3. postkort fra Cape Town, solbadning, disko(k)ugle og vinsmagning

12202548_10152748347588078_1155609155_n

12207889_10152748383198078_622725429_n

IMG_4597

IMG_4662

IMG_4665

IMG_4678

IMG_4688

12200963_10152748348763078_903664831_n

Jeg er endnu en gang krøbet under dynen med en snorkende mand ved min side, mens jeg forsøger at få nedskrevet alle dagens oplevelser og begivenheder.

Vi har haft endnu en fuldstændig fantastisk dag her i Cape Town, og jeg kan virkelig godt forstå de af mine læsere, der forud for min tur havde nævnt, at Cape Town er en af deres favoritbyer, for HOLD NU OP hvor er her skønt!

Vi begyndte dagen ved poolen, hvor jeg forsøgte at få bare en smule kulør som en fin souvenir fra ferien. Jeg elsker at dase i solen med en god bog, og havde vi haft lidt flere dage hernede, så havde jeg klart benyttet mig af muligheden for en hel dag ved poolen.

Derefter var vi forbi et stort reservat her hos Spier, hvor de tager sig af vilde fugle. Spier prøver så vidt muligt på at passe godt på naturen – og derfor bruger de fx ugler til at fange mus og rotter i stedet for at bruge gift overalt på farmen. Vi fik en fin opvisning med de vilde ugler – og jeg forelskede mig hovedkuls i en lillebitte ulden unge, som var noget så nuttet. Den sad og dansede fra side til side som en anden lille disko(k)ugle, og jeg havde voldsomt lyst til at smugle den med hjem i min kuffert 😉

Derefter spiste vi en lækker frokost her på vingården – ude midt i den smukke natur, hvor maden ikke kan undgås at smage bedre ene og alene pga. de fantastiske omgivelser.

Efter frokosten skulle vi til vinsmagning. Normalt er det faktisk ikke rigtig noget for mig, og jeg havde egentlig overvejet at sende min mand alene af sted, så jeg kunne solbade ved poolen i stedet. I dag skulle vi dog smage vin sammen med chokolade – og tjeneren formåede at forklare det, så det var helt nede på jorden, og så selv jeg – som bedre kan lide at drikke vin end at lære om det 😉 – kunne være med. Det var faktisk en rigtig god oplevelse, som gjorde at jeg fik øjnene op for, hvor meget vin og mad kan gøre for hinanden, hvis det bliver sat rigtigt sammen.

Efter vinsmagningen skulle vi mødes med vores søde chauffør, som skulle køre os ud til Township – det store slumkvarter udenfor Cape Town. Vi mødtes med hans kontaktperson, som kørte os ind i området og hen til en kvinde, der sidder i deres “byråd”. Det er jo egentlig et ret ureguleret område, hvor folk ikke betaler husleje og ikke følger de gængse regler for resten af samfundet – men alligevel viste det sig hurtigt, at de selv regulerer det hele meget effektivt. Fx får folk ikke bare lov til at bygge huse, lige hvor de har lyst – der er man nødt til først at blive godkendt af bystyret – og hvis man stjæler fra nogle af de lokale, så er der afregning ved kasse 1 – så bliver man ganske enkelt fanget og slået ihjel. Det er bl.a. også derfor, det ikke er trygt for turister at komme i området, fordi det så netop godt kan stjæle fra dem, uden at frygte samme konsekvenser.
De fortalte os om områdets historie, om problemerne, om udviklingen og deres håb for fremtiden – og så viste de os rundt i de områder, som var forholdsvis sikkert at færdes i.

Det var en meget speciel oplevelse, hvor vi måtte sidde skoleret og fortælle om vores formål med besøget, før vi blev godkendt til at komme ind – og jeg tror faktisk også, at min mand var noget nervøs undervejs, men jeg følte mig i trygge hænder hele tiden.

Derefter kørte vores chauffør os videre op på Table Mountain, som er et stort bjerg, der er kendetegnet for Cape Town. Der var en fantastisk udsigt fra toppen – og det skulle efter sigende være en rigtig god tur at klatre op selv – det havde jeg dog ikke mod på 😉

Derefter kørte vi videre til Lions Head – et lidt mindre bjerg i nærheden, hvor vi overværede den mest fantastiske solnedgang. Det var simpelthen den smukkeste oplevelse, som varmt kan anbefales.

Vi sluttede af med en god middag her i Stellenbosch – på en steakrestaurant. Priserne er virkelig lave, så man kan spise godt – meget godt – for stort set ingen penge.

I morgen lover de regulær hedebølge, så vi er ikke helt sikre på, hvad planerne byder på – men hvis vi fortsætter i samme stil som hidtil, så kan det kun blive godt.

Og selvom jeg har været MEGET nervøs for, hvordan børnene mon ville klare sig uden os, så er det i hvert fald indtil nu gået over al forventning. De gad knapt nok at tale med os, da vi ringede hjem i dag, så det gør, at jeg kan slappe lidt mere af og nyde turen endnu mere.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *