Genial tablet til børn – Samsung Galaxy Tab 3 Kids Tablet

Anmeldelse og test af Samsung Galaxy Tab 3 Kids som er en tablet til børn.

Anmeldelse og test af Samsung Galaxy Tab 3 Kids som er en tablet til børn.

Anmeldelse og test af Samsung Galaxy Tab 3 Kids som er en tablet til børn.

Anmeldelse og test af Samsung Galaxy Tab 3 Kids som er en tablet til børn.

Her følger en test og anmeldelse af Samsung Galaxy Tab 3 Kids tablet.

Trutten og Fidusen er to meget forskellige børn på mange forskellige punkter, og lige så dygtig som Trutten er til elektronik – lige så meget halter Fidusen bagefter. Det skyldes uden tvivl, at han er MEGET mere interesseret i det end hende – men derudover er han virkelig god til at regne tingene ud og er endda nogle gange bedre end mig – og jeg er ellers ret skarp til de ting!

Da vi fik mulighed for at teste Samsung Galaxy Tab 3 Kids tablet – som er en tablet specielt designet til børn, blev det derfor Fidusen, der fik det ærefulde hverv – så vidste jeg nemlig, at den ville blive sat på hård prøve 😀

Først og fremmest, så er den virkelig sjov og børnevenlig i designet. Fidusen kastede straks sin kærlighed over den, og udover de flotte farver, så er der nogle smarte funktioner bygget ind i det børnevenlige design: dels er tablet’en beskyttet mod stød og slag pga coveret – og dels er der i coveret en pen, som børnene kan bruge til fx at tegne med på skærmen, så de derved får øvet finmotorikken. Fidusen synes i hvert fald selv, det er noget sjovere at tegne med den i stedet for sin pegefinger, som hun ellers har gjort på vores anden tablet.

Den kan egentlig fungere som en ganske almindelige Samsung Galaxy tablet, så vi voksne kan bruge den, når børnene sover (ellers får jeg i hvert fald ikke lov 😀 ). Men – og nu kommer det smarte – derudover har den en Kid Mode funktion, som man kan aktivere – og så er der pludselig en masse funktioner, der ikke er adgang til, før man slår børnetilstanden fra igen med en adgangskode.

Fx er der ikke adgang til de tilleder, der er taget i voksentilstanden – og dermed kan barnet ikke komme til at slette andet end de billeder, det selv har taget. Derudover kan man selv vælge, hvilke programmer og spil, der skal være tilgængeligt for barnet. Der er på forhånd installeret en række spil fra Toca Boca – hvis det siger dig noget – det er i hvert fald nogle spil, som Fidusen allerede har prøvet på vores egen tablet, og de er et hit. Derudover installerede jeg selv nogle flere spil til hende – som fx Alfons Åberg – og så sørgede jeg for at FB og andre apps ikke var tilgængelige i børnetilstanden.

En af de ting, vi faktisk har været rigtig glade for, er at man i børnetilstanden kan indstille, hvor mange minutter barnet må bruge den om dagen. Den holder styr på det, selvom barnet spiller af flere gange samme dag, og på en eller anden måde, så er det altså meget lettere for vores børn at acceptere, at nu er det slut, når det er fordi den lukker ned, frem for når vi bare siger til dem, at nu skal de slukke.

Alt i alt er det her et virkelig godt bud på en “rigtig” tablet til børn, som så samtidig kan alt det, vi voksne også har brug for. Det er altså ikke sådan, at det udelukkende er en investering i børnene, når man køber den.

Den koster ca. 1.700 kr – og faktisk har jeg endnu ikke turde at fortælle Fidusen, at den kun er til låns – jeg er nemlig ikke helt sikker på, at hun er helt enig med mig i det 😀

samsunggalaxytab3kids

Vi har lånt produktet med henblik på en anmeldelse, men har intet modtaget for at skrive dette indlæg.

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *