Stop op!

vandpytter

Jeg tror vist, de fleste småbørnsforældre kan blive enige om, at hverdagen med små børn er hektisk, og at man ofte overlever i løbet af ugen, mens man konstant ser frem mod fritid, frihed – ja bare TID i weekenden.

Ikke desto mindre er der netop også grund til lige at stoppe op og nyde de små ting, som ikke koster noget, og som ikke tager ret meget tid – men som giver SÅ meget i den anden ende. Det lyder lidt som en slidt kliche – men det kan virkelig være helt små ting eller handlinger, der kan gøre en forskel for dit barn og dermed også for dig. Vi prøver at prioritere det hjemme hos os, men selvfølgelig er der også dage, hvor der er så massivt mangel på overskud, at man ryger i fælden og ender med at halse af sted på vej hjem fra børnehaven uden lige at stoppe og og geare ned.

Nogle af de ting, vi tager os tid og overskud til, kan fx være:

 • Hop i vandpytter – bonus hvis mor eller far også gider.
 • At få lov at blive siddende ekstra længe i badekarret – at få fyldt mere varmt vand i, når det er koldt.
 • Lad børnene hjælpe med madlavningen. Nogle gange er man tilbøjelig til bare at lave det selv, fordi det er hurtigst, men børnene elsker at være med, og faktisk har de også altid mere mod på at prøve nye ting, hvis de selv har lavet det.
 • Læs en ekstra bog til putningen – læs 3!
 • Gå i legetøjsbutikker bare for at kigge – hvis vi endda vælger en af de Fætter BR, der har en karrusel, så er lykken gjort.
 • Hiv dynerne med ind på sofaen om morgenen og hygge der med børnene med en bog eller Ramasjang – bare 5 minutter betyder, at vi får en dejlig rolig start på dagen, og de nyder, at man tager sig tid til at hygge med dem.
 • Spring hen over revnerne i fortovet på vej til børnehaven og hop på de hvide streger i fodgængerfeltet. Vi kommer nærmest hurtigere af sted på den måde, og børnene elsker, at jeg også er med i legen.
 • Stop op! Kig på de ting, børnene finder på vejen – myrerne der kæmper sig af sted med en stor fangst, en sky der ligner en astronaut eller en hjerteformet sten (vi har den største samling af flotte sten og pinde herhjemme – og de husker stort set, hvor hver eneste af dem kommer fra).
 • Sviner det? Ja! Lad en gang i mellem børnene lege de ting, der sviner og roder, og hjælp så hinanden med at gøre rent bagefter. Trutten og Fidusens yndlingsleg er fx at lave trylledrikke – hvor de i en skål blander alverdens ingredienser med vand fra køkkenet til en magisk trylledrik.
 • Lad børnene finde de ting, vi skal bruge i supermarkedet. En sur pligt i ulvetimen kan hurtig forvandles til en sjov skattejagt.
 • Læg telefonen væk! Skræmmende men sandt, så har det givet os mere glade børn og en mere rolig dag, efter vi har besluttet os for at lægge vores telefoner væk mellem 16 og 19 hver dag.

Kom meget gerne med ting, der kan føjes til listen, så vi sammen kan inspirere hinanden med de små ting i hverdagen, der giver glæde og overskud hos os alle 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *