Hvorfor får du små huller i dit tøj?

20140404-112239.jpg

Da vi boede i vores gamle lejlighed, var vi desværre så uheldige, at vi fik besøg af klædemøl. De holdte en gevaldig fest i alt vores tøj og efterlod det desværre i en meget elendig forfatning.

Efterfølgende flyttede vi hen i vores nuværende lejlighed, som var helt nybygget – vi var de første beboere. Vi fik derfor besøg af en skadedyrsbekæmer, der gav vores lejlighed en ordentlig overhaling, og alt vores tøj blev frosset ned i 3 døgn, så vi var sikre på, at vi kom af med alle æg og larver.

Uheldigvis fortsatte der med at dukke små huller op i vores tøj. Faktisk primært i vores t-shirts – og primært i den nederste del af t-shirten. Jeg havde en teori om, at det måske var fordi møllene gnavede stoffet tyndere – og det stykke af stoffet, som så var lige ved bæltet eller knappen på vores jeans, blev i forvejen udsat for en større belastning – og så blev møl-hullerne hurtigere synligt der end på resten af tøjet.

Flere af mine veninder og min søster havde samme problem – og jeg fik skræmt dem alle ud for at købe mølfælder i Matas for at få has på de klædemøl, der tilsyneladende havde kastet sig over deres garderobe. Lige indtil min søster sendte mig en artikel om emnet.

Det viste sig simpelthen, at det er granitbordplader, der forårsager de små huller. Hvis du har en bordplade i dit køkken eller på badeværelset, som er lavet af sten eller granit – så kan det meget nemt være den, der er synderen.

Hvis du fx prøver at tage en gammel t-shirt i bomuld og kører den frem og tilbage over kanten af bordpladen, så går der ikke lang tid, før de små huller begynder at dukke op.

Efterfølgende har jeg altid lagt et håndklæde hen over kanten, hvis jeg fx står på badeværelset og læner mig ind over for at lægge make-up – og når jeg er i køkkenet, så er jeg altid opmærksom på ikke at længe mig ind over bordpladen. Det har simpelthen reddet mit tøj! Jeg har ikke oplevet huller i mine t-shirts det sidste år, og jeg føler mig helt overbevist om, at det er derfor.

Andre artikler foreslår også at de små huller i dit tøj kan skyldes din sikkerhedssele, dit bælte, en bukseknap, din vaskemaskine – eller klædemøl – så det kan du jo overveje, hvis du ikke har granitbordplader hverken derhjemme eller på dit job.

Hvis hullerne opstår andre steder end lige der nederst på maven, så vil jeg bestemt også anbefale dig at købe et par klædemølfælder i Matas for at være helt sikker på, at du ikke har fået besøg af de ubehagelige små bæster.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *