Rützou Modeshow AW 2012

I onsdags skulle jeg til Rützous show, som blev afholdt i Den Grå Hal på Christiania.

Jeg havde en dinner date med en smuk dame først, og vi besluttede os meget praktisk for at spise på Spiseloppen, som ligger lige ved siden af.

Jeg er jo ikke en vaskeægte københavnersnude men en tilflytter fra det mørke Jylland, hvor man er en smule forskrækket for nogle af de farlige ting, der findes her i København 😛 , så Christiania ved aftentid er ærlig talt ikke dét, jeg har gjort mig allermest i.
Jeg troede dog, at jeg var godt dækket ind, når jeg var i selskab med Louise, som er hip, trendy og er vokset op lige uden for København – det viste sig dog hurtigt, at jeg havde taget gruelig fejl 😀

Vi foer fuldstændigt vild og vaklede op og ned af Pusherstreet i tårnhøje stiletter og alt for lidt tøj – men til sidst fandt vi dog både restauranten og dermed også lokationen for Rützous modeshow, som lå lige ved siden af.

Rützou er én af mine danske favoritdesignere, så jeg var beæret og lykkelig over at få mulighed for at opleve hendes show – og hun skuffede mig på ingen måde!

Det siger næsten sig selv, at det var mørke, dunkle omgivelser, der dannede rammer om showet, så tøjet til gengæld virkelig kom i centrum. Derudover var det ret sjovt at se ud over publikum, for det var ret tydeligt, at flere af de lokale christianitter havde fået adgang – og de stod i skærende kontrast til det sædvanlige publikum til sådan et show 😉

Rützou bød på pæne prints, smukke silkestoffer og dragende draperinger i en farveskala som spændte helt fra den klassiske sorte til den helt rigtige knaldrøde, støvet grøn, brændt orange og ikke mindst den smukkeste pudder/adæmpede koral (som ledte mine tanker hen på Stine Goyas SS/10 kollektion).

Faktisk blev jeg overrasket over, hvor farverig kollektionen er, taget i betragtning at det dels er en dansk designer og dels at det er en vinterkollektion.

Statementhalskæder var der mange af – og flere af dem var særdeles Lanvin’ish med smukke blomster på, så de faldt i god jord hos undertegnede – og så var der fine læderkvaste, som fik mig til at tænke på Fie og hendes frøken Nodellia.

Derudover var der de klassiske og karakteristiske silkekjoler med fine snit og diskret print, som er geniale både til hverdag med en enkelt jakke til – og til aftenbrug hvor de kan peppes op med et par stiletter og en lækker halskæde.

Der er enormt mange items fra kollektionen, som jeg har lyst til at putte i mit klædeskab og hive frem både til hverdag og fest; silkekjoler, bluser og frakker. Der var også ting, der var så helt utroligt smukke, at jeg gerne ville eje dem blot for at kigge på dem hver eneste dag (som enkelte af mine Marc Jacobs sko – ehrm) selvom det ikke er noget, jeg på nogen måde kan passe ind i min stil.

Jeg runder af med en video af afslutningen på showet, så du har mulighed for at fornemme stemningen – jeg får altid helt gåsehud under afslutningen, hvor alle modellerne kommer ind på scenen for at hylde designeren – så det bliver også dét, jeg deler med dig 🙂
Jeg vil dog lige tilføje, at mit videokamera simpelthen ikke kunne fange den smukke røde farve på kjolerne – så de fremstår desværre som om, de er hot pink i stedet.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Haha…..æv, nu er jeg totalt outet som hende idioten, der ikke kan finde vej på Christiania;-) Kan det muligvis hænge sammen med, at de gange jeg tidligere har været derude, har måske/måske ikke været uden at været helt appelsinfri? Og hey – der var jo buldermørkt og store forhindringer med ufremkommelige veje und alles ;o) Haha….

    • Ja det må du nok sige – generelt er jeg stor fan af Rützou og har jo derfor haft ret store forventninger – men jeg blev absolut ikke skuffet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *