Indretningen af vores hus

004

037

049

066

009

Vi er flyttet fra en lejlighed på knapt 70m2 til et hus på næsten 300m2, så det er noget af en omvæltning – omend naturligvis af den mere positive slags.

Vi nyder den megen plads, og det var efterhånden også tiltrængt at rykke til lidt flere kvadratmeter.

Men – selvsagt har vi jo slet ikke møbler til at fylde al den plads ud, og eftersom vi netop har tømt sparegrisen og brugt alle lommepengene på et stort, flot hus – så er der heller ikke budget til blot at gå ud at købe alle de ting, vi har på vores ønskeseddel.

Når man som mig har en masse idéer og planer for indretningen, så er det overordentlig svært at affinde sig  med, at ting tager tid – og at vi er nødt til løbende at spare op til de forskellige ting, vi går og drømmer om. Der er hele rum, vi slet ikke har møbler i endnu, og det vil vi snart gerne have gjort lidt ved – men hvor i alverden begynder man, når man har et helt hus, der skal indrettes?

I weekenden satte vi os derfor og lavede lister.

En liste over de praktiske ting, vi selv mangler at lave.
Der er fodlister, der ikke er malet færdige, haveaffald der ligger og venter på at komme på lodsepladsen, og flyttekasser, der endnu ikke er pakket ud.

En liste over de større projekter, vi gerne vil have lavet på huset.
Vi vil gerne have pillet udestuen ned og erstattet den med en stor flot træterrasse med markise til. Vi har en dør, der skal blændes til mellem stue og kontor. Der er to hele rum, der mangler at få pudset vægge og få sat nyt filt op. Der skal indsættes et vindue i væggen mellem køkkenet og mellemgangen. Der skal laves et toilet på 1. salen. Vi vil gerne have bygget en stor reol på en hel væg. Der skal skiftes vinduer. Skabslåger og døre skal lakeres med hvid højglans maling. Der skal bygges radiatorskjulere. Kældertrappen skal males, og der skal epoxy på et gulv i en mellemgang. – sådan bare lige for at tage den første del af listen 😉

En liste over alle de ting, vi gerne vil have købt til de forskellige rum i huset.
Nogle ting er helt konkrete med brand farve osv., fordi vi allerede nu ved, hvad der præcist skal købes – mens andre ting bare er generelle som fx kontorstol, sengelampe og reol.

Planen er nu, at vi får sat priser på hvert enkelt punkt på listerne, så vi på den måde har lidt nemmere ved at få lavet en prioritering – og så vi kan få en mere realistisk idé om, hvordan og hvornår, vi kan få styr på de forskellige ting.
Så undgår vi forhåbentlig også impulsshopping, som når jeg gang på gang ser noget fint nips, der liiiiige vil passe perfekt til vindueskarmen – vi havde nemlig ingen vindueskarme i vores gamle lejlighed, og du kan jo nok forstå, at vi så ligefrem MANGLER ting til at pynte i alle de karme? 😉

Jeg tænker, at jeg de kommende par uger vil gennemgå de forskellige rum ét efter ét her på bloggen med mine idéer for, hvordan jeg lige nu forestiller mig, de skal indrettes.
Det vil helt sikkert være meget skægt at kunne følge med i, hvordan de så helt konkret ender med at blive – dels fordi jeg nok er nødt til at gå på kompromis med en del ønsker af økonomiske årsager – men også fordi, kan jeg forestille mig, at jeg ændrer smag og retning undervejs, efterhånden som projekterne skrider frem og tager mere form.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Hvor ser det fint ud?
  Må jeg spørge om hvor det ligger? Vi er netop gået i gang med husjagten og håber det lykkes indenfor en overkommelig tid?

 • Vi havde det på samme måde.. Købt stort hus og kom fra en lille lejlighed… Så der var tomt længe. Mest fordi at Idemøbler var 3 mdr om at levere vores sofa, den tager trods alt en del plads i en stor stue.. Men efterfølgende så købte vi nærmest et møbel hver gang det var lønningsdag og det er da også nu lykkedes at få fyldt op så vi er tilfredse. Kun næsten 2 år efter vi flyttede ind. Seneste køb var faktisk i weekenden, så vi har stadig lidt plads at fylde, åbenbart.

  Vil se frem til at se hvordan i indretter jer. Huset virker jo til at være ret så lækkert 😀

 • Hei!

  Jeg har fulgt bloggen din en stund, og bruker bildet av trappen deres fra 1. til 2. etasje som inspirasjon til renovering av vår egen trapp 🙂

  Kan du si litt om hva dere har gjort og hva den er behandlet med? Synes den har en så fin naturlig glød.

  Takk for en fin blogg!

  Hilsen R., Norge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *