Klassiske dåbsgaver til barnedåben fra Kay Bojesen

Da jeg skulle finde på ønsker til Fidusens (og også Truttens, for den sags skyld) barnedåb, var det vigtigt for mig, at der var nogle langtidsholdbare ønsker i mellem, hvor børnene også senere i livet kan få glæde af tingene og vide, hvor og hvem de stammer fra.

Det var derfor oplagt for mig at skrive Kay Bojesens elskede dyr på deres ønskesedler.

Trutten havde helt fra start et gennemgående tema med elefanter på sit børneværelse – så i hans tilfælde var det helt oplagt at ønske sig en elefant.

Med Fidusen var jeg noget mere i tvivl – der var ikke rigtigt nogle af de andre dyr, jeg var helt forelsket i – og det var faktisk først efter fødslen, at det stod helt klart, hvilket dyr Fidusen skulle ønske sig.

Jeg syntes nemlig, hendes smukke lille ansigt mindede mig om den spidse snude på gravhunden.
Om det er det rødbrune hår, hendes lille opstoppernæse eller det skælmske smil, der gør udslaget – det skal jeg ikke kunne sige 😛
Men i hvert fald, så har de begge været så heldige at få dyrene af deres søde Mormor – og selvom de står placeret på en hylde udenfor børnehøjde, så har Trutten ofte fået lov at lege med dem – jeg synes nemlig ikke, det gør noget, at de har patina og bærer præg af børnenes leg 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Ååårh, hvor fint! Gravhunden passer da så fint til hende 😀

  Før jeg blev gravid, var jeg sikker på, at jeg ville ønske mig KB aben på mit fremtidige barns vegne. Da jeg så BLEV gravid, passede aben slet ikke til hende – men det gjorde kaninen tilgengæld 😀 Det er en særlig gravid-logik, der er i spil her, kan du nok høre, haha.

  Jeg bliver nok selv den glade giver – men ret beset, er den jo også købt lidt for min skyld, så det er vel meget fair 😉

 • Jeg elsker også KB’s dyr, og Øglen var så heldig både at få elefanten, aben og bjørnen til sin dåb. Bjørnen er hun ikke så interesseret i endnu, men aben og elefanten har fået sin del rough lovin’ 🙂 Således mangler aben nu begge hænder, og elefanten har fået slået et øre af (som dog kunne limes på igen). Ville nu gerne have haft, at aben havde beholdt sine hænder, men omvendt ER det jo legetøj, så jeg er begyndt at lukke øjnene, når hun håndterer dem og tænker på, at det jo trods alt er hendes gaver… 😉

  • Øglen er altså ret heldig, sådan som hun næsten svømmer i Kay Bojesens kreationer – både gyngehesten og op til flere af hans dyr. Trutten (og hans mor) er meget misundelige!

   Hvor er det dog ærgerligt – mht abens hænder, er der så ikke noget med, at man bare kan købe en ekstra elastik til at sætte dem fast med igen?

 • Vi har jo jungletema på lille C’s værelse, så både aben og elefanten ville faktisk passe perfekt ind! Men gravhunden er godt nok også nuser 🙂

  • Jeg synes bestemt, C skal ønske sig dem til hendes allerførste fødselsdag – de ville jo, som du selv siger, passe helt perfekt til hendes fine værelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *