At tage springet – og få hjælp til jagten på drømmehuset

106-002

Vi flyttede ind i vores lejlighed, lige inden jeg fødte Trutten, fordi vores gamle lejlighed var en del af en virksomhed, min kæreste ejede dengang – og da han solgte sin del, var vi også nødt til at flytte. Vores nuværende lejlighed er mildest talt voldsom dyr, hvorfor det også hele tiden har været tænkt som en midlertidig løsning – og her er vi så snart 6 år senere 😉

Vi ærgrer os over at smide så mange penge direkte ud af vinduet hver eneste måned – det ville føles mere rart, hvis vi brugte dem til at betale af på et huslån i stedet 😉

Vi har derfor løbende kigget på hus – vi er nemlig begge enige om, at vi gerne vil bo i hus med have – og ikke mindst masser af plads. Lige så meget, som vi elsker at bo her i København, lige så meget savner vi også en have og en rolig villavej, hvor børnene kan spille rundbold om aftenen 😀

Vi har dog aldrig fået helt styr på, hvor meget vi helt præcist kan låne i banken, og vi har nærmest været helt på bar bund med, hvordan vi skulle gribe det an. Jeg får nærmest koldsved ved tanken om at skulle stå skoleret i banken, og indledningsvist forsøgte vi os faktisk selv med at kontakte et par mulige banker, men det var på det nærmeste umuligt for os bare at få en personlig samtale, når vi ikke allerede var kunder hos dem.

Vi har derfor taget kontakt til Lone fra Primaliva, som er en form for økonomisk coach. Hun har tidligere arbejdet med økonomisk rådgivning hos både realkreditinstitutter, banker og ejendomsmæglere og kender derfor alt til, hvordan ting fungerer på begge sider af bordet – og hun har sådan en slags “huskøberpakke” hvor hun hjælper, coacher og guider folk gennem processen, når man skal købe hus.

Vi har haft hende hjemme til et møde, hvor hun gennemgik hele vores nuværende økonomi. Hun satte fokus på vores prioriteringer, og ud fra det var det også muligt for hende at vurdere og rådgive om, hvordan vi fremadrettet skal prioritere, når vi skal købe hus. Det var et rigtig rart og trygt møde – hvor hun havde fokus på os som personer – og ikke bare kiggede på vores tal. Som hun siger, så er der jo ikke nogen grund til at skulle præstere et rådighedsbeløb på 18.000 kr efter alle faste udgifter er betalt (oh yes!) når man de sidste mange år har levet for meget mindre.

Nu har hun så fået indsamlet alle papirer fra os og er ved at udarbejde et oplæg til 3 forskellige banker – og så tager hun med os til møde to af stederne, så hun kan coache os gennem forløbet helt til slut.

Det har virkelig været en kæmpe lettelse at lade hende tage over for os. Det har været ret uoverskueligt for os selv at skulle stå for det hele – især fordi vi er førstegangskøbere og derfor ikke har været igennem forløbet før.

Så lige nu tripper vi afventende rundt og er spændte – og nervøse – på at høre mere. Vi har nemlig kig på det fineste hus, som faktisk på alle måder er helt perfekt til vores lille familie, men som vist desværre er lige i overkanten af vores budget. Men vi drømmer, håber og krydser fingre – og du må også meget gerne sende lidt positive tanker i vores retning 😉

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *