Lykken er… at være husejer!

4 solskinsfyldte forlængede fridage i eget hus med have – så kan man vist næsten ikke forlange meget mere af tilværelsen lige pt…

Vi nyder det i stor stil – at slappe af, at arbejde, at lave ingenting, bare at være her…
Det er som om, at alt besværet, alle bekymringerne og alle regningerne pludselig giver mening – de her dage, det er lige de dage, vi har længdes efter, da vi boede i en lillebitte lejlighed og sad og kiggede forventningsfulde ud af vinduet.

Der har været SÅ mange dejlige ting de sidste 3 dage, at det næsten er svært at vælge favoritterne ud…

Lykken er….

IMG_0013

At kunne solbade
– uden at det kræver en længere udflugt til en park eller en strand. Jeg ELSKER, at jeg bare kan lægge mig ud på vores terrasse i en halv time og slikke sol.

IMG_9996

At spise is
Hver fridag med solskin kræver minimum én is – sådan er reglen hjemme hos os.

IMG_0009

At lave havearbejde
Min mand har fræset hele vores mosfyldte baghave op, og i morgen skal den sås med græs – mens jeg har Trutten med til fodboldtræning (regel nr. 1 – når solen skinner, så er det mor, der tager ham til træning 😉 ).

IMG_9992

At ordne huset
Jeg har ene kvinde pillet al vores fæle savsmuldstapet ned i spisestuen – og jeg er simpelthen SÅ tilfreds og stolt af mig selv. Inde bagved gemte der sig de fineste rå vægge – vi overvejer lidt, om vi bare skal fjerne alle de små tapetrester, pudse det en smule og give det lak i stedet for at sætte væv op og male hvidt…

IMG_0022

At købe nyt til haven
Efter jeg er blevet husejer har jeg fået samme forhold til planteskoler og Silvan, som jeg havde til IKEA da jeg lige var flyttet hjemmefra 😀
Jeg har købt de fineste ting til haven – bl.a. dette opstammede magnoliatræ.

IMG_9998

IMG_0028

IMG_0019

At have have
Jeg er helt vild med vores have, som bliver mere og mere fin, nu hvor alt springer ud. Jeg har meldt mig ind i alverdens havegrupper på Facebook, læser haveblogs og mms’er billeder til min mor for at spørge, hvad de forskellige ting mon er 😀
Vores ældgamle kirsebærtræ er lige sprunget ud, de store hortensiabuske er lige ved det – og mine krukker er nu fyldt med alverdens fine blomster.

IMG_0016

At have have med børn
Hvor er det fantastisk at kunne lukke dem ud, når solen skinner. Nogle gange er de hos naboen, nogle gange er naboens børn hos os. De hopper på trampolin, holder fest i vores træhule, dekorerer indkørslen med kridt eller spiller fodbold op af muren.

Lykken er at være husejer!

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Yeah det lyder fantastisk. Flere billeder af haver og træer og blomster- må man se dine hortensia uske?

  • Det skal du få – jeg laver et helt indlæg om haven og mine planer for den her en af de kommende dage 🙂
   Og øhm 😀 – det er rhododendronbuske og ikke hortensia, det er bare mig, der kludrer rundt i det 😀

 • Det ser så dejligt ud Lisbeth!! Og ja, is bliver der også spist mange af i vores (koloni-)have. Børnene har åbenbart lavet deres egen regel om, at der SKAL købes is, når Hjem-Is bilen kommer forbi om lørdagen.

  Kram

  • Det er virkelig også skønt.
   Jeg synes, det lyder som en helt fantastisk god regel 😀 – og så er man naturligvis også nødt til at nå at spise dem, inden den kommer igen ugen efter 😛

 • Vi har også samme regel – og hvis det er ferie, er reglen én is om dagen uanset vejret 😀. Og vi nyder have præcis som jer. Dog i et sommerhus. Men det er skørt så meget man pludselig går op i det. Interesser skifter henover livet 😜.

  • Vi overvejer også lidt, om vores regel skal udvides på det punkt i år – jeg er ganske sikker på, at børnene synes, det vil være en fabelagtig idé 😀
   Og ja – det havde jeg nok ærlig talt ikke forestillet mig for 10 år siden – at jeg skulle tilbringe mine søndage på planteskolen 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *