Introduktion til Bugaboo

Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg ELSKER min store Odder-barnevogn, hvor der er god plads til både baby og diverse tasker, indkøbsposer og andre nødvendigheder.
Derfor var jeg også både skeptisk men især spændt på turen til Amsterdam, hvor jeg ordentlig kunne blive præsenteret for Bugaboos forskellige modeller – og få en demonstration af, hvad det er, der gør dem så fantastiske – og hvordan de dog på nogen måde ville kunne erstatte min dejligt store skandinaviske barnevogn.

De har 3 forskellige modeller, hvoraf den ene – Donkey – først netop nu er kommet på det danske marked.

Jeg har ikke selv været helt klar over, hvad forskellen var på de forskellige modeller, så jeg tænkte, at du måske også kunne have gavn af en grundig gennemgang, med min personlige mening ift. fordele og ulemper ved de forskellige modeller 🙂

Bugaboo Cameleon

Bugaboo Cameleon er en kombivogn – altså en vogn, hvor du i de første 6 måneder af barnets liv benytter en lille barnevognskasse, som du derefter erstatter med et klapvognssæde.

På den måde får barnet det bedste af begge verdener i én vogn – og man slipper for at have en mindre vognpark som i vores tilfælde, hvor vi både har en klapvogn og en barnevogn.
OBS: Bemærk at den i foråret 2018 er blevet erstattet af deres nye model Bugaboo Fox.

Fordele:

 • Den er flot!!
 • Det er en klapvogn og barnevogn i ét
 • Den er nem at køre omkring med, fordi den ikke er ret stor(især ikke i forhold til en god gammeldags barnevogn), og fordi den har drejelige forhjul.
 • Styret kan nemt vendes, så barnet enten kan kigge ud mod verden eller ind mod mor – og dermed kan man også selv bestemme, om de små hjul skal være forrest (hvilket er bedst til bykørsel) eller bagerst (hvis man skal køre i et mere råt terræn).
 • Den kan tilmed foldes, så den kun kører på to hjul – hvilket især er brugbart, hvis man skal køre i sand eller sne.
 • Hvis man ikke har brug for en vogn, hvor barnet kan sove middagslur helt til 3 års alderen – men i stedet skal bruge den som transportmiddel, så er Bugaboo Cameleon klart det rigtige valg

Ulemper:

 • Barnevognskassen er ikke ret stor – og når barnet er max et halvt år – og ofte før – er det allerede for stort, så man i stedet må i gang med klapvognsdelen.
 • Umiddelbart virker barnevognskassen ikke lige så isoleret mod kulden som på fx min Odder – men det er bare min egen personlige vurdering pga. materialerne.
 • Klapvognsdelen kan ikke lægges helt fladt ned. Der er et lille hak ved benene, som ikke kan lægges ned.
  Folk siger, at deres børn sover glimrende i den alligevel – men umiddelbart synes jeg ikke, det ser så behageligt ud.
 • Kurven under vognen kan altså ikke rumme uanede mængder, og kan være ret svær at komme til.

Bugaboo Bee

Dette er Bugaboos svar på en klapvogn – og i modsætning til deres Cameleon, som jeg stadigt ikke er helt overbevist om, så knuselsker jeg Bugaboo Bee og SMS’ede min kæreste fra Amsterdam, at sådan en må vi have (hvortil han panisk svarede, at vi både har en barnevogn, en klapvogn og en løbevogn allerede 😀 ).

Den er meget mindre og kompakt end de fleste andre klapvogne, jeg har set – men samtidigt går det på ingen måde ud over komforten. Der kan også købes en såkaldt “cocoon” – som er en slags pose til nyfødte, så den rent faktisk også kan bruges som en kombivogn.

Fordele:

 • Den er flot!!
 • Den er lille.
 • Den foldes sammen med et enkelt klik og foldes sammen i ét stykke – der er altså ikke noget besvær med at skulle tage sædet af stellet først – og så fylder den helt utroligt lidt, når den er klappet sammen (de argumenterede endda for, at den kan hænges på en krog på væggen – men det tror jeg nu alligevel ikke, vi ville gøre brug af 😛 ).
 • Sædet kan lægges helt ned – og i modsætning til deres Cameleon, så er det helt fladt, når man har lagt det ned.
 • Ryggen og fodstøtten kan reguleres alt efter barnets højde, så klapvognen vokser med barnet. Det kan man fx ikke med Truttens nuværende klapvogn, og da han er en lang dreng, så blev hans fødder lynhurtigt for lange til fodstøtten.
 • Den har 4 drejelige hjul, hvilket gør det særdeles nemt at manøvre rundt i en storby.
 • Kurven under vognen er noget lettere tilgængelig end hos Bugaboo Cameleon, og der er fin plads sammenlignet med vores nuværende klapvogn.

Ulemper:

 • Eftersom den er særdeles kompakt, så giver det også næsten sig selv, at der ikke er uanede mængder af plads til barnet – jeg synes dog på ingen måde, at det går ud over komforten, og i forhold til en paraplyklapvogn, så er dette en klapvogn, man sagtens kan bruge til hverdag.
 • Med 4 drejelige hjul (som godt nok kan låses), som alle er lige store, så er vognen ikke specielt egnet til terrænkørsel, og det er derfor primært en vogn, der skal bruges på asfalterede veje eller fortove.

Bugaboo Donkey

Bugaboo Donkey er seneste skud på stammen hos Bugaboo.

Det er en duovogn – altså en vogn til to børn – men den er SÅ meget mere end dét! Den kan justeres, så den sagtens bare kan bruges til et enkelt barn – og med et snuptag kan den derefter udviddes, så der nu er plads til to.

Dels er det genialt, hvis man vælger at købe den til sit første barn, så man efterfølgende kan bruge den, når man får et barn mere.

Men for mit vedkommende ville den også være rigtig god at bruge, når jeg skal aflevere og hente Trutten i vuggestuen.

Så ville jeg nemlig kunne køre derhen med begge børn, tage klapvognsdelen af og stille i vuggestuen, justere stellet ind til 1 barn og trille hjemad med Fidusen, så jeg slipper for at køre med en bred duovogn, når jeg kun har et enkelt barn med.

Fordele:

 • Den er flot!!
 • Den har store hjul, hvor det forreste sæt er drejelige – dermed kan den sagtens bruges til både bykørsel og terrænkørsel.
 • Hvis den er justeret til kun ét barn, så fylder den ikke mere end 60 cm i bredden – altså præcist samme mål som den almindelige Cameleon vogn – når den skal bruges til to børn, fylder den 74 cm.
 • Der er MEGET mere plads i kurven under vognen – og hvis den er indstillet til kun ét barn, så medfølger der også en ekstra kurv ved siden af barnevogns/klapvognssædet.
 • Den kan ændres fra en vogn til et barn til to børn med kun 3 klik!
 • Den kan både bruges til tvillinger eller et lille og stort barn samtidigt – og endda også til kun et enkelt barn.

Ulemper:

 • Selve sædet, hvor barnet skal sidde, er noget smallere end ved den almindelige Cameleon – barnet sidder stadigt ganske fint, men der er bare ikke lige så god plads.
 • Selv i monoform – altså når den er justeret til et enkelt barn – er den noget tungere at køre rundt med end Cameleon.

Derudover er der samme ulemper som ved Cameleon:

 • Barnevognskassen er ikke ret stor – og når barnet er max et halvt år – og ofte før – er det allerede for stort, så man i stedet må i gang med klapvognsdelen.
 • Umiddelbart virker barnevognskassen ikke lige så isoleret som på fx min Odder – men det er ikke noget, jeg er sikker på.
 • Klapvognsdelen kan ikke lægges helt fladt ned. Der er et lille hak ved benene, som ikke kan lægges ned.
  Folk siger, at deres børn sover glimrende i den alligevel – men umiddelbart synes jeg ikke, det ser så behageligt ud.

Bugaboo Cameleon til venstre og Bugaboo Bee til højre.

Cameleon, når den er klappet helt sammen.

My Prescious!! – Bugaboo Bee i Missoni udgaven – åh hvor jeg dog er forelsket i den – Trutten (og snart også Fidusen) og den ville klæde hinanden noget så grusomt…

Bugaboo Cameleon sammenlignet med Bugaboo Donkey i bredden. Her ses det tydeligt, at de er lige bredde, når Donkey er klappet sammen til en solo-vogn.

Bugaboo Cameleon med klapvognsdelen.

Bugaboo Donkey i solo-udgaven med indkøbskurven ved siden af.

Giv endelig lyd fra dig i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål, input, rettelser, ris eller ros. Jeg ved godt, det er et tungt og langt indlæg – men da jeg i sin tid kiggede på barnevogn, ville jeg have elsket at kunne finde sådan et indlæg frem, så jeg håber, der er nogen, der kan bruge det til noget 🙂
Billedkilde: Bugaboo samt mine egne billeder.

 

Dette indlæg indeholder affiliatelinks – klik her for at læse mere.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Tusinde tak Marie – det var jo en helt ny verden, der åbnede sig for mig i Amsterdam – og jeg tænker, at jeg da ikke kan være den eneste, der ikke kender forskellen på Cameleon, Dunkey og Bee 😛

 • Sikke et skønt gennemarbejdet indlæg, Lisbeth. Herhjemme kører vi Odder Zip med letvægtsstel – og den er vi rigtig glade for – alle tre (særligt Farmand). Især den miderste lyslåsdel er altså god, fordi vi bruger voksipose. Men på et tidspunkt skal vi ud og kigge på klapvogn, så det er fedt med en gennemgang af Bugaboo’s modeller..

  Er du gal, den Bugaboo Bee med Missoniprint er fræk. Nams! Er jeres klapvogn også en Odder? Er I glade for den?

  • Tak Fie – jeg har som sagt selv stået og manglet det, så jeg håber, at andre nu kan få gavn af det 🙂

   Nej vores klapvogn er en Teutonia Mistral S – som har drejelige forhjul.
   Den er ganske fin, men havde jeg skulle købe nu, så var det blevet Bugaboo Bee – netop fordi den altså er en del nemmere at manøvre rundt med her i Kbh, fordi den er en del flottere at kigge på – og fordi vi godt kunne have brug for funktionen med, at den kan klappes sammen, så den stort set intet fylder…

 • Hej Lisbeth,

  vi står i situationen og skal vælge mellem barnevogn eller kombi-vogn – hvilke overvejelser gjorde I da valget faldt på Odder? Den er super fin – men er den ikke lidt stor at komme rundt med i Kbh?

  • Hej Majken,

   Vi har en stor altan og elevator i vores opgang – så jeg vidste, at vi ville komme til at bruge vores barnevogn til at sove eftermiddagslur i – og derfor virkede det oplagt med en Odder, hvor der er god plads.
   Derudover nyder jeg, at den har så meget plads i kurven til indkøbsposer osv.
   Men du har helt ret! – den er IKKE nem at køre rundt med inde i byen, og vi skiftede også hurtigt over til en klapvogn med drejelige forhjul – og brugte så bare barnevognen herhjemme og til de længere udflugter…
   Så hvis I ikke regner med at skulle bruge den til dagligt at sove i – så ville jeg ikke vælge en Odder. Det er primært dér, den rigtig kommer til sin ret 🙂

   Venligst,
   Lisbeth

   • Tak for dit svar Lisbeth,

    Ihhh det er ikke en nem beslutning – det ene øjeblik er vi mest til en stor Odder, det andet øjeblik på en mere by-venlig og handy vogn. Lige nu tænker jeg at købe en kombivogn med liftkasse som kan bruges til ca 6 mdr (forhåbentlig lidt længere), og så til den tid købe en ældre barnevogn til at have stående i gården – på den måde har man måske det bedste af 2 verdener …. men hold da op hvor skal der researches! 😀

    • Det ER altså heller ikke nemt!
     Hvis jeg var jer, så ville jeg overveje en rigtig god barnevogn samt en rigtig god klapvogn – men ikke en kombivogn.
     Netop på den måde, synes jeg, får man det bedste af begge verdener.
     Det er selvfølgelig en lidt mere kostbar løsning, men hvis I gerne vil have mulighed for at bruge barnevognen til at sove i, så synes jeg klart, det er den bedste mulighed 🙂

 • Hej Lisbeth

  Tak for en super god Bugaboo guide.

  Lige et opklarende spørgsmål til Bugaboo Bee. Kan selve sædet vendes, så barnet både kan vende ud mod verden og ind mod føreren? Synes nemlig det ser sådan ud på oversigtsbilledet.

  Vi står nemlig for at skulle til London i marts, hvor Sofia er knapt 7 måneder. Vi leder derfor efter en lille, let klapsammenlig og indadvendt klapvogn. De 2 første ting fordi den skal med flyet samt kunne løftes op og ned ad trapper til bus, tube osv. Sidstenævnte fordi jeg gerne vil have øjenkontakt med Sofia, når vi er ude at gå. Hun bliver jo helt ør i hovedet hvis hun skal sidde og kigge på alle de mennesker mens mor shopper på Oxford Street:-)

  Jeg har været på jagt efter en rejsevenlig klapvogn, hvor barnet kigger indad, men ifølge diverse ekspedienter i børnebutikker, så fås rejseklapvogne kun med et sæde, der vender udad

  På forhånd tak for hjælpen.

  Mvh Tine

  • Hej Tine,

   Hvor dejligt, at du kan bruge den.
   Åh jo – det må jeg hellere få tilføjet.
   Alle 3 modeller har faktisk mulighed for at vende selve sædet – netop fordi Bugaboo ikke mener, at små børn har godt af altid at få hele verden smasket lige ind i hovedet.
   Faktisk så har vi altid haft vendt sædet på vores klapvogn, så Trutten kiggede ind på os – det synes både han og vi klart, der er mest hyggeligt.

   Så jo, det findes altså – men måske de børnebutikker ikke fører Bugaboo 😀

   Venligst,
   Lisbeth

 • Elsker min Bugaboo. Havde lånt en alm. barnevogn også, men endte med at flytte den hjem til min mor, da min søn hellere ville sove i klapvognsdelen. Han kunne i øvrigt være i barnevognsdelen til han var 1 år. Og så er Bugabooen genial at shoppe og rejse med – og den kan nemt være i bilen. Næste indkøb er deres søskendebræt, når nr. 2 ankommer!

  • Nej Barbara – så må du sælge din nuværende og få dig en Bugaboo Donkey i stedet!! 😉
   Har du brugt Bugaboos take, når I har haft den med på flyveren? – og sov han virkelig godt i den klapvognsdel? 😀

   • Han sover perfekt! Gerne i 2 timer 😉
    Ja, vi har brugt rejsetasken. Den er genial, da den også har hjul. Jeg får helt ondt af dem som står og pakker deres klap og barbevogne ind i plastik…

 • Vil lige give mit besyv med, da jeg også er den heldige indehaver af en bugaboo cameleon og kan kun anbefale den, især hvis man bor i by. Det er skønt altid at kunne komme forbi vejarbejde, andre fodgængere og rundt i butikker. Min datter er nu 8 måneder, helt normal længde og bredde, og kan stadig bruge barnvognsdelen uden problemer. Eneste ulempe er kurven, som er svær at komme til, hvilket du også skriver.

  • Hej Louise,
   Skønt med et input fra en indehaver af en Bugaboo!

   Ift barnevognsdelen så lyder det jo fantastisk! – er hun slet ikke for tung til den? Jeg mener at kunne huske, at den nærmest sidder fast på selve kassen med velcrostropper?

   Og ja, den er meget nemmere at køre rundt med end en stor almindelig barnevogn, det er der ingen tvivl om!

   Venligst,
   Lisbeth

 • Please excuse my writing in English… I can understand Danish but I will not insult you by trying to write in it 😉

  I am Canadian but used to live in Copenhagen. The Bugaboo is very popular here (in Canada) but we do not use the stroller for the same things that you would in Copenhagen. The Bugaboo is great for short walks and in/out of a car. Also, we don’t have many cobble stone roads here! I would pay attention to the wheels and their lack of shock absorbency!
  When my first son was born in Copenhagen, we had imported a North American stroller. It was beautiful and so convenient looking. On our first walk, he ended up crying his head off because he was shaking around so much because of the wheels on the cobble stones. It was a horrible experience for a new first time mother and I ended up running to Kaere Born to buy a Brio with it’s big, inflatable wheels!

  I would suggest to try these wheels out on Copenhagen streets. It may not end up being a very comfortable ride!

 • Hejsa
  Super fin gennemgang af de forskellige vogne. Ville lige tjekke Bugaboo Bee ud.
  Vi har i øvrigt en Bugaboo Cameleon og vores søn brugte barnevognsdelen til han var ca 1 år. Bare lige en kommentar til at næsten ALLE siger at den kun kan bruges til et halvt år. Langt de fleste jeg kender bruger den en del længere.

  Mvh Louise

  • Hej Louise,

   Tusinde tak skal du have.
   Rigtig dejlig info omkring barnevognsdelen – det gør den jo pludselig noget mere attraktivt!

   Og ja, Bugaboo Bee er virkelig helt fantastisk – jeg drømmer stadigt om at få sådan én, når vi skal i gang med at bruge en klapvogn til vores datter her til foråret )

   Venligst,
   Lisbeth

 • Hejsa!
  Virkelig god guide! De virker som nogle lækre vogne! Her i huset er vi også ret forelsket i Bee, især fordi vi er så trætte af vores kæmpe skrummel af en barnevogn, men har læst lidt bekymrende advarsler på nettet mht. forhjul der slingrer og blokerer. Blev der mon nævnt noget til fremvisningen? Der står lidt på Bugaboos egen hjemmeside, men det er svært at gennemskue hvor udbredt problemerne har været…

  • Hej Christina,
   Ja de har lavet en ny udgave med andre hjul, og jeg mener bestemt at man kan få sine hjul ombyttet.

   Prøv at kontakte deres kundeservice – de plejer at være hurtige og hjælpsomme 🙂

   Og tak for dine søde ord – 🙂

   Vh Lisbeth

 • hej det var lidt et tilfælde at jeg landede på denne her blog. Jeg er i gang med at uddanne mig til produktionsteknolog på KEA (Københavns erhvervs akademi). Og jeg er selv far til 3 dejlige drenge, grunden til at jeg skriver er at det altid har irriteret mig at det næsten er umuligt at køre barnevogn i sne og sand og derfor er i gang med at designe nogle “snekæder” der skal kunne monteres med et snuptag når der er behov for det. Er det kun mig der synes det ville være smart? Hvis jeg skal arbejde videre med konceptet er der nogle ting jeg skal have på plads: Er der et behov? Hvad må de koste. Er designet eller funktionen det vigtigste. Jeg håber på at få nogle kommentarer med venlig hilsen _Martin

  • Hej Martin,
   Du kan evt. slå et opslag op inde på min blogs FB side for at få lidt respons – dette er et gammelt indlæg, så der er nok ikke så mange, der ser dit indlæg.

   Faktisk har Bugaboo lavet en snekæde – og deres vogn kan justeres på en måde, så du trækker den efter dig på to hjul, så den netop kan køre i fx sand 🙂

 • Hej. Jeg ved, at det er et halvgammelt blogindlæg, men har lige et spørgsmål, der passer her.
  Har du nogen erfaringer med søskendebrættet til bugaboovognene? Kan det holde til en almindelig 3-årig? Vi har en cameleon fra vores første barn, og nu skal vi så have plads til to. Kan det betale sig at købe et ståbræt?
  Med venlig hilsen Lærke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *