Juletraditionerne i vores lille familie

julekort2

Der er flere, der sødt har spurgt ind til vores juletraditioner, nu hvor vi er flyttet i hus og pludselig har meget plads.
Sandheden er, at der i virkeligheden ikke er så meget, der kommer til at ændre sig.
Jeg har måske ikke fortalt om det tidligere på bloggen, men da Trutten kom til verden meldte vi ud til familien, at vi fremadrettet kom til at fejre jul hjemme hos os selv. Andre er meget velkomne hos os, men vi er hjemme den 24. og 25. hver eneste jul.

Det er nok den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget og både børn og vi voksne er glade for forudsigeligheden og traditionen i, at vi er hjemme hver eneste jul.
Som en bonus undgår vi hele puslespillet med, hvem der skal være hvor – hvilket kan være noget af en udfordring med skilsmisser på både min og min mands side.

Det skifter lidt, hvem der kommer for at fejre jul med os. Vi har før været alene – bare os 4. Det var på alle måder helt perfekt, og det var faktisk den aften, min mand friede til mig.

Jeg tror dog efterhånden, børnene er så store nu, at de ville finde det en anelse kedeligt. I år kommer min mor og min storebror – og ih hvor jeg glæder mig!

Vi skal både have and og flæskesteg – sådan er det, når hverken min mand eller jeg vil gå på kompromis med vores barndomstraditioner 😉 Og ellers forløber vores 24. december såmænd helt traditionelt med kirkebesøg, Disneys juleshow, masser af mad, masser af salmer (det er næsten min yndlingsdel ved julen), og til sidst gaverne, som bliver pakket op én efter én – uden at vi har utålmodige børn af den grund.

Den 25. december er nattøjsdag. Som navnet nok antyder, så tilbringes hele dagen i nattøj, mens vi hygger med juleguf, får samlet LEGO, Playmobil eller hvad børnene nu ellers har fået i julegave, spiller spil og slapper af. Den bedste dag i julen, hvis du spørger mig 😉

Den 26. går det nemlig løs – der er vi til julefrokost hos min mor i Jylland, den 27. er vi til julefrokost hos min far i Jylland og den 28. hos mine svigerforældre på Fyn. Det er næsten lidt for meget af det gode – men samtidig så nyder vi også at få set alle familiemedlemmer i juledagene, så det vil jeg ikke være foruden.
I år passer det tilmed så godt, at vores søde naboer kan låne vores hus i de dage, fordi de selv får besøg af julegæster fra Jylland. Winwin!

Det fine julebillede er fra et skønt julearrangement med Netflix, vi var til i sidste uge. Eftersom det normalt altid er mig, der agerer fotograf i familien, er jeg sjovt nok heller ikke rigtig med på nogle af vores billeder – så jeg er helt vild med billedet (og har også allerede bestilt en bunke julekort med det 😀 ).

Hvordan har jeres juletraditioner mon ændret sig, efter I har fået børn? Er der nogen, der gør ligesom os og holder julen hjemme hvert år, eller fortsætter I med at gå på skift hos de forskellige familier?

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Vi har lige som jer valgt at holde jul hjemme. Beslutningen blev truffet sidste år, da min ene datter slet ikke kan rumme for mange mennesker og larm. Så for hendes skyld – og de andres – har vi valgt at holde jul hjemme. Der var ramaskrig og drama efter udmeldingen, men jeg er meget meget glad for vi traf den. Nu kommer svigerforældrene hjem til os til jul hvert andet år, og min lillebror med hans kone og børn de andre år. Det er en meget meget hyggelig lille jul. Den 25. er vi også hjemme, og holder nattøjsdag lige som jer. Det er virkelig en hyggelig dag, hvor alle bare slapper helt af.
    Min mand og jer kommer fra forskellige traditioner mht juletræet. Jeg er vokset op med at dørene ind til stuen blev lukket og så pyntede min far det, og så om aftenen fik vi lov til at se det. Min mands familie pynter juletræ forholdsvis tidligt. Jeg kan godt lide at ungerne er med til at pynte træet så vi pynter alle sammen sammen og gerne lidt før juleaften så vi kan nyde træet lidt inden. I år er alle børnene så store (5,3 og 3) at de rigtig gerne vil danse om juletræet, så det tror jeg bestemt også vi skal øve lidt inden den store dag 😉

  • Åh det lyder helt fantastisk at I holder jul hjemme hvert år. Bliver helt misundelig☺️ Vi holder hver tredje jul hjemme hos os selv og så hos mine forældre og svigerforældrene året efter. Men hvor ville det være fantastisk med ens egne traditioner hvert år!
    Vi har også nattøjsdag 1. Juledag og den slipper jeg aldrig! Er selv vokset op med det og elskede det også som barn (og gør det stadig) men mine svigerforældre har det stadig lidt svært med det og nu er vi efterhånden på 11. År da denne tradition blev meldt ud da min mand og jeg flyttede sammen. Ville ønske jeg havde været modig nok til at træffe samme beslutning som dig for fem år siden, da vores første datter blev født. Men det blev kun til hver tredje jul, hvilket også var svært. Jeg bilder mig selv ind det har noget at gøre med min mand er enebarn, men er ikke sikker på det er hele forklaringen.
    Rigtig god jul til jer alle ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *