Tip til småkagebagningen med børnene

cookies

Trutten og jeg har hygget os indenfor i det vilde snevejr med småkagebagning.

I sidste weekend havde vi besøg af en flok piger til samme formål, men vi nåede desværre aldrig til bunds i alt det, der var planlagt.

Så i denne weekend skulle der bages jødekager.

Det er ikke noget, jeg har fået som lille – ja faktisk har jeg aldrig smagt en jødekage i hele mit liv (udover dem, man får til morgenmad) – så for én gangs skyld var min mor ikke til megen hjælp, og jeg fik i stedet fat på min søde kusine, som fluks sendte mig hendes opskrift.

Trutten og jeg var udstyret med hver vores kagerulle -hans naturligvis en miniatureudgave af min – og så kastede vi os ellers ud i projektet med liv og sjæl.

For en gangs skyld lykkedes det ham at bevare koncentrationen i mere end et par minutter uden at tigge om “Barba” – som i “Jeg vil se Barbapapa på mors iPhone NU” – og selvom han var lige rundhåndet nok, når der skulle drysses mel ud på bordet (og det skulle der ofte, hvis du altså spurgte Trutten), så hyggede vi os noget så forfærdeligt.

Jødekagerne smagte fortræffeligt – faktisk måtte Far erkende, at de nok næsten vippede vanillekranse og fedtebrød af førstepladsen over favoritsmåkager på hans liste.

De manglende lemmer på kagemændene er ikke et resultatet af Truttens lidt for lange fingre i kagedåsen (faktisk var han noget mere begejstret for at hapse rå kagedej, hver gang jeg vendte ryggen til) – det er i stedet nogle fantastisk fine småkageudstikkere, som du bl.a. kan finde her hos Coolshop (og nej, i modsætning til mange andre bloggere har jeg ikke modtaget et gratis gavekort mod at blogge om dem – jeg kunne bare ikke finde udstikkerne andre steder online 😉 ).

De hedder ABC Cookies (already been chewed) – og mangler hhv. et hovede, et ben og en arm 😀

Efter at have fyldt maverne med dagens anstrengelser begav vi os ud i sneen til stor glæde for både Far og Trutten – og til knapt så stor glæde for Mor, som pga. sin gravide mave snart ikke kan holde vinterjakken lukket længere. Det var dog et ret fantastisk syn, hvor luften var helt tæt af sne, så man stort set ikke kunne se to meter frem – helt perfekt vejr, når det er weekend, og man ikke behøver at bevæge sig udenfor efter andet end en gåtur og en sneboldkamp.

smaakager

Billedkilde: Egne billeder + ABC Cookies

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *