Lækre billeder med et 70-300 mm objektiv fra TamronSom blogger – og som mor – er et af mine vigtigste redskaber mit kamera. Jeg elsker at forevige små glimt fra hverdagen – store glimt fra specielle lejligheder og at dokumentere mine børns barndom – jeg ved selv, hvor meget jeg skatter de få billeder fra mine egne barndomsår, som jeg har fået af mine forældre.

Med tiden har jeg også vænnet mig til at slæbe rundt på et stort spejlreflekskamera – det tager uden sammenligning voldsomt bedre billeder end min iPhone. Jeg har været på fotokurser for at lære de manuelle indstillinger at kende – og jeg kan tydeligt se, hvor stor en forskel det gør, når jeg selv indstiller det frem for blot at benytte auto.

Jeg har et enkelt ekstra objektiv til mit kamera, men derudover er det faktisk ikke noget, jeg har gjort så meget ud af indtil nu – jeg har haft lidt svært ved at gennemskue markedet, og jeg har også haft nok at se til med at blive helt fortrolig med de to, jeg allerede har.

Derfor var det også en skøn mulighed for mig, da jeg fik lov at teste et 70-300 mm objektiv fra Tamron i denne uge – og jeg kan godt afsløre, at jeg har fået blod på tanden i forhold til at skulle investere i endnu et objektiv til mit kamera.

Tamron 70-300 mm er ret stort, og jeg skulle derfor lige vænne mig til dels at slæbe rundt på det – men især også at balancere med det i hænderne, når jeg skulle tage billeder.

Objetivet er et teleobjektiv – det er derfor godt at bruge til at tage billeder af de ting, der er langt væk. Ikke nok med, at det kan tage billeder på lang afstand – det kan altså tage knivskarpe billeder på lang afstand  – som du kan se på det fine blomsterbillede.

Det er en helt ny oplevelse for mig at kunne tage billeder på de vilkår – det har aldrig været en mulighed for mig med mit nuværende (eller mit gamle) kamera, så der gik faktisk lidt tid, før jeg for alvor fik øjnene op for, hvad jeg kunne bruge det til.

Jeg gik på oplevelse i mit smukke København – fandt finurlige detaljer på gamle bygninger, stillede skarpt på selv de mindste ting ved statuerne rundt omkring – og så gik jeg og drømte mig væk på en ferie til eksotiske himmelstrøg, hvor objektivet for mit vedkommende for alvor ville komme til sin ret.

Selvom der slet ikke er nogen tvivl om, at objektivet er fantastisk til at tage portrætfotos med den famøse slørede “bloggerbaggrund”, som du tydeligt kan se på billedet lige ovenover – i den situation, hvor jeg har zoomet ind på statuen, så tænker jeg dog, at det for mit eget vedkommende primært ville blive brugt til de situationer, hvor jeg er ude at rejse og befinder mig naturskønne omgivelser, hvor man ikke altid lige kan bede motivet om at rykke lidt tættere på.

Som jeg allerede har været inde på, så er objektivet både stort og tungt sammenlignet med mine egne objektiver – og det hænger måske ikke helt vildt godt sammen med at skulle tage det med ud at rejse. Tamron har dog netop introduceret et nyt rejseobjektiv – AF 18-270mm – som de også omtaler som “det eneste objektiv, du har brug for”. En noget modig udtalelse, men når jeg ser på specifikationerne, så kunne noget godt tyde  på, at der er lidt om snakken. I produktomtalen står der nemlig følgende:

Objektivet dækker alt fra vidvinkel til landskabsfotografering, til tele til nærbilledfotografering, men byder også på muligheder for makrofotografering med en afbildningsskala på 1:3,8 over hele zoomområdet, så de små ting i livet bliver synlige.

Jeg har dog ikke haft mulighed for at prøve det, så jeg tør ikke at anbefale det til dig – men jeg synes bestemt det er værd at omtale i forlængelse af 70-300 mm objektivet, så du har mulighed for selv at afprøve det.

På billederne her i indlægget kan du se, hvordan jeg har taget billeder med objektivet fra helt samme placering og har så hhv. zoomet helt ind og helt ud – det illustrerer virkelig tydeligt, hvad objektivet formår. Og eftersom billederne ikke er taget med mit eget kamera, så er de faktisk alle bare taget med autofunktionen – og alligevel står selve motivet knivskarpt i forhold til baggrunden.

Og afslutningsvist vil jeg så lige indskyde – for det var jeg faktisk ikke selv klar over – at Tamron objektiverne altså kan bruges til langt de fleste spejlreflekskameraer – så man behøver ikke at holde sig til objektiver fra Nikon, blot fordi ens kamera er derfra 😉

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *