Lækker hjemmelavet opskrift på iskaffe

Opskrift på iskaffe

god og nem opskrift på hjemmelavet iskaffe

Indlægget indeholder reklame - læs mere her

Opskrift på lækker læskende hjemmelavet iskaffe

I dag deler jeg en af mine yndlingsting her på bloggen – nemlig min opskrift på iskaffe 😉
Jeg nyder simpelthen det her fantastisk fine sommervejr i fulde drag. Jeg er helt overbevist om, at jeg er født et fuldstændig forkert sted på kloden, og at jeg egentlig skulle være vokset op under sydlige himmestrøg, hvor solen altid skinner. I hvert fald er mit humør altid bedre, mit aktivitetsniveau højere og jeg har meget lettere ved at komme ud af sengen om morgenen, når solen skinner 😉

Når man arbejder hjemme, har man ikke nogen lækker kantine, en fancy kaffemaskine eller kageordning om fredagen – så jeg husker at hygge lidt ekstra om mig selv en gang i mellem – og på det seneste har jeg haft en uimodståelig trang til lækker, læskende iskaffe (eller dvs. egentlig havde jeg allermest lyst til en af disse læskende gin & tonic ispinde, men det er måske lige lovlig tidligt på dagen at kaste sig ud i den slags 😉 ).

Det er faktisk rørende let at lave min opskrift på iskaffe – det eneste problem er, at det skal stå og trække min. 8 timer, så det kræver, at du er lidt på forkant med din lyst til iskaffe 😀 – til gengæld kan ekstraten sagtens holde sig flere uger i køleskabet (så længe når min dog aldrig at stå der 😀 ), så når den først er lavet, kan du bare slå dig løs i tide og utide.
Opskrift på hjemmelavet iskaffe

IMG_2215

Opskrift på iskaffe – ca. 8-10 glas

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl malede kaffebønner – dvs. helt almindeligt filterkaffe af en fornuftig kvalitet
  • 2 l vand
  • Isterninger
  • Mælk
  • Sukker eller kaffesirup

Sådan gør du:

Hæld kaffen og vandet i en skål, sæt låg på eller film over og lad det trække i min. 8 timer. Det kan sagtens bare stå på køkkenbordet, men har du plads i køleskabet er fordelen, at det er koldt og drikkeklart, så snart det er færdigt med at trække 😉

Nu er det bare at vente. 8 timer kan være forfærdelig lang tid, når du har lyst til iskaffe lige NU – men har du sat det over om aftenen, så kræver det egentlig bare en god nats søvn.

Når der er gået min. 8 timer, skal du have filtreret det. Jeg plejer at hælde det gennem et rent viskestykke – men du kan nok også godt bruge et kaffefilter – så går det bare knapt så stærkt.
Din kaffeekstrat kan nu hældes på rene krukker eller flasker og sættes i køleskabet.

Når du får lyst til en iskaffe tager du et glas, fylder det med isterninger og derefter ca. halv mælk og halv kaffeekstrat. Du finder selv det blandingsforhold, du bedst kan lide – alt efter om du er mest til en mild eller stærk kaffesmag. Jeg har nogle forskellige kaffesirupper, som jeg bruger i min iskaffe, men du kan altså også sagtens bare bruge helt almindelig sukker til at søde med, hvis du foretrækker det.

De fine glas på billedet er geniale til en varm sommerdag, fordi der ikke kan flyve insekter ned i iskaffen – dem har jeg fundet hos Ellos, og du kan finde dem lige her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *