2. postkort fra Cape Town – jeg er allerede helt forelsket i byen

IMG_4514

IMG_4497

IMG_4496

IMG_4467

IMG_4456

IMG_4448 IMG_4433 IMG_4409

IMG_4406

IMG_4397

Så er jeg tilbage i min store bløde hotelseng efter en meget lang dag. En meget lang og god dag. (indlægget blev skrevet i går aftes, men blev først udgivet her til formiddag pga tekniske problemer).

En del af vores dag var planlagt hjemmefra af den søde værtinde hos Spier. Vi lagde derfor ud med en Segway tur rundt i vinmarkerne og i hele området her på vingården. Jeg har tidligere set turister cruise rundt på de i gaderne i København – og troede derfor også, jeg have en idé om, hvad jeg kastede mig ud i.
Men det her var altså offroad segways – og når man i forvejen er en smule motorisk udfordret, så er det her virkelig en udfordring af de helt store 😀

Jeg lagde lidt uheldig ud og blev faktisk kørt over af min egen Segway – ehrm. Men efter en times tid, havde jeg så nogenlunde styr på det, og det var en helt fantastisk tur rundt i området, hvor vi fik fortalt om hele historien og om de fantastiske initiativer, Spier har igangsat for at forbedre miljøet.

Efter et par timers tur på Segway, var der arrangeret en picnic til os på en skønneste lille plet ved en sø her på vingården. Det var lækre delikatesser fra egen produktion – naturligvis ledsaget af en kølig flaske rosé fra Spier.
Der var faktisk en helt fantastisk oplevelse at sidde og spise frokost på en helt stille plet. Man kunne overhovedet ikke høre andre mennesker, biler eller anden støj – og når man er småbørnsforældre, så sætter man helt utrolig stor pris på at kunne spise et måltid i fuldstændig ro og fred. Vi nød den utroligt lækre mad – men vi nød især at kunne dele måltidet med hinanden under så smukke forhold. Så smager det hele altså lige en tand bedre 😉

Efter vores frokost blev vi kørt ind til Cape Town af en lokal chauffør. Han fortalte om landets historie undervejs og tog et par afveje for at vise os rundt. Vi fik shoppet lidt rundt i Waterfront shopping – som altså er en del større end det i Hellerup 😀 og så tog vi på en sightseeingtur rundt i hele Cape Town. Vi har jo desværre ikke så meget tid hernede, så det var en fin og rigtig god måde at få et overblik over byen.

Til aften fandt vi den mest fantastiske restaurant tæt på havneområdet i Cape Town. Det var egentlig et ret fancy pancy sted, men tjeneren pralede af, at de havde Sydafrikas bedste cheeseburger – og den slags er jeg jo nødt til at prøve af! Så jeg sad på en virkelig fin restaurant og spiste en greasy cheeseburger med fingrene – og jeg elskede det! 😀

Han havde ret. Faktisk var det den mest fantastiske burger, jeg har fået i hele mit liv. Så det var krymlen på min cupcake ovenpå en virkelig virkelig dejlig dag her i Cape Town.

Vores søde chauffør kom og hentede os efter middagen – og gav os den mest fantastiske tur hjem, hvor vi fik et udblik over hele Cape Town ved aftentid oppe fra et bjerg.

Vi har lavet en aftale med ham i morgen, hvor han tager os med hen til Township – som er et stort slumområde, der ligger lidt udenfor Cape Town. Det er normalt slet ikke et sted, man kan færdes sikkert som turist, men han har en god bekendt derinde, som har lovet at vise det hele frem for os, og som lover at garantere for vores sikkerhed.
Jeg er meget spændt på oplevelsen, men jeg er også forberedt på, at det nok bliver hårdt at opleve en verden SÅ langt fra min egen.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *