Små børn i Vogue Paris

Tom Fords Cadeaux editorial i Fransk Vogue benytter sig af små piger på billederne.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg har meget ambivalente følelser omkring hele denne editorial.

Umiddelbart er det jo ikke så meget anderledes, end når man selv som lille pige fik lov at klæde sig ud og gå på rov i sin mors make-up samling – det er jo enhver piges drøm, og det er helt uskyldigt. Der er intet seksuelt over billederne, og havde det været en veninde, der havde vist mig disse billeder af sin datter, ville jeg blot tænke, at hun havde haft en fest med at klæde sig ud og lege “fin dame”.

På den anden side, så sender det helt anderledes signaler, når sådanne billeder havner i et modemagasin – det ER bare noget andet, og der kommer pludselig en helt anden alvorlig betydning med ind over.

Taget i betragtning, hvor unge piger man efterhånden benytter sig af i modebranchen, så kan disse billeder godt virke helt forskruede og bizarre – og når man så samtidigt ser det triste, næsten aggressive udtryk på de små og smukke pigers ansigter, så bliver jeg ærlig talt en smule trist indeni…

Hvad mener du?
Er de gået over grænsen med disse billeder, er det ment som en provokativ hentydning til modebranchens brug af unge piger – eller skal man lade være med at tolke så meget ind i denne editorial og i stedet bare nyde de fine billeder?

Billedkilde: Styleite

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Jeg saa godt den editorial i fransk Vogue og havde helt samme tanker som dig – den anden serie med aeldre mennesker var saa den modsatte ekstrem – Saa Tom Ford har givetvis noget paa hjerte, men det kommer i saa klart frem.

  • Nej du har helt ret Lise – jeg bryder mig faktisk endnu mindre om den anden – børn er da i det mindste lidt sødere at se på 😉

 • jeg bliver voldsomt provokeret af (de i øvrigt) smukke, sminkede piger. Og det er vel meningen. På en måde synes jeg, der er sensuelt, men ikke seksuelt over dem. Ved ikke, om jeg synes, det ene er bedre end det andet. Jeg tænker, at de skal have lov til at være børn og ikke modeller, men igen, de nyder sikkert at få lov at poserer foran et kamera i fuldt udstyr. Jeg ville have elsket det som ni- tiårig. Omvendt så virker deres udtryk så trist, at jeg også bliver det, når jeg ser dem. Skrevet kort. Jeg mener, det er provokerende og ambivalent.
  (Pænt nyt design. Er blevet fan at din blog )

  • Det er præcist de tanker, jeg også har omkring det hele – normalt ville piger jo hvine af fryd, hvis de fik lov at klæde sig ud på den måde – og måske netop derfor, virker det helt forkert, at de ser så triste ud…

   Og tusinde tak skal du have Louise 🙂

 • Jeg synes klart det er over stregen. Jeg synes desvaerre at der nemt kan tolkes noget seksuelt i de billeder – saerlig nogle af positionerne. Hvis jeg havde en datter havde hun ikke faaet lov til at vaere model paa de billeder!

  Kender i den gamle film Bugsy Malone med en meget ung Jodie Foster?? Der spiller boern voksne og det paa saadan en fin maade. De har masser makeup paa osv men det fungerer bare. Jeg ved ikke hvorfor det skal se saadan ud idag…

  /Trine

  • Synes du virkelig, billederne er seksuelle?
   Også hvis de ikke havde været dresset så meget op?

   Og ja, jeg havde helt glemt den film – men du har ret, dér gør de det på en virkelig fin måde.

 • Der, den bliver svær for mig at tage rent ind, er, at de unge piger har så voksne ansigtsudtryk. Der er intet barnagtighed over billederne, ingen leg. Og det er der, det bliver grotesk for mig.

  • Netop – som jeg skrev tidligere, så ville små piger jo normalt være ovenud begejstrede, hvis de fik lov at gå på rov i sådan et klædeskab – og dét ser man slet ikke her på billederne…

 • Synes det er i orden at vise 2 modsatte sider når de nu har valgt emnet make-up og hvordan man bruger den i forskellige aldere (har ikke set bladet, men bare læst det der stod på et af billederne for man kan ikke bare tage billederne ud af konteksten). Dog synes jeg bestemt at nogle af ovenstående billeder er provokerende og børn skal ikke se ud som små voksne. Efter min mening skulle fotografen have taget en anden indgangsvinkel til fotoshooten. Men nu har jeg heller ikke læst artiklen så ved ikke hvad den handler om :S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *