Gode rejsetip og oplevelser i Kroatien

Reklame – pressetur

For et par uger siden, var jeg så heldig at tilbringe en lille uges tid i Kroatien og Montenegro. Sammen med 3 andre bloggere, var jeg inviteret af turistbureauet fra begge lande samt Apollo Rejser, der alle gerne ville vise os, hvad landene har at byde på.

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente – jeg kender flere, der har været på en badeferie i Kroatien, men de har primært haft afslapning, sol og strand på programmet – og altså ikke de mere kulturelle ting, som landene i høj grad også har at byde på.

IMG_4682
IMG_1508

IMG_1514

IMG_1520

IMG_1522

IMG_1527

Vi lagde ud med Kroatien, hvor vi ankom til Split, som er Kroatiens næststørste by. Du kan ikke undgå at blive betaget af historiens vingesus, som tydeligt mærkes overalt i byen – Split er nemlig omkranset af et palads, der blev bygget af en romersk kejser for mere end 1.700 år siden.
Det fine ved paladset er, at det faktisk er indrettet med små lejligheder overalt – så det historiske på fineste vis er blevet kombineret med det moderne liv.
Det kan også varmt anbefales bare at slentre rundt i det gamle gader, suge atmosfæren til sig mens du nyder en is fra de mange små isbutikker, en god iskaffe eller noget køligt at drikke – for der bliver hurtigt varmt i de små gader midt på dagen.
Nationalparken Krka i Kroatien

IMG_1566

IMG_1568

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krka var for mig højdepunktet på turen i Kroatien. Det er en nationalpark omkring en flod, hvor der også er flere store smukke vandfald. Der var simpelthen helt vanvittig flot – og det var helt umuligt for mig at indfange det på mine billeder.
Man kunne sagtens bade flere steder langs floden ved vandfaldene, og der lå små restauranter med udsigt over floden, som serverede særdeles lækker lokal mad.

IMG_1580-001

IMG_1585

IMG_1588

IMG_4695

Efter Krka kørte vi videre til Trogir – der også er en gammel kroatisk by, som er beskyttet af Unesco – men den er noget mindre end Split, og der hersker en helt anden, mere hyggelig, charmerende og intim stemning, hvor jeg gerne ville have tilbragt lidt længere tid især på deres havnepromonade. Det er en oplagt destination, hvis du skal flette fingre med én, du holder af, og gerne vil nyde atmosfæren på de mange små lokale restauranter.

IMG_4746

IMG_4829

Derefter kørte vi til strandbyen Makarska, hvor vi blev indlogeret i en skøn lejlighed lige ved stranden. Det var en typisk ferieby, som jeg varmt kan anbefale, hvis du skal af sted med dine børn.
Der var mange legepladser rundt omkring, og restauranterne langs stranden havde fx trampoliner, så børnene kunne lege, mens de voksne nød en dejlig middag.
Hvis I tager af sted, skal I dog være opmærksom på, at stranden ikke er sand men derimod små sten, så husk at medbringe badesko.
Vi havde en dejlig lang dag ved stranden, hvor jeg var ude at bade flere gange – og aaaah det smagte altså af mere!

2016-05-31 (2)
Begge aftener spiste vi på en restaurant lige ved stranden, der hedder Di Vino. Vi spiste godt – forret, hovedret, vin, cocktails og kaffe til 4 sultne og tørstige damer med en samlet regning på 800 kr – og både mad og service var helt i top!

IMG_1792

IMG_1805

IMG_1817

IMG_1822

IMG_1825

IMG_1827

Sidste stop i Kroatien var Drubovnik, som ligger lige på grænsen til Montenegro. Det er en virkelig smuk by, som du måske kender lidt bedre, end du tror, hvis du har set Game of Thrones 😉 Store dele af serien er nemlig optaget her, og Signe kunne sagtens genkende det fra serien.
Byen er omkranset af en stor borgmur, og det er næsten et must at komme en tur derop, så du kan se den helt fantastiske udsigt. Der er et væld af små hyggelige gader med caféer og isboder side om side med gamle historiske bygninger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var nogle meget intensive dage i Kroatien (og også et meget tungt indlæg 😀 ), og det er jo klart, når man gerne vil koge et helt lands seværdigheder og kultur ned til 3-4 dage. Jeg ville ønske, jeg havde haft mere mulighed for at slentre lidt rundt, spise nogle lokale specialiteter, drikke god kaffe mens jeg sad og betragede folk og dyppe tæerne lidt mere i havet. Men der er slet ikke nogen tvivl om, at det jeg så, smagte af mere – og jeg synes, Kroatien er et oplagt sted at rejse til som børnefamilie, fordi lokalbefolkningen var så venlig og imødekommende – og fordi kombinationen af sol, strand, god mad og de mange kulturelle oplevelser var et perfekt miks.

Jeg var inviteret på presseturen af Turistrådet i Kroatien og Montenegro samt Apollo Rejser

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *