Designer børnetøj i massevis

selfridges1

selfridges2

selfridges3

I London var vi også inde i et par af de store magasiner, og hos Selfridges havde de en stor afdeling med designer børnetøj – altså; som i rigtigt designerbørnetøj – og altså ikke i ligaen Mini a Ture, Molo og lignende, som jo ellers koster en mindre formue i sig selv.

Nej her var det Chloé, Hugo Boss, Burberry, Dior og lignende mærker, der var rigt repræsenteret.

Det var helt surrealistisk at gå rundt og vinduesshoppe børnetøj, som koster mere, end hvad jeg nogensinde ville betalte for tøj til mig selv – men hold da op, hvor var der også meget fint.

Jeg forelskede mig især i forårskollektionen fra Chloé og Baby Dior, som ville se SÅ fint ud  på Fidusen – det er jeg ganske overbevist om.

Min kæreste var til gengæld meget hooked på idéen om et komplet jakkesæt fra Hugo Boss til Trutten – vi købte dog udelukkende børnetøj fra Cos og Zara  – på udsalg endda – det var ligesom et prisleje, vi bedre kunne forholde os til 😉

Har du før skejet ud og købt noget eksklusivt designertøj til poden – og hvordan reagerede dine omgivelser på det?

Jeg synes nemlig ofte, man støder på meget direkte og ikke særligt forstående kommentarer, når snakken falder på designertøj til børn…

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Hej Lisbeth:-)
  Og velkommen hjem, det lyder som om, at i har haft en fantastisk tur, hvor dejligt for jer:-) Envy herfra;-)
  Nej jeg har aldrig skejet fuldstændig ud og købt de helt dyre ting som de har fx i den børnetøjsafdeling du har billeder af fra London. I bund og grund fordi den stil nok ikke lige er mig, til drengene:-) Og selvfølgelig skulle der også prioriteres anderledes hvis de skulle have så dyrt tøj, det er klar. Jeg er rigtig meget til de mærker du også nævner; Molo, MiniAture, Småfolk, Hollys og desuden lidt Norlie, Levis og Diesel. Det er de vildeste ting jeg køber, dog oftes på udsalg, ts eller 2.hand. Men selvfølgelig har jeg også købt til fuld pris, fx jakker, sengetøj, sko og flyverdragter osv.
  Jeg syntes det er en prioritering, man som menneske selv træffer og er ansvarlig for. Jeg går op i hvad børnene har på, men jeg er altså ikke besat af det, og de må gerne spilde. Men jeg har også oplevet, at folk tænker at det er helt ok at kommentere højlydt på hvad de tænker om det. Og det er egentlig ubehageligt og jeg bliver sku lidt træt af det. Jeg tænker på, om det var ok hvis jeg lige så ublu kommenterede på hvis de havde valgt, at deres børn havde noget tøj med motiver af, Peter Plys, Hello Kitty etc på.
  Jeg arbejder jo i den meget jordnære branche som sygeplejerske jo er, og må da også tit tage kampen mht. mit eget tøj og takser ikke mindst. Tror der skal en del til, før det ændre sig.
  Mange knus fra Ann-Sofie

  • Tak for dit input Ann-Sofie,

   Lige som dig har jeg nemlig også oplevet, at folk tilsyneladende mener, det er helt i orden at komme med deres meninger vedrørende børnetøj og prioriteringer deraf, selvom de slet ikke er blevet spurgt.

   Jeg elsker også at shoppe fint børnetøj, men lige som dig har jeg stort set aldrig købt det til fuld pris – det købes ofte på lagersalg, Trendsales eller til udsalg – og så er prisen jo pludselig en helt anden.

   Derudover er jeg også forholdsvis god til at sælge ud af det gamle tøj på Trendsales.

   Jeg ville dog ønske, at jeg en gang i mellem kunne slippe tøjlerne lidt og fx købe en fin, dyr blazer fra Hugo Boss til Trutten – til en ganske særlig lejlighed – for jeg ved, at jeg ville elske det præcist, som hvis jeg selv har købt et luksus item – men måske den slags kommer, når jeg en gang kommer ud at tjene voksenpenge, og dermed bedre kan skeje lidt ud en gang i mellem 😀

 • Vi købte et par Ralph Lauren polo t-shirts med hjem til O da vi var i Vegas sidste sommer. Så kunne han jo matche farmand 😀
  De kostede dog ikke det hvide ud af øjnene, så det var lige til at klare..

  Men ellers er jeg også alt for nærrig til at give så mange penge for børnetøj.. men okay, jeg er også så nærrig at jeg dårligt vil give fuldpris for Mole og alle de andre mærker i den kategori 😀

  • Ja Ralph Lauren har Trutten også kommodeskuffen fyldt med (ligesom far 😉 ) – men de kan også fåes rigtig billigt via Ebay – og han ser jo noget så kær ud i det – altså Trutten 😀

  • Nej ikke endnu – men jeg holder jævnligt øje på Ebay.
   Lige nu er der én til salg i lyseblå, så jeg har forhørt mig hos sælgeren, om hun evt. har en lyserød til at ligge 😀

 • Jeg melder mig lige ind i snakken…. :o)

  Jeg elsker lækkert tøj på min to små drenge. Men jeg elsker det også på mig selv og min mand. For mig betyder kvalitet mere end hvad der er på mode. Jeg syntes, at det er dejligt at det jeg bruger penge på er blødt, holder vask efter vask osv. Jeg køber dog oftest ting på udsalg, lagersalg eller TS.
  På udsalget gik det lidt vildt for sig, der blev det til lidt fra Boss, Hilfiger, Ralph Lauren, Finger in the nose, Mini a Ture, Milibi, Small Gallery, Norlie og Kulör. Det blev også lidt dyrt, men så skal der ikke købes noget det næste stykke tid.
  Jeg får også nogle gange kommentare om drengenes tøj. Det er mærkeligt, da jeg ikke tror vi bruger så meget mere end alle andre på tøj. Jeg er bare meget bevist om hvad jeg køber og så får de lov til at bruge det rigtig meget.

  • Hej Louise,

   Tak for dit input.
   Det med kvaliteten er især også noget jeg har vægtet højt – Trutten har altid kun brugt bodystockings fra Petit Bateau – og de har bare holdt sig SÅ fine og bløde – vask efter vask.

   Lige dér er det tydeligt at se, at der altså oftest er en kvalitetsforskel på dyrt og billigt tøj.

   Og ja, ofte løber det nemlig ikke op, hvis bare man er god til at udsalgsshoppe til en længere periode af gangen 🙂

 • Hmn, faktisk da en meget interessant diskussion. Hvorfor er det ok at kommentere på andres børne-indkøb, man ville jo sjældent gøre det til folk egne tøjindkøb – eller hvad? Og er det ikke en privatsag, hvor meget og hvordan, man shopper og køber ind? Og hvorfor er der nogle, der bare SLET ikke kan se fidusen ved designertøj, mens andre igen aldrig kunne drømme om genbrugen? 😉 Jeg synes faktisk det er en ret ‘sjov’ problematik, som satte en masse tanker i gang her hos mig. Tak for det:-)

  • Jeg forstår heller ikke, hvorfor nogen synes det er ok, at de helt uopfordret kommer med deres spydige bemærkninger – jeg kunne da aldrig drømme om at gøre det den anden vej, hvis deres børn har noget på, jeg ikke bryder mig om.

   Det vil altid være et spørgsmål om prioriteringer- og så længe man ikke lever over evne, så ser jeg intet galt i, at pengene går til tøj frem for fx dyre restaurantbesøg (som man jo alligevel heller ikke har tid til, når man først har fået børn 😀 ).

 • Hej
  Jeg har to piger, så det er let at gå lidt amok i fine ting. De har dog både arvet, HM og så molo, miniature osv. Men jeg har et dilemma. Jeg har fx lige købt en rigtig sød kjole til den ældste i den skønne butik Limonade på Frederiksberg. Men jeg er lidt tilbageholdende med at lade min datter bruge den ofte, især i vuggestuen, da tøj jo har det med at blive væk dernede. Hvad gør I? Giver I jeres børn det billige på til hverdag i vuggeren og så det lidt pænere i weekenden, eller går de bare med det hele hverdag med fare for at det forsvinder?

  kh Katja

  • Åh Limonade er simpelthen bare SÅ fin en butik!

   Vi har også haft diskussionen herhjemme, hvor det oftest er min kæreste, der klæder Trutten på (han mener ikke, jeg er god nok til at sammensætte hans tøj – tsk tsk tsk) – min kæreste propper ham nemlig hjertensgerne i kashmir og andre sarte ting, når han skal i vuggestue, mens jeg holder på, at der gerne må være lidt forskel på hverdag og fest.

   Så jeg har nedlagt forbud mod enkelte ting, som jeg ikke vil have, han har på i vuggestuen.
   De har ikke tid og mulighed for at passe på deres tøj, når der leges og spises (hvilket er helt forståeligt) – og så vil jeg ikke risikere at få en kashmir cardigan helt plettet ind i tomatsovs.

   Derudover så ER det da hyggeligt at have enkelte ting, som kun kommer frem, når man skal have gæster eller skal ud på café eller lignende…

 • Spændende tanker, I har gjort jer alle sammen. Det er lidt som et kig ind på “de stores legeplads” 😉

  Jeg er så et af de mennesker, der ikke har prøvet noget “rigtigt” mærketøj, og som synes, at jeg virkelig har købt dyrt og fint, hvis det er Esprit og Desigual (til mig) eller Ej Sikke Lej og Småfolk (til trolden).
  Fordi jeg ikke selv har prøvet det, kan jeg godt undre mig over, at andre kan gå så meget op i tøjet. Men det er en undren blandet med slet skjult misundelse over at have blik for (og råd til) kvalitet. Jeg kan ikke udelukke, at der er faldet en kommentar omkring det engang imellem, men jeg skal nok prøve at holde min mening og min misundelse for mig selv i fremtiden. Undskyld!

  🙂

  • Dejilgt med et input fra “den anden side” 😀
   Jeg synes så også, at Ej Sikke Lej eller Småfolk er dyrt, hvis man køber det til normalpris – i dag talte jeg børnetøjspriser med min kæreste, og han var helt chokeret over normalpriserne – netop fordi vi stort set har købt alt på udsalg, lagersalg eller brugt.

   Men hvad går du så efter, når du shopper børnetøj – for du må vel stadigt have en mening om udseendet, selvom du ikke gider at smide en masse penge efter det – eller hvad?

   • Hehe, ja jeg har mange meninger om udseendet af børnetøj, men vi har lånt/arvet en hel del, især i løbet af troldens første år, så jeg har været for nærig (for meget på su?) til at gøre de helt store investeringer. Der kommer pris nok før æstetik, desværre.

    Fordi meget af det vi har arvet/lånt har været meget tøse-tøset tøj i sarte lyserøde nuancer med masser af flæser og broderier, har jeg forsøgt at købe meget kønsneutralt tøj til hende, for ligesom at kompensere. Gerne i stærke farver og med fede mønstre, og det er ofte blevet H&Ms “kopier” af mærketøjet. Jeg kan virkelig godt lide retro-looket, men det er svært at finde til billige penge, og jeg bor desværre dumt i fht. de fleste lagersalg.

    Og så er det jo også noget med, at trolden pludselig mangler en hel masse tøj i en bestemt størrelse, og så ender det ofte med et raid i H&M eller Name it.

    Hvordan løser du det? Køber du stort ind til lagersalg – og hvordan finder du i øvrigt oplysninger om alle de lagersalg? Min primære kilde er dig. 😉

    • Vi har faktisk slet ikke haft nogen, vi kunne overtage tøj fra – så vi blev tvunget ud i shopping 😀

     Jeg kender også alt til det med, at stort set hele garderoben skal skiftes ud på én gang – vi er netop inde i det lige nu, hvor jeg har bestilt en kæmpe bunke Ralph Lauren tøj hjem til Trutten fra USA.
     Men ja, ellers køber jeg stort ind til lagersalg – jeg har været forholdsvis god til at få købt de rigtige størrelser til de rigtige sæsoner – og selvom det føles voldsomt at skulle betale et par tusinde på én gang, så rækker det helt til næste sæson.

     Derudover sælger jeg også løbende ud af hans tøj på Trendsales – og så er der pludselig råd til at købe nyt 😉

     Mht lagersalgene, så har jeg fulgt med på forskellige internetfora, men efterhånden får jeg besked om de fleste fra firmaerne gennem min blog, så det er ren luksus, at jeg ikke længere skal være så opsøgende for at få de informationer 🙂

 • Da drengene var helt små (nu er de knap 3 og 5), hang deres pæne tøj altid i skabet til særlige lejligheder. Sådan var det også da jeg var lille;o) Men nu får de får de lov til at bruge det meste af det i vuggestuen og børnehave. Der er heldigvis aldrig forsvundet noget og det er ikke sjældent sket at noget er blevet ødelagt. Hvis der sker noget, prøver jeg at tænke på hvor godt det var, at de har haft glæde af det. Istedet for at det bare har haft hængt i et skab og blevet brugt få gange hvorefter det er for småt.

  • Jamen det er da også ærgerligt, hvis man gemmer noget så meget af vejen, at det slet ikke bliver brugt – men har du intet, som skal håndvaskes?
   For den slags er næsten dødsdømt efter en enkelt gang, hvis Trutten får lov at tage i vuggestue med det…

 • Hej alle,
  jeg bliver ligesom jer andre ret inspirerede af børnetøjsdiskussionen. Før min studietid arbejde jeg i Magasins børnetøjsafdeling, så jeg er en smule arbejdsskadet af, at gå op og ned af lækre mærker, hvilket ikke altid harmonerer med en SU.
  Jeg synes at mærketøj kan være ret så fint og ikke mindst lækkert i kvaliteten, men på et barn er det tit allermest charmerende, når det er klædt i en blanding af mærkevarer, genbrug og hjemmestrik. Desuden har jeg selv et par ting, som min datter ikke får på i vugger. Det er ikke nødvendigvis det dyreste, men det jeg synes er finest og mindst tomatsovsvenligt 😉
  Tak for fin inspirerende debat/Stine

  • Puha det må siges at være et job fyldt med fristelser 😀
   Men ja du har helt ret – hvis et barn er iklædt matchende mærkevaretøj fra top til tå, så går det charmerende lidt af det hele. Så er der jo intet originalt i det – dyrt tøj kan alle købe sig til for penge, men det viser intet om smag og stil.

   Min kærestes mor er sød tl at strikke lækre ting, som vi kan supplere med i Truttens garderobe – den slags er guld værd, når man ikke selv er så kreativ 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *