Gæsteblogger nr 6 – Pudderdåserne

Så er vi nået til den allersidste i rækken af gæstebloggere – og min ferie lakker derfor også mod enden  🙂

I dag er det Katja fra Pudderdåserne, der har lavet et indlæg om de bedste produkter til både dig og dit barn.

Pudderdåserne er uden sammenligning min favoritblog, når det kommer til skønhedslæsning. Der er skønne produktanmeldelser, hvor man – i modsætning til i modebladene – kan være helt sikker på at få deres ærlige mening, som ikke er farvet af kommercielle interesser. Derudover er bloggen velformuleret med lange, gennemarbejdede indlæg og billederne giver et dejligt realistisk indtryk af farverne på make-up og neglelakker 🙂

De bedste produkter til både dig og dit barn

Matas’ og supermarkedets hylder bugner af produkter, der er markedsført specielt til dit barn. Mange forældre køber en shampoo specielt til deres børn og en til sig selv, en solcreme til deres børn og en til sig selv, en fugtighedscreme til deres børn og en til sig selv, hvis børnene er lidt større så en speciel hårvoks til børnene og en til sig selv.

Hvis man kigger nærmere på, hvad forskellen egentlig er på produkter til børn og voksne, så giver dette ikke nødvendigvis mening. Selvfølgelig er der produkter som babyolie og numsecreme, som har sin berettigelse (om end babyolie er en fremragende og billig parfumefri massageolie), men når det for eksempel kommer til solcreme, så kan du sagtens smøre dig selv og dine børn ind i den samme solcreme, hvis den er allergivenlig og parfumefri. De fleste børnevenlige produkter er karakteriseret ved at være miljøvenlige, allergivenlige og parfumefri, og er det egentlig ikke også det, vi burde bruge til os selv?

De fleste produkter til børn vs. voksne handler mest af alt om markedsføring og om at få dig til at købe to produkter i stedet for et, hvilket kun er til producentens fordel, men ikke til din egen.

Babyshampoo er en undtagelse, her bruger man i babyshampoo ikke de sulfater, som man bruger i voksenshampoo, fordi de ikke er rare at få i øjnene. Men lige så snart dit barn kommer ud over babyalderen, vil du også opleve, at det ikke er nok til at vaske håret rent længere, for det er ikke lige så effektivt.

Gå efter Svanen og Den Blå Krans
Hvis du køber parfumefri produkter med Astma- og Allergiforeningens mærke Den Blå Krans og/eller det nordiske miljømærke Svanen kan du regne med, at det er gode og milde produkter, du køber, og så er det fuldstændig ligegyldigt, om de hedder noget med børn eller voksen.

Her er de bedste produkter til både dig og dit barn.

Ânglamark Sol Spray
Solcreme er et af de områder, hvor det giver allermindst mening at tale om børn vs. voksen. Vi har alle brug for de samme ingredienser i en solcreme, og at den er parfumefri og uden miljøskadelige stoffer, er nem at fordele og ikke klistret burde været et must for både børn og voksne. Änglamarks Sol Spray, både til børn og voksne, opfylder alt dette og er billig, og så er det ligegyldigt, hvilken aldersgruppe der står på den. Jeg kan faktisk bedst lide deres faktor 30 spray til børn, også til mig selv. Jeg synes den trænger hurtigst ind. Kan købes i Kvickly og Brugsen.

La Roche-Posay Anthelios solcremer
La Roche-Posays serie af solcremer er en anden fremragende serie med solbeskyttelse og uden parfume, bare noget dyrere. Igen glem alt om der står børn eller voksen på og brug den samme på hele familien.

Purely Professional
Hvis du også er træt af at være henvist til kedelige hårprodukter fra supermarkedet, fordi du vil undgå parfume, så er Purely Professional en god nyhed til dig. Den helt nye serie af professionelle danske hårprodukter er så milde, at de er i gang med at få Astma- og Allergiforbundets mærke. Flere af produkterne har fået det, og flere er på vej. Dette er et frisørmærke til salg i salonerne, men alligevel så mildt, at jeg kan bruge det på min 2-årige søn. Kan købes i udvalgte saloner og på http://purelyprofessional.dk/

Derma Eco
Hvis du også vil have økologi, så er Derma Eco det allergivenlige bud i en økologisk verden ellers ofte fyldt med parfume. Serien er både Ecocert certificeret, Astma- og Allergimærket og Svane-mærket. Den er så mild, at du kan bruge den på dine børn, men for eksempel deres bodylotion er så lækker, at den var nomineret til årets Danish Beauty Award.

Matas stribede styling serie
Når dine børn når en vis alder og gerne vil begynde med lidt voks eller gelé i håret, kan det være svært at finde styling produkter uden parfume og andre problematiske stoffer. Matas stribede styling produkter er en af mine yndlingsserier, ikke mindst til mig selv, fordi den indeholder nogle rigtig gode produkter i en professionel kvalitet til en meget lav pris. De har vundet flere gange i TÆNK, fordi de er uden problematisk stoffer, så hvis du er på jagt efter stylingprodukter til dine børn, så er disse et godt bud. Brug dem endelig selv også, for de fås ikke meget bedre.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *