Skøn nostalgi med Lundby dukkehus

P1240098

P1240100

P1240118

P1240120

P1240136

P1240165

P1240174

2014-06-22 001Da jeg var lille, havde jeg et højtelsket dukkehus fra Lundby, som jeg legede med konstant gennem en del år. Jeg havde de tilhørende møbler, jeg havde hjemmelavede møbler og jeg husker også, at jeg ofte gik på jagt i min mors gemmer for at finde ting, jeg kunne bruge i mit dukkehus. Det var mindst lige så meget indretningen som selve legen med dukkerne, der fangede mig.

Desværre har dukkethuset ikke klaret de sidste 20 år på min fars loft, og det var i en så elendig forfatning, da jeg fandt det, at det ikke er værd at gemme. Jeg havde ellers allerede gået og planlagt, at det skulle piftes op med nye tapeter og  nye tæpper. Faktisk opdagede jeg netop nu, da jeg ville linke til hjemmesiden her fra indlægget, at de her har en DIY guide, hvor du kan printe nye tapeter ud, der passer lige til huset 😀

Fidusen har derfor fået en ny udgave af det præcist samme dukkehus, og hvor ER det bare hyggeligt. Rumfordelingen er fuldstændig den samme – dog er gulve og tapeter lavet mere tidssvarende, og så er der kommet et kæmpe udvalg af møbler, siden jeg var lille.

Hun knuselsker det dukkehus, og hendes nuværende alder på 3,5 år er perfekt dertil. Hun kan sidde i timevis og lege med det, og mens vi var på ferie talte hun faktisk flere gange om, at hun glædede sig til at komme hjem til sit dukkehus.

Indtil videre holder hun sig til de tilhørende møbler, men hun har også inddraget figurer fra Playmobil, Sylvanian og DUPLO – og jeg elsker at smuglytte, når hun sidder og taler for de forskellige figurer i sin leg.

Jeg er faktisk generelt ikke så god til at lege med børnene omkring deres legetøj. Jeg vil meget gerne tegne, læse, gå på legeplads osv. – men jeg har aldrig været den, der stod på spring for at lege med biler, modellervoks osv. Jeg må dog indrømme, at jeg har været overraskende let at lokke, og jeg har efterhånden brugt en del timer sammen med Fidusen, som er pavestolt over at vise sit dukkehus frem og få lov at bestemme, hvem jeg skal være.

Jeg er især vild med de mange forskellige sjove detaljer som fx akvariet, pailletpuderne, badeænderne og de små billedrammer til natbordet i soveværelset – og ikke mindst at gå og se, hvordan Fidusen konstant ommøblerer særdeles fantasifuldt – det er altid spændende, hvor babyen fx får lov at sove.

Hvad hitter lige nu hos din 3-årige? Og er der mon nogen af jer, der med held har fået opfrisket et gammelt dukkehus til jeres børn?

Dette indlæg indeholder affiliatelinks – klik her for at læse mere.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

  • Hejsa…
    Ihhh hvor er det altså flot🙌🏼 Jeg er selv gået igang og ville så idag tapetsere det med tapet fra Lundby’s hjemmeside men problemet er at det ikke passer, det er for småt..?! Mit hus ser ud til at være det samme som dit men hvordan har du fået tapetet til at passe i den korrekte størrelse?

    Mvh Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *