At koble ud og finde ind, når man holder ferie

Reklame – i samarbejde med Dansk Ø-ferie

Når man som børnefamilie bor i København og begge forældre har jobs med masser af events, brug af sociale medier og et utal af aftaler i hverdagen, så bliver noget af det, man værdsætter allermest at koble ud og finde ind. Have familietid, nærvær og ikke mindst geare ned.
Af præcist samme årsag er storbyferier heller ikke noget, der lige pt tiltaler os som ferieform med familien. Det ville betyde, at vi næsten fortsatte i samme hektiske tempo som nu, og netop fordi vi bor lige midt i byen med alle de muligheder der nu en gang følger med, så vil vi på en ferie gerne opleve noget helt andet.

En ø-ferie kunne være et rigtig godt bud.
Hvis du selv har prøvet at holde ferie på en af vores dejlige danske øer, tror jeg lige præcist godt du kan genkalde dig den følelse, man får, når man træder i land på øen og mærker roen sænke sig.
Selvom der selvfølgelig er netforbindelse, trafik og masser af andre mennesker, så er fornemmelsen bare anderledes, når man er på en ø. Måske er det den afslappende følelse jeg altid får, når jeg er tæt på vand – eller måske er det hele det psykologiske aspekt i, at man føler sig en smule isoleret og afsondret fra omverdenen, når man er helt omgivet af vand…

I Danmark har vi så mange fine øer, det er oplagt at besøge – som eksempelvis Samsø, Fanø, Ærø og ikke mindst Fyn.
Mine svigerforældre bor på Fyn, så der har jeg selvsagt tilbragt utallige weekender og ferier gennem de seneste mange år. De er altid gode til at planlægge forskellige udflugter, og især Kirsebærfestivallen i Kerteminde er noget, vi forsøger at planlægge efter hvert eneste år 🙂

Jeg har én gang været på Fanø med mine forældre og søskende for mange år siden. Vi boede i det skønneste sommerhus og nød godt af både den enestående gastronomi på øen og ikke mindst de fantastiske strande. Lige inden jul var jeg faktisk lige ved at booke en tur til Fanø som en julegave til min mand. Der kan man nemlig komme på østerssafari – og til trods for det eksotiske navn, så foregår det altså på Fanø 😀
Man kommer med en naturvejleder rundt langs stranden for at fange/finde/samle (hvad hedder det mon?) lækre, friske østers – og efterfølgende tager man tilbage til en hytte og tilbereder dem på forskellige måder. Min mand ELSKER østers, og jeg er helt sikker på, at det vil vække stor begejstring hos ham – men nu endte det så med en Rihanna billet i stedet 😀 – så det må han have til gode.
Er der mon nogen af jer, der har prøvet det før?

Men det fine ved de danske øer er, at de er så lettilgængelige og tætte på – næsten lige meget hvor i Danmark du bor, at man hurtigt kan komme dertil – så man faktisk sagtens kan tage en éndags- eller en weekendtur, hvor det oftest føles som at komme til en helt anden kultur, når man lander på en ø med sit helt eget lille lokalsamfund og sin helt egen kultur.
Nogle gange kan det virke helt skørt, at vi rejser hele verden rundt, når vi har så mange fine steder i Danmark, som vi slet ikke har besøgt endnu. Men som nyslåede husejere, sætter økonomien også sin naturlige begrænsning, så vi har faktisk lige præcist talt om, at vi de næste par år skal rundt i Danmark i stedet.

Er der mon nogen af jer, der har et specielt forhold til nogle af vores danske øer? – måske endda nogen der bor der? Jeg har nemlig tit tænkt på, hvordan det må være at bo sådan et sted, som jo er en kæmpe kontrast til min hverdag her i København.

Har du også lyst til at besøg nogle af vores fine danske øer, så kan du hos Dansk Ø-ferie finde forslag til aktiviteter, overnatningsmuligheder, færgebilletter, spisesteder og meget andet. Der er faktisk kæmpe inspiration at hente, og jeg kan også huske, at jeg landede hos dem, da jeg i sin tid sad og søgte information om den famøse østerssafari 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Er opvokset mef utallige ferier som er foregået på Fanø – den ø kan noget helt særligt og kan varmt anbefales😊

    • Det er nemlig også lige præcist sådan, jeg husker det.
      Vi fik lækker mad på flere forskellige lokale restauranter, der var masser af liv på stranden og vi gik nogle lange ture i den vanvittigt smukke natur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *