Verdens bedste chokoladeæg fylder 40 år

KinderSurprise_2

053

For et par uger siden ringede det på døren midt i ulvetimen, hvor jeg var alene hjemme med børnene. Udenfor stod en sød pige med en kæmpemæssig pakke, der med det samme tændte julelys i øjnene hos både Trutten og Fidusen.

Gaven var fra Kinder Surprise i anledning af deres 40 års fødselsdag – og selvom det jo er den helt omvendte verden, når det er dem, der giver os gaver, selvom de fylder år, så var der sjovt nok ikke nogen på matriklen, der gjorde indsigelser mod den gestus!

Pakken var lavet som en vaskeægte Kinder Surprise – det opfyldte hele tre ønsker på én gang – som de gode gamle reklamer så fint fortalte 😀

076

087

Inde i den først pakke lå der en lidt mindre pakke – og så var der fyldt med indbydende Kinderæg. Trutten og Fidusen fik lov at åbne et Kinderæg med det samme – og de så SÅ skægge ud, da de havde meget svært ved at vælge, om de skulle spise chokolade eller åbne den næste pakke (Trutten forsøgte sig med uden det store held med at multitaske) 😉

Samling af tidlige serier_1970-80er_1

Inde i den næste gave lå der endnu en pakke – og så var der en bunke af de gule plasticæg med legetøj, som er indeni Kinderæggene. Alt legetøjet er fra en speciel jubilæumskollektion. I anledning af deres 40 års jubilæum, har de nemlig lavet en jubilæumssamling med populære figurer fra tidligere serier, der har fået et twist og er blevet updatet, så de fx kan lyse i mørke og sprøjte med vand.

I den sidste pakke, lå der et rigtig sjovt brætspil, hvor man skulle bruge figurerne fra Kinder Suprise som brikker – og så gik resten af ulvetimen med at spille spil og spise Kinderæg – og på den måde blev ulvetimen pludselig spontant forvandlet til en hyggestund for os alle.

101

Både børn og voksne her i huset ELSKER Kinderæg – og jeg vil da godt indrømme, at herhjemme bliver plastikæggene åbnet, før chokoladen bliver spist -så det er altså ikke kun pga chokoladen, at vi er fans. Der ER bare et eller andet magisk over Kinder Surprise, som appellerer til både børn og voksne – da jeg viste billedet af den fine pakke på Instagram, væltede det fx ind med kommentarer – og mine børn vil til enhver tid vælge et Kinderæg som fredagsslik, hvis de har muligheden.

Min mand og jeg kom til at tale om, hvilke figurer, der var mest populære hos os hver især, da vi var børn. Min mand ville klart helst have de ting, der skulle samles – mens jeg altid håbede at få den der hele figur, der altid var én af i en 3-pak. Fx fik jeg samlet en hel serie med alle smølferne, kan jeg huske 😀

Hvilke af figurerne, husker du bedst fra din barndom?

Lidt sjove facts om Kinder Suprise, du kan imponere med under frokostpausen – eller evt. bruge til at optjene lidt street credit i børnehaven, når du henter ungerne senere i dag 😀

  • Trods navnet er Kinder Surprise faktisk af italiensk oprindelse
  • Ægget blev opfundet af ophavsmanden Michele Ferrero, der bl.a. også har opfundet Nutella (TAK Michele – TAK!)
  • Det er egentlig en videreudvikling af en italiensk tradition, hvor man får et påskeæg med legetøj i
  • Det kom til Danmark i slutningen af 70’erne
  • Der bliver hvert år solgt ca. 4,5 millioner Kinderæg i Danmark
  • I Danmark findes der sågar en Dansk Kinderægforening, der afholder samlermesser 😀

Indlægget bringes i samarbejde med Kinder Surprise 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *