Gode og lækre julekalendere til børn og voksne

Jeg har ikke kun testet færdiglavede pakkekalendere – jeg har også haft travlt med at prøvesmage forskellige luksusudgaver af julekalendere. Det er et hårdt job, men nogen må jo gøre det 😉
Jeg har haft fingrene i chokoladejulekalendere fra Hotel Chocolat, Simply Chocolate og Summerbird til både børn og voksne – derudover har jeg også testet julekalenderen fra Shanes Verden.

Summerbird til voksne

 

Julekalenderen fra Summerbird er smuk at se på. Den minder om jul uden at være overdækket med røde julenisser og farvestrålende dekorationer – den er ganske enkelt klassisk flot og vil passe til de flestes smag.

Noget af det mest fantastiske ved Summerbirds chokoladejulekalender, er at der er to stykker ens chokolade bag hver låge. Den kan enten deles med én, du holder af – eller du kan forkæle dig selv lidt ekstra i hele december. Dét er altså ren luksus i mine øjne. Dobbelt-op på chokolade er noget, der kan gøre mig rigtig, rigtig glad 😉

Jeg åbnede to forskellige låger, og bag dem begge gemte sig hvid chokolade med lækkert fyld – den ene smagte smagt af lakrids, som virkelig supplerede den hvide chokolade fantastisk godt.
Der er ingen tvivl om, at der er tale om luksuschokolade – det fremgår tydeligt at både udseende og smag – og den er oplagt som kærestegave, fordi du netop også selv kan få et stykke hver dag 😀

Den koster 298 kr, og for den pris får du ca. 480 g lækker luksuschokolade – du finder den her.

Simply Chocolate

 

Julekalenderen fra Simply Chocolate er overdådig i enhver henseende – størrelse, indhold og antal af låger.

Den er 75 cm lang og indeholder hele 30 låger. Ved flere af datoerne står der nemlig fx 5½ – og det er da det mest geniale koncept, jeg længe er stødt på.

Jeg elsker, at humoren og det enkle udtryk, man kender fra Simply Chocolate går igen i denne kalender – og det er ikke det eneste. Chokoladestykkerne er nemlig præcist lige så lækre, som man kender det fra deres andre produkter.

Fyldet i chokoladerne består enten af marcipan eller nougat i flere forskellige varianter – det er forholdsvis klassisk og alligevel ikke helt, da der fx er nougat med acai eller marcipan med mocca.

Det er store, massive stykker chokolade, som på ingen måde er nærrige i størrelsen – præcist som størrelsen på kalenderen og antallet af låger 😉

Kalenderen koster 219 kr – læs mere om den her.

Hotel Chocolat

 

Julekalenderen fra Hotel Chocolat indeholder 24 fine julefigurer med et nostalgisk udseende, der minder mig lidt om de helt klassiske chokoladejulekalendere til børn. Chokoladen i denne kalender er dog af 70% mørk kvalitetschokolade med et dejligt sprødt knæk, og selvom jeg normalt ikke er til bitter chokolade, så smager disse stykker fantastisk til en kop god kaffe.

Denne julekalender er især oplagt til dem, der ikke gider forskellige former for fyld og pynt – men som bare gerne vil nyde et stykke rigtig godt stykke chokolade. Samtidigt er den også god, hvis man ikke har råd de helt store udskejelser på kaloriekontoen, men samtidigt gerne vil have lidt daglig forkælelse.

Den er lavet som en slags bog, man lukker op – og det er ganske smart, fordi den så nemt kan stå af sig selv uden at skulle hænges op. Derudover er hvert enkelt stykke chokolade gemt bag et stykke folie, der skal åbnes, hvilket sikrer at chokoladen er dejlig frisk og lækker.

Den er pt udsolgt fra deres hjemmeside (jeg mener, den koster omkring 120 kr) – men jeg kan varmt anbefale dig at gå ind i deres butik i København. Det er en fantastisk oplevelse, hvor du både kan købe lækre chokolader med hjem og også nyde forskellige chokoladeanretninger derinde.

Adressen er: Østergade 14 København K (lige ved siden af Mulberry butiken 😉 ).

Summerbird til børn

 

Summerbird har begået en genialitet – de har nemlig også lavet en chokoladejulekalender til børn. Slut med billigt mælkechokolade af ufattelig dårlig kvalitet – nu har børnene endelig mulighed for også at få lækker kvalitetschokolade i deres julekalender.

Julekalenderen minder af udseende meget om Summerbirds chokoladekalender til voksne – der er dog kommet lidt farver på og nogle hyggelige børneillustrationer uden at det ødelægger den æstetiske pæne kalender.

Den fanger ikke umiddelbart opmærksomheden hos mine børn på samme måde som en julekalender med Spiderman 😛 – men JEG synes, den er meget pænere at have fremme, og da Trutten først fandt ud af, at den indeholdte chokolade, så var han fan 😉

Vi åbnede to vilkårlige låger – det ene stykke var et lækkert stykke fyldt mælkechokolade, som både faldt i min og Truttens smag. Det var dejlig sødt – lige som børn bedst kan lide det – og der var ingen tvivl om, at det var god og lækker kvalitet.

Det andet stykke var en indbydende lille marcipangris. Den var ganske vist lavet af mørk chokolade, og var derfor lidt bitter – men den lækre marcipan gjorde op for det, og grisen var væk så hurtigt, at jeg ikke selv nåede at smage.

Jeg er virkelig positivt overrasket over chokoladejulekalenderen til børn fra Summerbird. Børns præferencer og god kvalitet hænger ikke altid sammen – men det er lykkedes for Summerbird at få det hele til at gå op i en større enhed.

Julekalenderen koster 149 kr og kan findes lige her.

 

Shanes Verden

 

Den sidste kalender, vi har fået lov at teste, indeholder ikke chokolade men er til gengæld et slaraffenland for kreative sjæle – både børn og voksne vel og mærke!

Den er lavet Shane Brox, som man kender fra Shanes Verden på Ramasjang og er lavet i et samarbejde med Red Barnet, hvor der går 50 kr til Red Barnet for hver solgte kalender.

Kalenderen består af en stor hyggelig grøn kuffert, som indeholder et væld af kreative ting, en bog hvor man hver dag skal læse et kapitel af historien om drengen Krudt der rejser til Frostfingerøen samt en megalåge, der hver dag skal åbnes og viser, hvad der skal bygges den pågældende dag.

Man skal beregne ca. 15 minutter pr dag, og jeg elsker idéen om, at man hver dag tager sig tid til at sidde og hygge kreativt med sit barn – den slags kan man hurtigt have for travlt til i hverdagen.

Trutten fylder snart 4, og selvom han ikke kunne lave det hele selv, så var han fuldstændigt fanget, mens vi sammen sad og byggede, så jeg vil bestemt mene, at man sagtens kan bruge kalenderen helt ned til den alder.

Du skal bruge en limpistol, og der medfølger et gavekort, så du kan købe den til halv pris i Panduro Hobby (den koster vist ca. 50 kr så) – men husk endelig at have den klar til 1. december.

Derudover er der en liste over genbrugsting, du hver dag skal bruge – som fx toiletpapirsruller, mælkekartoner, æggebakker osv. Det kan være en fordel at tjekke den liste på forhånd, så du har lidt tid til at samle tingene.

Jeg er helt vild med konceptet – og er i huset er vi også alle store fans af Shanes Verden – så jeg GLÆDER mig til at tage hul på kalenderen her i december.

Julekalenderen koster 220 kr, hvoraf de 50 kr som sagt går til Red Barnet.

Den kan købes en del forskellige steder  – men vi har fået vores testudgave af Name It, der var så søde at sende den til os 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *