Det må jo være drømmejobbet i hans branche – at kunne planlægge og udføre oppyntningen i parken til både Halloween, Jul osv.
img_0455

img_0472

img_0629 img_0446

img_0466 Temaet for Halloween dette år er “a not so scary halloween event” – og det må siges at holde stik. Der var hyggelige sjove spøgelser overalt, som passede ind til resten af parken. Udenfor kagebutikken stod der fx et bagerspøgelse med en nybagt spøgelseskage, der var et barberspøgelse og endda et helt spøgelsesorkester. Min søn kan nemt blive påvirket af uhyggelige fortællinger, men han elskede oppyntningen og vi brugte lang tid på at gå og finde nye sjove spøgelser i Parken.

img_0637

img_0644

img_0645

Selv lygtepælene havde fået fine halloweenkostumer - de hvide lyskupler var byttet ud med grønen og orange, og der var tilføjet en heksehat.
Selv lygtepælene havde fået fine halloweenkostumer – de hvide lyskupler var byttet ud med grønen og orange, og der var tilføjet en heksehat.

 

img_0487

I Disneyland har de også helt specielle magiske græskar – dem der vokser op af jorden ligner nemlig på magisk vis de kendte Disneyfigurer – og den detalje elskede jeg.

Der var dog også en smule i den lidt mere uhyggelige afdeling. Disneyskurkene elsker jo selvsagt Halloween og har indtaget selveste torneroseslottet i parken, hvor Maleficent har ladet en tjørnehæk, der minder mistænkeligt meget om en drage, vokse op – og der slår de sig løs flere gange om dagen med det mest imponerende show. Men mere om skurkene senere 😉

Det var helt vildt spændende at høre om alle de tanker og overvejelser der ligger bag dekorationen, og det var en kæmpe mulighed at få en rundvisning af ham med mulighed for at stille spørgsmål til det hele.

img_0333

img_0338

img_0349

img_0374

Efterfølgende skulle vi over på Disneyland Hotel – som ligger lige ved parken (det sted er SÅ fint – et vaskeægte prinsesseslot), hvor vi skulle mødes med Susan, der er chef for hele kostumeafdelingen, hvor 80 personer sidder og laver kostumer til paraderne og forlystelserne (fx alle spøgelserne i spøgelseshuset). Her havde de lavet den fineste halloween kostume workshop, hvor børnene (og også vi voksne) fik lov at kreere en helt personlig heksehat til halloween. De havde medbragt alverdens forskellige ting at pynte med – jeg fik fx en af de sløjfer, der ellers er lavet til Minnie Mouse ♥

oktober162

Udover vores fine workshop (hvor vanvittig priviligeret er det ikke lige at få lov at lave sit eget halloweenkostume med chefen for Disneylands kostumeafdeling?) fik vi også fortalt om tankerne bag de smukke halloweenkostumer til paraden. Vi hørte om processen fra de første tegninger til de færdige kostumer, og vi fik lov at have en af de smukke kjoler mellem hænderne. Det var en ret stor oplevelse at se halloweenparaden, hvor vi havde hørt om hele processen fra tankerne bag showet, til tankerne bag kostumerne – og så se det hele live.

img_0394

Vi spiste frokost på The Lucky Nugget Saloon, som er en westerninspireret restaurant, hvor vi smovsede burgere og fritter, mens der blev opført det fineste dukkeshow på scenen. En rigtig god idé til at holde børnene beskæftigede på en god måde, mens vi voksne kunne spise færdigt.

Herefter havde vi fri leg i nogle timer, hvor min søn og jeg fik prøvet en masse fantastiske ting – men den del gemmer jeg til sidste dags fortælling, og holder i stedet dette indlæg helt til halloween 🙂

Aftensmaden skulle indtages på Blue Lagoon – hvor man nærmest føler, man sidder i en underjordisk grotte og indtager maden. Det lidt sjove twist er, at restauranten egentlig er en del af forlystelsen Pirates of the Caribbean, så gæsterne kom hele tiden sejlende gennem restauranten 😀
Maden her var helt i særklasse. Menukortet bød på alverdens fristelser, og selvom der naturligt var meget fisk og skaldyr på menuen, nu hvor vi sad og spiste i en grotte under havet, så fik jeg mig fx en stor saftig steak til hovedret – så der var lidt til enhver smag.
Jeg kan virkelig varmt anbefale restauranten her- deres alkoholfri børnecocktails blev fx serveret i nogle flotte plastik-shakere, som man kunne få med hjem – så nu kan børnene selv lave fredags-kåptæjls herhjemme fremadrettet 😉

img_0594

Efter den meget gode middag gik turen op til Disneyslottet, hvor der hver aften er et spektakuært lysshow, Disney Dreams. Tidspunktet for showet afhænger meget af årstiden – det kan nemlig først vises, når solen er gået ned.
Vi havde fået de bedste pladser i hele parken, og kunne derfor opleve hele showet fra 1. parket – og det var helt fuldstændig magisk.
Det er egentlig lidt svært at sætte ord på, hvad det var, fordi det netop var så helt fantastisk fint – men med lys, lyd, fyrværkeri og andre effekter fik de genfortalt nogle af de mest elskede, bedste og magiske øjeblikke fra de kendte Disneyfilm.

img_0620

Da showet var slut, blev parken tømt for gæster – men undtagelse af tre meget heldige bloggerbørn og deres forældre. Følelsen af at gå helt alene inde i selveste Disneyland er helt ubeskrivelig og fuldstændig fantastisk, og man måtte næsten knibe sig i armen over, hvor heldige vi var at få de oplevelser.

img_0616
Vi blev ført hen i en helt oldschool barbersalon, hvor der stod et hold meget dygtige makeup-artister klar til at tage imod os. Vi skulle nemlig forvandles til vaskeægte Disneyskurke. Min søn havde valgt Jafar, og jeg var naturligvis Maleficent. Bagefter gik vi hen mod Torneroseslottet, og pludselig kom to meget kendte figurer løbende mod os – nemlig selveste Anders And og Mickey Mouse.

img_0625

dsc_8320

Man kan møde alle de kendte Disneyfigurer rundt omkring i parken. De står på afmærkede steder i bestemte tidsrum, så  man kan stille sig i kø til en krammer, et billede og en autograf. Vi havde dog ikke haft tid og mulighed for det, så børnene blev helt starstruck, da de tre pludselig stod der og havde selveste Mickey og Anders helt for sig selv. De viste stolt deres nye halloweenkostumer frem – som vi jo netop havde set tidligere i dag, og børnene fik autografer i deres bog.
Det var nok i virkeligheden det største øjeblik for min søn på hele turen – så magien lever altså stadigt, selvom man er en stor skoledreng på snart 8 år ♥

dsc_8528

dsc_8502

dsc_8370

Da vi kom hen til slottet var det tid til et møde med nogle andre, knapt så kærlige disneyfigurer – nemlig skurkene.
Halloweensæsonen blev skudt i gang ved midnat, så det var en festdag for dem – og især Maleficent strålede over at have indtaget Torneroseslottet.
Der var hyret en professsionel fotograf til at fotografere os sammen med skurkene, og min søn meldte hurtigt ud, at han ikke turde at stå ved siden af dem på billederne – og derfor måtte jeg jo tage den tjans. Især Maleficent og Jafar var virkelig skræmmende, og jeg må ærligt indrømme, at jeg altså også stod helt stiv af angst – hvilket man vist også godt kan se på billederne, haha 😀
Kaptajn Klo var lidt mere sjov – og gav fx highfive til min søn med sin klo – så der slappede vi begge to lidt mere af. Jeg elsker dog, at de alle bliver så meget i karakteren, at de er i stand til at skræmme mig 😀
Men det var en kæmpe oplevelser – og min søn var SÅ stolt og glad bagefter – og han fik naturligvis alle tres autografer i sin bog.

Vi var først hjemme i vores seng over midnat – og til trods for det, så kunne jeg slet ikke falde i søvn. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg – udover til vores bryllup – har haft så mange fuldstændigt overvældende fantastiske oplevelser på én enkelt dag, og de skulle lige fordøjes lidt, før jeg kunne falde i søvn.

Jeg dokumenterede hele dagen på Instagram Stories – du kan se et lille sammendrag af dagen i videoen her. Der er dog et par ting derpå, som jeg ikke har fortalt om endnu – de kommer med i sidste dagbog fra turen 🙂
Skulle du selv få lyst til at opleve Halloween i Disneyland (og det forstår jeg godt!) – så er der et ekstra godt tilbud lige her – bl.a. rejser børn under 7 år gratis, og man kan få en ekstra nat med gratis.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *