Pakkeliste til hospitalet, når fødslen nærmer sig
Da jeg var nået et godt stykke hen i min graviditet med Trutten fik jeg pludselig en enorm stor trang til at få organiseret forskellige ting og få styr på selv helt små detaljer.

Min kæreste havde fx et kæmpe stort behov for at få Truttens værelse lavet færdigt- og ikke mindst få redt sengen op med et fint sæt sengetøj – da det var overstået, var han mentalt klar til blive far.

Jeg var i stedet meget mere detaljeorienteret og brugte derfor enormt lang tid på at pakke en taske klar, som vi kunne tage med på hospitalet, når fødslen gik i gang.

Her er en overordnet liste over de ting, jeg synes, det var nyttigt at have med. Jeg havde den klar, da jeg var 37+0, da ens termin jo officielt løber fra 37+0 til 42+0 😛
Det veksler lidt fra hospital til hospital mht. de ting, de stiller til rådighed – og nogle steder skal man sågar selv sørge for bleer – så tjek evt. den slags med din jordemoder.

I går var der præcist 3 uger til Fidusens planlagte ankomst (jeg håber dog en lillebittesmule på, at hun tyvstarter ligesom Trutten, da jeg efterhånden hellere vil have hende i armene end i maven), så jeg fik pakket det hele ned i tasken, som nu står klar parat til start.

Ting til Mor:

 • Hjemmesko – jeg havde et par Havaianas med, men et par hjemmesko, hvor du kan have strømper på er måske mere praktiske på et koldt hospital 😉
 • Nattøj – jeg endte faktisk bare i hospitalets natskjorter, som også var ret ammevenlige, men mange andre har det bedst i deres eget tøj.
 • AmmeBH – i starten kan du sagtens nøjes med Liberos udgave, som er billig og fleksibel i størrelsen
 • Mormor trusser 😀
 • Morgenkåbe
 • Hårelastikker og hårnåle – dét manglede jeg i den grad – jeg har normalt altid et mindre reservelager i min håndtaske, men det var altså glippet.
 • Toiletsager – tandbørste, tandpasta, hårbøste, lidt make-up, deodorant, hårshampoo, fugtighedscreme samt en god læbepomade, evt. bind (dem får man dog normalt på hospitalet, og de første dage er almindelige bind altså oftest ikke nok 😉 )
 • Evt. medicin – hvis du tager medicin, så skal du huske det – men gør altid læger og jordemødre opmærksomme på, hvad du tager. Et par hovedpinepiller er også en god idé 😉
 • Evt. briller eller kontaktlinser
 • Evt. ammeindlæg samt salve til ømme brystvorter (Lansinoh salve, som også kan købes på apoteket, er intet mindre end genial) – men oftest får man først brug for de ting, når man er kommet hjem fra hospitalet
 • Tøj til turen hjem fra hospitalet – jeg gik ud fra, at jeg bare kunne bruge mit graviditetstøj, men oven på sådan en fødsel var et par skinnyjeans ikke just dét, jeg havde allermest lyst til at hoppe i ;), du skal også pludselig huske, at blusen bør kunne knappes op, så den er ammevenlig. Så altså; ammebh, store behagelige trusser, rene strømper, sko, bløde bukser, en ammevenlig bluse og en frakke.
 • Vandflaske med drikketud – det var nok faktisk det allerbedste, jeg havde med. Det var genialt under fødslen, hvor alternativet havde været et glas med sugerør, som min kæreste skulle hjælpe med, hver gang jeg var tørstig – her kunne jeg selv ligge med flasken og tage noget, når jeg havde brug for det.
 • Frugt, slik, chokolade, druesukker eller lignende – det er muligvis forskellig fra person til person, men jeg kunne virkelig godt have brugt nogle småsnacks i løbet af dagen, og jordemoderen kunne kun tilbyde mig et par sukkerfri kiks

Ting til den lille ny:

 • Det famøse sæt tøj til turen hjem fra hospitalet – vi har stadigt Truttens fine sæt liggende, og jeg har altså helt specielle minder knyttet til præcist det sæt tøj.
 • Bodystockings i str. lillebitte – det er nok en god idé både at medbringe str. 50 og 56, da jordemoderens vægtskøn ikke altid helt er til at regne med.
 • Evt. en sut – vi blev frarådet at bruge sut, før amningen var helt oppe at køre – men nogle har altså stor glæde af den helt fra starten.
 • Et lille tæppe eller en dyne til hjemturen – vi har et skønt tæppe a la Kronprinsesse Marys, som Truttens og Fidusens søde Farmor har strikket
 • En fleecedragt, køredragt eller flyverdragt, hvis det er køligt i vejret
 • En lillebitte hue
 • Et par stofbleer (dem kan man aldrig få for mange af 😉 )
 • Almindelige bleer
 • En lille bamse eller lignende – mange har købt en lille gave, som kan være rar for baby at ligge med i den meget upersonlige hospitalsvugge

Diverse:

 • Kamera – sørg for, at det er fuldt opladet, og at memorykortet er tømt – medbring evt. oplader.
 • Mobiltelefon og oplader – hvis man ikke må bruge den på afdelingen, kan Far jo altid gå uden for og ringe
 • Læsestof – den første nat efter fødslen kunne jeg slet ikke sove, så jeg slugte en kæmpe stak sladderblade, mens Trutten og Farmand lå og puttede sødt sammen i hospitalssengen ved siden af mig
 • Autostol – selvom du skal med taxa hjem, så skal du alligevel have din egen autostol – i så fald kan du evt. leje én hos Babysam eller lignende.
 • Vigtige papirer – sygesikringsbevis, vandrejournal, papirer fra jordemoderen samt omsorgs- og ansvarserklæring (hvis I ikke er gift) – sidstnævnte kan printes ud på Personregistrering.dk
 • Evt. bærbar pc og mobilt bredbånd
 • Mønter – hvis der skal købes snacks eller drikkevarer i automaten, til parkering og lignende
 • Evt. ekstra tøj og toiletsager til Far – hvis I skal overnatte på hospitalet er det selvfølgelig nødvendigt – men selvom I skal hjem efter fødslen, så kan Far godt få brug for skiftetøj, hvis han fx får den lille nyfødte over til sig umiddelbart efter fødslen, hvor babyen ikke er helt tør og ren endnu.
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Sikke en liste. Tak for input 🙂

  Måske skulle jeg også se at komme i gang med min…?? Og ikke mindst få pakket tasken! Jeg tænker dog, at min liste bliver knap så lang eftersom jeg (vi?) jo skal hjem allerede efter 6 timers tid.

  • Jamen det skal vi forhåbentlig også – men man ved jo aldrig, hvordan det hele forløber, og med mit planlæggergen vil det stresse mig alt for meget lige nu, hvis jeg ikke har tasken færdigpakket bare for en sikkerheds skyld 😛

   • Midt september, så der er rigeligt tid at løbe på, hehe. Men det er jo en spritny verden for mig, så det er dejligt at kunne få overskueliggjort nogle af de praktiske detaljer 🙂

 • Du skriver evt. en lile bamse. de første par mdr. kan nyfødte ikke rumme stimuli i vuggen, eller kuvøsen, derfor helst et et tørklæde der dufter af dig.
  Og forresten kan jeg godt følge dig i at du heller vil have hende ud lidt før, meen det er altså ikke så sjovt hvis hun kommer ud med umodne lunger og lever så hun skal være indlagt uden jer.

  • Kære Stina,
   Eftersom du tidligere har kommenteret her på bloggen, så er det ikke nødvendigt for dig at benytte et andet navn – ej heller selvom du ikke er enig i de ting, jeg skriver her på bloggen 😉
   Mht. stimuli, så vil jeg vove at påstå, at det er begrænset, hvad et spædbarn får af stimulans fra en bamse som den på billedet – det er mest for forældrenes – eller som i dette tilfælde storebroderens – skyld, og jeg føler mig ganske overbevist om, at eftersom der hverken er lys, pangfarver, blinkende dimsedutter eller musikdåser i bamsen, så er det ikke noget, der kan overstimulere et spædbarn.

   Hvad angår at blive født med umodne lunger, så vil du – hvis du havde læst mit indlæg til ende – kunne se, at jeg har overskredet den magiske grænse på 37+0 hvorfor en baby anses for at være født til terminen – og dermed også er fuldt udviklet og klar til at komme til verden 🙂
   Jeg ville naturligvis aldrig ønske for mit ufødte barn, at det kom til verden for tidligt – bare for min egen komforts skyld – men når man er nået 37+0, så er barnet som sagt fuldt udviklet, og alt andet lige er der derfor ingen risiko ved at blive født på dette tidspunkt, da barnet ikke længere regnes for at være for tidligt født.

   Venligst,
   Lisbeth

  • Ja de lister jeg fandt rundt omkring under min første graviditet indeholdte ting som: Film til kamera samt kryds og tværs til pause mellem veerne – det var ikke helt aktuelt for mig i hvert fald 😀

 • Tak for liste, Lisbeth.

  Hvor skal du føde henne? Jeg mener.. bliver I ikke smidt ud efter et par timer???

  Jeg har også pakket. Tøj til Karatedreng, bleer og dyner. Storebror s første præsterede som nyfødt var at skide på sin nyindkøbte dyne, så snart han fik den på, så til lillebror har jeg pakket to.

  Det der med ammetøj har jeg glemt alt om. Har du gode tips til ammetøj? Jeg får bryster, der passer til F-skåle så alm skjorter er ligesom no go….

  Kunne sku da være lidt sjovt, hvis vi føder samtidig 🙂

  • Jeg skal føde på Rigshospitalet – hvad med dig?

   Jo umiddelbart skal vi hjem efter et par timer, men man ved jo aldrig, om tingene går helt efter planen, og jeg ville virkelig hade at skulle sende kæresten hjem og stole på, at han kom tilbage med alle de rigtige ting 😀

   Der er i hvert fald flere i min omgangskreds, som desværre måtte blive i nogle dage pga. blodtab, svingende blodsukker hos babyen og lignende ting.

   Altså i forhold til ammetøj, så regner jeg med at bruge nogle løse tunikaer – jeg har nogle liggende fra Zara – og så har jeg en top fra Samsøe & Samsøe (Sue Long, hedder modellen) på indenunder – så hiver jeg op i tunikaen og ned i toppen, når jeg skal amme.

   Jeg orker ikke det kedelige udvalg der er af ammetøj – men samtidigt så er det altså også vigtigt for mig, at det er praktisk og nemt at amme i – og nej; jeg kan heller ikke passe almindelige skjorter, mens jeg ammer 😀

 • Hej Lisbeth
  det er sjovt at det hører sig med, at man bliver fuldstændig kontrolfreek og organiserer på kryds og tværs.. jeg har pakket to tasker.. en til mig og en til lillebror.. hvis vi nu skal ligger på hospitalet et par dage.. de tasker har været gennemgået flere gange allerede..

  Og hvad med skuffer og skabe herhjemme..? Hvorfor skal der også ryddes op i disse? Jeg prøver at få ordnet alt inden fødslen – alligevel kommer den bag på een uanset hvad 🙂

  Kh C

  • Haha Christina – du har så fuldstændig ret!
   ALT herhjemme er rengjort og organiseret ned til mindste detalje – og fryseren er fyldt op med hjemmebag og hjemmelavede retter til de første mange dage 😀

 • Hej igen

  Tror jeg allerede HAR fået ammehjerne. Kan i hvert fald se, at mit tidligere indlæg var noget sludder. Alligevel har du fattet meningen og skrevet tilbage 😉

  God pointe med at tage forbehold for længere ophold. Som jeg alligevel må nægte at gøre, Vi bor i Valby til ved Hvidovre Hospital, hvor jeg skal føde Karatedrengen – om lidt forhåbentligt. Er i 39+0 i dag…..
  Så vi ses ikke under en en vestorm 🙂

  Og jeg siger tak for ammetøjstip. Du har tænkt over det, kan jeg forstå. Det vil også gøre. Og tage dine anbefalinger med på min ønskeseddel til nyt tøj…..

  Pøj pøj med fødsel.

  • Ja jeg kan så se, at du stadigt ikke har født 😀
   Jeg er spændt inde at tjekke stort set hver dag – du er jo lidt foran mig – jeg er 38+0 i dag – så lad os nu bare se, om jeg stadigt har min tålmodighed i behold, når der er gået yderligere en uge og lidt til 😉

   • NEEEEJ, stadig ikke 😉

    Men er så umulig, og tænker, at det sikkert er op over 🙂

    Lover at smide et indlæg, når Karatedrengen kommer ud….Og jeg vil vædde med, at du også mister din tålmodighed 🙂

    Er misundelig på det der hjemmelavede mad i fryserne. Skal da så meget i gang i køkkenet morgen…

    • Haha – ja jeg fornemmer også, at når søndag er gået, og jeg ikke har flere aftaler i kalenderen, SÅ kan jeg nok ikke længere prale af at nyde den søde ventetid 😀

     Tricket er at lave dobbelte eller tre-dobbelte portioner til aftensmaden, så der kan ryge et par stykker i fryseren – vi har nu mad til 16 dage, har jeg netop regnet sammen 😀

     • Godt husmoderfif. Har fået bagt boller. Og i øvrigt opdaget at fryseren faktisk er fyldt med mad. Så åbenbart er jeg er en så trænet husmoder, at der også er mad i fryseren uden for fødesæsonen.

      Glæder mig til at se, hvem af os, der føder først 🙂
      Stay tuned…

     • Orv mad i fryseren ville aldrig blive glemt hér i huset – jeg elsker den slags nemme løsninger 😀

      Hér er stadigt ikke noget nyt – og NU er jeg utålmodig!
      Nu har jeg nemlig officielt aldrig prøvet at være så gravid før – og jeg havde altså aldrig regnet med, at jeg ville gå længere her anden gang…

 • Jeg kan i øvrigt også anbefale at tage et blad eller en bog med. Ikke til selve fødslen men mere hvis opholdet bliver forlænget. Da jeg fødte barn nr.2 kom vi hjem efter 3 timer og det var helt fint, men blev så akut genindlagt dagen efter pga ammeproblemer. Der lå jeg så alene (far var jo det meste af tiden hjemme med storesøster på 2 år) med baby, som jo sover jo meget de første par dage. Her kan lidt let underholdning være rart 🙂

 • Jeg nægter at pakke til en “hvis nu situation”. Alt for skræmmende. Og heldigvis ligger hospitalet i min baghave, så manden må hjem og hente forsyninger, hvis “hvis nu situationen” opstår.

  Og Lisbeth…jeg føler mig dig og din utålmodighed. Ud over, at jeg stresse vildt over alle de hormoner, der gør mig sindssyg og skaber tanker om alt det, der kan være galt med Karatedrengen, så glæder jeg mig som et lille barn til jul og kan slet ikke vente på, at det første ve tikker ind på tavlen….

 • Tak for en god pakkeliste 🙂 Jeg er sat til d 4/8, så har også stadig god tid.. Vh Tina

  • Kære Tina – det var godt, du kunne bruge den 🙂
   Hvor bliver det spændende – det kan jo aldrig vare, før der står august på kalenderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *