Tips til at arbejde mere effektivt – ved faktisk at arbejde mindre ;)

Indspilning i fuld skærm 23-08-2015 214405

 

Kildevæld opfordrer i en ny kampagne folk til at være tilstede i nuet – og til at fokusere på de små øjeblikke her i livet.

Tanken er så fin, synes jeg – for hvem af os kan ikke sige sig fri for, at leve livet i overhalingsbanen, hvor man konstant har fokus på de ting, vi ser frem til i den kommende tid – og hvor vi ofte har næsten begravet i en smartphone for at følge med på de sociale medier – frem for at stoppe op og nyde de ting, der foregår lige nu og her – lige foran os.

Som blogger, hvor jeg lever af at være online – og dele små og store øjeblikke på de sociale medier, er det selvsagt noget af en hårfin balance at få det til at gå op med at være nærværende i min familie.
Det er noget, vi ofte har diskuteret og debatteret herhjemme – og jeg har forsøgt en del forskellige tiltag for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Jeg synes, jeg har fundet frem til en god balance – min mand er muligvis ikke altid helt enig med mig 😉 Jeg har en kæmpe fleksibilitet i mit arbejdsliv, som kommer børnene til gode på rigtig mange måder. De møder sent, de bliver hentet tidligt, og de har spontane fridage. Derudover er de med til alverdens sjove events gennem  min blog, som ofte er nogle af årets højdepunkter for dem.
Til gengæld er min arbejdstid lidt mere flydende. Jeg holder sjældent helt fri – og jeg er ofte nødt til lige at opdatere de sociale medier. For at undgå at det påvirker min tid med børnene alt for meget, har jeg slået alle notifikationer på min telefon fra. Den er på lydløs fra jeg henter børnene, og til de er puttet i seng – så på den måde hiver jeg den ikke frem i tide og utide – men primært når jeg har noget helt konkret, jeg skal opdatere med.

Kildevæld har gennem en rundspørge indsamlet en række funfacts som fx “halvdelen af os udretter mere, når vi koncentrerer os om en ting af gangen” (det er så nok ikke mødre, der er med i den gruppe 😀 ), “12% har kørt for langt med bussen, fordi de kiggede på deres telefon” (guilty as charged!) og “Arbejd mindre. Nå mere. Gode pauser  fra skærmen gør dig mere effektiv” – som jeg især kan relatere til.

Jeg arbejder hjemme to dage om ugen – indtil først på året arbejdede jeg faktisk hjemme alle dage. Det betyder, at jeg selv kan administrere min tid – og jeg havde især i begyndelsen en tendens til at tro, at hvis jeg sad foran skærmen nonstop – ofte spiste jeg endda min frokost foran skærmen, så ville jeg også hurtigst muligt blive færdig, så jeg kunne få hentet mine børn fra institutionen.
Jeg takkede helst nej til kurser, events og møder rundt om i byen, da jeg ikke følte, at jeg fik arbejdet nok, hvis jeg ikke sad foran skærmen.

Det var skyld i to ting: dels blev jeg udbrændt. Jeg var faktisk ikke en særlig oplagt mor, når jeg hentede mine børn efter en arbejdsdag, hvor jeg ikke en gang havde taget mig tid til at nyde min frokost. Dels fik jeg aldrig plejet mit netværk, når jeg ikke tog med til events og møder – og jeg endte faktisk med at sidde alene foran skærmen dag efter dag –  hvilket ikke just er motiverende i det lange løb.

Jeg begyndte derfor at indse, at det også er arbejde, selvom det ikke foregår foran skærmen. Det er muligvis meget åbenlyst, men det tog lang tid for mig at nå frem til den erkendelse 😉
Derudover er jeg blevet bedre til at holde små pauser på mit hjemmekontor – og nyde de små øjeblikke i livet. Det kan være at kræse lidt ekstra om min frokost, at lave en god kop kaffe og smide mig i sofaen 20 minutter om formiddagen, at sætte mig i solen på altanen med en god bog lige efter frokost – ja jeg tager mig endda nogle gange den frihed at snuppe en formiddagslur, når jeg har afleveret børnene om morgenen 😉

Men hele pointen er, at jeg først og fremmest er meget mere effektiv – og at jeg i sidste ende har en meget bedre arbejdsdag – og vigtigst af alt er en meget bedre mor efter endt arbejdsdag, når jeg har formået at stoppe op og nyde de små øjeblikke – lukke ned for skærmen og samle lidt ekstra energi.

Er du mon god til at stoppe op og nyde de små øjeblikke her i livet? At lukke ned for livet online og nyde det offline i stedet? – og har du nogle konkrete tips eller regler, du har brugt til at genoprette den balance?

Kildevæld har samlet alle deres funfacts her – hvor du også kan læse nogle af deres tips til at leve mere i nuet.

Cxense Display

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *