Lysfest i Tivoli 2013 – med helt nyt Tycho Brahe tema

 

Vi var så heldige, at vi var blevet inviteret til Lysfest i Tivoli i går aftes. Tivoli åbner først officielt i morgen, så vi fik en lille forsmag på alt det gode, der venter os hen over hele sommeren, og vi fik lov at stifte bekendtskab med de nye forlystelser, der er kommet til siden julen.

Vi ELSKER Tivoli her i familien. Sidste sæson havde alle Wildcard dertil- hvilket vil sige, at man har fri adgang – men at man derudover også får et turpas, hver eneste gang, man besøger stedet. Hvis man bor i København, så kan det altså varmt anbefales.

Trutten er ikke typen, der stiller sig tilfreds med bare at kigge på tingene – så for os var det helt perfekt, at vi kunne prøve tingene uden at skulle tænke over, om vi nu også lige var villige til at købe billetter dertil.

Vi var ofte derinde bare et par timer en almindelig dag efter børnehaven – og det er virkelig skønt at kunne give børnene sådanne magiske oplevelser en helt almindelig tirsdag.

Fidusen er blevet så stor, at hun elsker at prøve veteranbilerne, Den Flyvende Kuffert (hvor hun sender kys til alle prinsesserne), karrusellen og flere af de andre ting – Trutten: ja han prøver alt, hvad han overhovedet kan få lov til 😉 Fælles for dem begge er dog, at det største hit overhovedet er Rasmus Klump Land – de kan få timer til at gå på den legeplads, og det er faktisk ofte den, der trækker allermest derinde.

I år er der blevet føjet et kæmpe nyt område til Tivoli – Det Muntre Hjørne. Temaet for området er Tycho Brahe – og det hele  er simpelthen så fint og gennemført – og helt oplagt til de mindre børn.

Her ligger der bl.a. også et fint gammelt Ismejeri, hvor man kan vælge mellem alskens forskellige slags softice – og så er der en kæmpe station med alverdens slags krymmel og drys, så man selv kan sammensætte sin helt egen favorit. Jeg behøver vel næsten ikke at nævne, at det var en stor succes hos begge børn 😉

Der var kommet et tårn til børnene, hvor man bliver hejst op og hurtigt sænket ned igen. Det smarte er, at pladserne yderst er til voksne, så man kan følges med børnene derop. Trutten prøvede et par gange – og han elskede det!

Derudover er der en ny udgave af de helt klassiske flyvemaskiner, som flyver rundt, og hvor børnene selv kan styre højden. Desværre havde de opstartsvanskeligheder, så den fik vi ikke prøvet denne gang. Men den gamle udgave hittede hos både Trutten – og også Fidusen, da vi sidst var derinde – så vi glæder os til at tage revanche en anden gang.

 

Sidst men ikke mindst er der Aquila – den helt store nyhed i år. Vi nåede den desværre ikke – eller dvs. jeg er ville nok alligevel ikke have vovet mig op i den (den når helt op på 3,5 G – og jeg bryder mig knapt om rutschebanen i Truttens børnehave) 😉 – men at dømme  ud fra de mange hvin deroppefra – samt de glade ansigter, når folk gik ned, så var den et kæmpe hit!

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *