Trutten tester: Ismaskine fra OBH

Min Mor har fundet det hele frem, og jeg er meget begejstret ved tanken om, hvad vi skal til at lave.


Jeg putter forsigtigt alle ingredienserne i blenderen – her har vi brugt ananas, jordbær, banan og yoghurt natural.

Kvalitetskontrol og løbende smagsprøver er, hvis du spørger mig, en utrolig vigtig del af processen, når der skal fremstilles is.

Flot og fin ser den ud – min nye ismaskine fra OBH.

Jeg har fuldstændig styr på, hvordan den skal betjenes.

Jeg følger utålmodigt med – selvom det kun tager ca. 10 minutter at lave isen, så kan det føles som en uendelighed, når man er 2 år gammel.

Min Mor har fundet vores fineste service frem – kun det bedste er godt nok!

Endelig er det klart, og jeg kan få smagt på sagerne.


For et par uger siden modtog jeg en funklende fin, lyseblå ismaskine fra de søde mennesker hos OBH.

Måske har de tidligere læst om, hvordan jeg selv laver ispinde – eller måske synes de bare, at sådan en charmerende Trut som mig skulle forkæles en smule (det manglede da også bare!) – men i hvert fald, så ville jublen ingen ende tage, da jeg pakkede den ud, og min Mor forklarede mig, at det var en maskine til at lave is med.

Uheldigvis skulle skålene ligge i fryseren i 8 timer, før den var klar til start – så jeg måtte væbne mig med tålmodighed (som om det begreb overhovedet eksisterer, når man er 2 år gammel) og vente helt til næste dag, før vi kunne gå i gang.

Med lidt hjælp fra Min Mor (altså der er jo ingen grund til at lave alt det hårde arbejde selv, hvis jeg kan lokke andre til det), fik jeg blendet en portion yoghurt natural med nogle bær og frugter. Min Mor er lidt af en sundhedsfreak på mine vegne, så hun siger, at man sagtens kan klare sig uden sukker, hvis bare man har en moden banan, mango eller en sød ananas.

Det blev derefter hældt i ismaskinen, låget blev sat på, jeg tændte på knappen og fulgte nøje med, mens den arbejdede – og vupti; 10 minutter senere havde jeg en lækker portion is, som jeg kunne kaste mig over.

Maskinen kan lave 0,32 ml is pr skål. Min Mor mente først, at det var en perfekt størrelse til en eftermiddagssnack til os alle 3 herhjemme – hun blev dog hurtigt klogere, for jeg kan altså godt spise sådan en portion alene – hvis jeg bare arbejder lidt hårdt for sagen.

Der følger to skåle med, så man kan i alt lave 0,64 ml is – hvilket er en perfekt portion til en familie på 3-4 personer (og ellers kan man købe ekstra skåle til 100 kr. stykket).

Jeg har som sagt kun lavet sunde yoghurtis med maskinen – men jeg synes, jeg har hørt lidt hviskeri fra køkkenet om aftenen, når jeg er lagt i seng, hvor min Mor og Far tilsyneladende har brugt MIN ismaskine til at lave flødeis med knuste Oreos eller Tobleronestykker i – og så vidt jeg kunne bedømme, så var de også yderst tilfredse med resultatet – tsk tsk tsk…

Jeg er på alle måder fuldt ud tilfreds med min ismaskine.
Den er flot, den fylder ikke ret meget – og prisen er til at forholde sig til i forhold til mange af de andre ismaskiner på markedet. Derudover passer den perfekt til hverdagsbrug, fordi den netop laver så små portioner af gangen – min Mor ville nok ikke gide at finde den frem en tirsdag eftermiddag, hvis vi skulle stå og fremstille en hel liter af gangen – her får man en perfekt portionsstørrelse på kun 10 minutter.

Jeg har indtil nu også fået lov at bruge den hver eneste dag, når jeg kommer hjem fra vuggestuen – så jeg i stedet for min normale skål yoghurt med müsli nu får mig en dejlig portion yoghurtis med frugt – ammenam!
Til gengæld mener min Mor ikke, at den egner sig så godt til de store isanretninger, når man har gæster – netop pga. portionsstørrelserne – så den er nok mest af alt en hverdagsismaskine – men det passer mig nu også helt perfekt, jeg er alligevel altid røget i seng inden desserten, når vi har gæster på besøg – hrmpf.

Flere af mine legekammerater har faktisk allerede købt deres egen ismaskine (eller, altså de har fået deres mødre til det), fordi både min Mor og jeg har været så begejstret for denne.

Du kan læse mere om ismaskinen fra OBH lige her – og du kan finde den rundt omkring hos isenkræmmere i hele landet til sådan ca. 499 kr.
Kys, kys,

truttensignatur

Produktet har jeg fået tilsendt gratis, men derudover har jeg intet modtaget for at skrive dette indlæg.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Hej Birthe,

   Tak skal du have – og ja den er skøn!
   Jeg kunne dog forestille mig, at du ville få brug for en lidt mere kraftig sag til dine kreationer?

  • Dét kan jeg godt forstå – vi er også ovenud begejstrede for den herhjemme – og det er skønt, at den ikke fylder mere end en minihakker i skabet.

 • Hvor er Trutten altså dygtig 🙂

  Det mest ærgerlige ved de der almindelige husholdnings-ismaskiner er at beholderen skal i fryseren først i mange timer, derfor får jeg så sjældent lavet is.

  • Altså vi har dem til at ligge i fryseren hele tiden for netop at undgå, at istrangen pludselig kommer over én, uden at man er forberedt.
   Men hvis pladsen ikke er til det, så kan jeg godt se, at det gør det hele noget mere besværligt.

  • Haha – jeg er i hvert fald ret sikker på, at Carla ville elske at kaste sig ud i islavningens fornemme kunst på sådan én 😀
   – Truttens eftermiddagssnack er jo pludselig forvandlet til det vildeste gourmetmåltid – og stadigt lige så sundt.

 • Hvor smart! Og perfekt til sommeren. Men det er da lidt irriterende med de skåle i fryseren – når man kun har to skuffer… :o/ Fylder de meget?

  • Nej de fylder heldigvis ikke ret meget, og de kan godt stables oven i hinanden.
   Jeg tror næsten bedst, jeg kan sammenligne størrelsen med sådan en almindelig minihakker.

 • Hej Trutten,
  Jeg hedder Christian og er også to år. Nu ønsker jeg mig også sådan en ismaskine og det skal jeg lige have fortalt min mor og far. Jeg er vild med is og når man kan lave sunde is, så kan min mor nok godt lokkes … Tænk sig, at du har fået det hver dag – det er sejt.
  Jeg kan også godt li’ at komme med i køkkenet og hjælper tit min mor med at bage på vores KitchenAid, som jeg allerede har helt styr på – ligesom du har med ismaskinen. Jeg er ret glad for, at du får lov at skrive lidt her på din mors blog, så er det altså lidt sjovere. Skal forresten have en lillesøster til sommer, så hvis du har nogle fif i forhold til sådan en, så kom gerne med dem … jeg vil i hvert fald læse med (sammen med min mor).
  Kram fra Christian.

  • Hej Christian,

   Jaaa hvor er det dejligt at vide, at det ikke kun er en flok gamle damer på min mors alder, der sidder og læser med her på bloggen!
   Ja jeg er også selv ret stor fan af konceptet med daglig is – faktisk er jeg også begyndt at plage lidt for at få det til morgenmad, men det er min mor altså ikke gået med til endnu.
   Min mor og far snakker også om, at jeg skal have en lillesøster her lige om lidt – jeg har ikke helt sat mig ind i, hvad det mon egentlig betyder, men hun kan vel byttes, hvis jeg ikke gider at lege med hende?
   Jeg skal nok komme med nogle gode fifs – indtil nu har jeg aftalt med min far, at vi skal ud at købe en gave til hende, når hun kommer – og så har jeg til gengæld fået lovning på, at jeg også får en gave af hende. Noget for noget!

   Masser af kram fra Trutten

  • Ja han går op i det med liv og sjæl – stod endda denne gang og poserede med fingeren på knappen, mens jeg tog billeder 😀

 • Hej Lisbeth,
  Så fik Christian sin ismaskine, men vi har lidt problemer med den. Sidder der også et tykt lag is på indersiden af skålen, når I har lavet is? Så låget ikke kan slutte tæt. Eller er der mon noget galt med vores lille fine maskine.
  De bedste hilsner
  Anja

  • Hej Anja,

   Det havde jeg også lidt problemer med i starten, men jeg fandt ud af, at problemet kun opstod, hvis jeg var for langsom til at sætte låget med røredimsen på, efter jeg havde hældt isen i.
   Så jeg har låget til at ligge klar, og så snart ismassen er hældt i, så smækker jeg låget i og holder det nede, de første 30 sekunder, hvor den rører rundt – på den måde er der ingen problemer med det.

   Jeg tror simpelthen, at isen ellers fryser for hurtigt, så der ikke er plads til røredimsen nede i skålen…

   Hvis det stadigt ikke virker, så skal du bestemt reklamerer over den, for det bør altså virke – og Trutten synes, det er ret synd for Christian, hvis han står og venter forgæves på en lækker skål is!

   Venligst,
   Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *