Genial app til at lære børn om penge

P1220902

P1220901

Trutten på 5 år har efterhånden nået en alder, hvor han er gammel nok til at lære om penges værdi og til at lære, at man er nødt til at spare op for at kunne købe de lidt større ting, man ønsker sig, frem for hele tiden at bruge pengene med det samme på ligegyldige småting.

Vi har forsøgt at gribe det an ved at give ham en sparegris, som han kan putte de penge i, han en gang i mellem får fx af bedsteforældrene – eller hvis han får lov at aflevere nogle pant-flasker i Netto. Lige nu sparer han op til det nye Skylander-spil, som vist koster knapt 500 kr – og det er virkelig svært for ham at forholde sig til. Vi har prøvet at “omveksle” det til fx Skylanders – så det svarer til 5 Skylander Giganter 😀

Spar Nord har netop lanceret en app til samme formål, der hedder “Småpenge“. Den er målrettet 3-6-årige børn og har til formål at lære børn at genkende mønter, tælle dem og lære dem om pengenes værdi. Her i huset bruger vi primært dankort, og derfor har vi sjældent mønter mellem hænderne i hverdagen – og derfor er det også en rigtig god måde for os at prøve at lære ham om det.

App’en er lavet på en sjov måde, så børnene føler, det er et spil – men samtidigt er det hele bygget op omkring indlæring og undervisning – fx hvor man hos en købmand skal købe en liter mælk og så skal vælge mellem tre forskellige bunker mønter alt efter hvor meget eller lidt man tror, den koster.

Den formåede at holde min 5-årige Truts interesse fanget -Fidusen, som lige er fyldt 3, var stadigt lidt for lille til at kunne koncentrere sig om det (hun er så heller ikke den store spillefugl på iPad’en). Til gengæld fik Trutten virkelig øjnene op for det med penge, mønter – og hvad man kan købe for dem. Da vi havde spillet app’en sammen flere gange (der er flere forskellige småspil deri), fik vi hentet hans sparegris ind i stuen for at tælle pengene deri.

Det gjorde mig rigtig glad at se, at app’en i den grad havde ramt plet – og at budskabet blev formidlet videre fra den virtuelle verden til den virkelige verden.

Jeg kan varmt anbefale jer at suse ind forbi Smaapenge.dk og downloade app’en. Den er ganske gratis, og du kan endda også bestille et medfølgende hæfte med opgaver, som vi også så småt har kastet os over herhjemme med stor fornøjelse. Hæftet følger tråden fra app’en og fortsætter opgaverne i samme stil. Jeg synes, det er skønt, at der både er satset på læring via en app og på god gammeldags vis via et opgavehæfte.

Indlægget bringes i samarbejde med Spar Nord, der har bedt mig om at anmelde app’en. Meningerne og den megen ros har de dog ingen indflydelse på – jeg er ganske enkelt bare meget begejstret 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *