Rützou AW 2011 – et smugkig på efterårskollektionen

rutzou1

rutzou2

rutzou3

rutzou4

Rützou er én af de designere, hvor jeg ikke har kunnet vente med at se hendes nye kollektion.

Selvom vi ikke en gang har taget hul på forårssæsonen endnu, så synes jeg altid det er spændende at se de kommende efterårskollektioner – dels fordi jeg er så pokkers nysgerrig, men også fordi det kan være en fin inspiration, når man shopper forårstøj – fordi man på den måde kan se, hvilke tendenser der går igen til efteråret, så man kan lave nogle mere langtidsholdbare investeringer.

Jeg var ikke ubetinget vild med Rützous kollektion – men ofte er jeg altid lidt forbeholden til at starte med, og så vokser tingene lige så langsomt på mig, så mon ikke der nok skal være en del items, jeg gerne vil have fat i til efteråret, når tingene rammer butikkerne? 😉

Jeg bemærkede følgende tendenser hos Rützous AW 2011 kollektion:
Længder: lige over knæet, maxilængde eller helt korte shorts. Her ser vi altså ikke en fortsættelse af SS11 tendensen med midilængder.

Farver: Juvelfarver som blå, gul (karry) og rød, blomstrede mønstre, sarte cremefarver, naturligvis sort – omend ikke så meget som tidligere, flaskegrøn og brune nuancer. Juvelfarverne fortsætter altså til efteråret og du vil stadigt kunne bruge dine blomstrede sommerprints ind i efteråret.

Materialer: Silke, pailletter, fjer, lidt pels og brokade. Lidt sjovt at se, at Rützou igen har pailletter med i billedet – både ved bukser og jakke. Pelsen er ikke så dominerende som AW10 men til gengæld ses fjerkraven på flere styles – den har ellers været fremme et godt stykke tid nu.

Andre tendenser: Bælte i taljen, meget store statementhalskæder, knaldrøde læber samt smukt 30’er bølget hår. Ladylike og boho i et skønt mix. Godt nok har statementhalskæder været fremme længe efterhånden, men disse er endnu mere voldsomme, end hvad vi tidligere har set.

Så altså; gå efter juvelfarverne samt de brune nuancer, gem din pels og fjerkrave, find pailletterne frem igen og behold endelig dine maxikjoler 🙂

Hvad synes du om Rützous kollektion – og hvilke tendenser tror du, du kommer til at indarbejde i din garderobe?

Billedkilde: Copenhagen Fashion Week – tilpasset og redigeret af mig.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Jeg skrev en kommentar her for et par dage siden, men den er åbenbart forsvundet. Måske fordi jeg indledte med at undskylde min totale mangel på viden omkring mode.

  Men jeg ville egentlig bare prøve at give mit besyv med, uagtet at jeg befinder mig på udebane. 🙂
  Jeg synes det er superfedt at se, at der kommer lidt flere farver på igen. Alt for længe er det primært forskellige nuancer af lilla, jeg har kunnet putte mit farveglade korpus i, hvis jeg købte nyt tøj. Blomtermønstrene og boheme-looket er jeg også vild med.
  Og så er jeg også lidt vild med de der maxi-kjoler; måske mest fordi jeg forestiller mig, at hvis jeg iførte mig sådan én, så ville jeg komme til at se høj og slank ud ligesom modellerne, der bærer dem. Sandheden er nok, at det ville understrege hvor lav og småbuttet jeg i virkeligheden er. I hvert fald ville jeg sandsynligvis være nødt til at få den lagt op 😉

  • Haha 😀 – den ligger faktisk ikke en gang i mit spamfilter – meget underligt…
   Altså jeg ER jo ret glad for sort, grå og mørkeblåt, det kan jeg vist ikke helt skjule 😀 – men jeg synes også, det er befriende med lidt flere pangfarver – om ikke andet kommer jeg nok til at bruge dem i små detaljer i mine outfits.

   Haha – jeg kan altså også kun forestille mig, at sådan en maxikjole kan give en illusion om en slank og høj figur – om ikke andet, så kunne man jo smække et par stiletter på under kjolen – det kan andre jo ikke se 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *