Prøver du på at blive gravid? Så er der brug for din hjælp!

gravid

Hvis du prøver på at blive gravid, så håber jeg, at lige vil tage dig tid til at læse indlægget her igennem.
Hvis du kender nogen, der prøver på at blive gravid, så håber jeg, at du vil tippe dem om indlægget her.

Op mod 20% af alle par har i perioder problemer med at blive gravid, og i en fjerdedel af tilfældene, ved man ikke hvorfor. Derfor har en gruppe forskere ved Aarhus Universitetshospital igangsat en stor internetbaseret undersøgelse, der skal forsøge at klarlægge, hvilke livsstilsfaktorer, der spiller ind og påvirker evnen til at blive gravid – snartforældre.dk hedder undersøgelsen.

Vidste du fx at mere end 5 timers hård motion om ugen kan reducere din chance for at blive gravid?

Spørgeskemaet er som sagt netbaseret, så det er nemt at udfylde, nu hvor du alligevel sidder online. Det handler om livsstilsfaktorer som fx rygning, kost, motion, alkohol osv. Efter du har udfyldt det første gang, skal du hver anden måned udfylde et opfølgende skema, indtil du er blevet gravid.

Jeg har heldigvis ikke selv haft problemer i den retning – tvært i mod kom både Trutten og Fidusen med ekspresfart. Til gengæld har jeg haft det inde på livet med både familie og veninder og jeg ved, hvor dybt frustrerende det kan være – specielt når der ikke er nogen åbenlys årsag til det.

Jeg håber sådan, at du lige vil tage dig tid til at udfylde skemaet – eller at videresende linket til en veninde, kusine, søster, kollega eller nabo, hvis du ved, at de lige nu er gået i gang med projekt baby.

Faktisk kan mænd også deltage, hvis de lige nu forsøger at opnå graviditet med deres kærester.

Det er nemt og hurtigt at udfylde – men det betyder uendelig meget for forskningen fremadrettet, at de får en masse deltagere med.

Du finder skemaet lige her.

Dette indlæg bringes i samarbejde med snartforældre.dk

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *