Lidt om husets tidligere ejer

oleahlbergmaleri

Vores hus er fra 1926, og er efterhånden en gammel dame, der fylder 90 i år.

Ligesom med gamle møbler, vi køber hertil, så sætter jeg enormt meget pris på, at tingene har en historie, og at jeg kender til den. Det giver sjæl og format – og jeg føler mig allerede meget mere hjemme her i huset, end jeg nogensinde gjorde i vores lejlighed, hvor vi trods alt boede i næsten 7 år. Det var nemlig en helt nybygget lejlighed, hvor vi var de første beboere – og det er altså bare ikke helt det samme.

Husets tidligere ejer fortalte os, at vi faktisk kun er den 3. familie, der bor her i huset. Det blev bygget af en murmester som et af de første huse her i kvarteret, og efter hans tid flyttede datteren og hendes familie ind i huset.
Den tidligere ejer købte det af hende – og han har så boet her lige indtil vi overtog det i september.

Ejeren lige før os har sin helt egen historie – han er nemlig kunstner, og en temmelig berømt en af slagsen. Han laver de fineste og finurligste værker – og jeg håber virkelig, at vi med tiden får råd til at købe et af dem, så vi kan bevare ham som en del af husets historie – det synes jeg næsten, han har fortjent!

Han hedder Ole Ahlberg og slog for alvor igennem pga. hans malerier med Tintin i selskab med meget letpåklædte damer. Der er en skøn humor over hans værker – som forøvrigt er utrolig flotte. Efterfølgende har han også lavet flere kreationer, hvor han indrager andre kendte og elskede symboler – som fx HC Andersen, Den Lille Havfrue og det musselmalede mønster.

oleahlberg2

En af de gange, vi besøgte ham, før vi selv flyttede ind, så min søn en bronzeskulptur, hvor Den Lille Havfrue sad på skødet af HC Andersen og slyngede halen om ham på en meget intim måde. Min søn genkendte det straks og sagde: ej se -det er Den Lille Havfrue, hvortil Ole Ahlberg svarede – jaaa – hun er nok ikke så lille længere efter at have været der 😀

moonstrack.tif
moonstrack.tif

Mine to favoritter, er bronzeskulpturen – netop pga den søde historie med min søn – samt et maleri hvor Tintin kigger ud over havet på månen sammen med en letpåklædt dame, som har titlen “Moonstruck” 😀

Under alle omstændigheder, så er jeg stor fan af hans værker (det var jeg også, før vi købte huset) – og jeg elsker tanken om, at vi på den måde ville kunne beholde en lille del af husets historie.

Billedkilde:
Det øverste billede tog jeg en dag, hvor vi var på rundvisning i huset – men maleriet er af Ole Ahlberg.
Maleri: Ole Ahlberg hos Salome Artventure
Skulptur: Ole Ahlberg hos Gallerie Wolfsen

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *